Gość: Magnacki Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.16.88.* 04.10.08, 13:21 galekanalek, MasteR ChieF < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnacki Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.16.88.* 04.10.08, 13:26 I jeszcze "cios dla was" (lol): turystyka.gazeta.pl/Turystyka/1,81934,5747816,Trolle_w_fiordach.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSZ Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.chello.pl 04.10.08, 15:07 JA grałem i w Fife09 i demko PES-a 2009. Napisze tak. Fifa jest świetna jednak po 4 dniach naparzanki w ten produkt odkryłem wszystkie jego aspekty. Fajnie się w nią gra jednak po pewnym czasie gierka staje się zbyt monotonna. Nie wiem jaka będzie pełna wersja PES-a 2009 ale znając KONAMI i starsze wersje tej gry, jestem pewien że będzie zawierała to "coś". Zastanawiacie się zapewne o co mi chodzi. Mianowicie o to że każda nowa rozgrywka w PES-a jest zupełnie inna np: po roku grania w PES-a 2008 udało mi się strzelic bramkę "krzyżakiem". Chodzi mi o to że PES potrafi mnie zaskoczyc nawet po roku grania w niego. Fifie natomiast tego nie ma, dośrodkowanie z krzyżaka?? Nie ma problemu. Strzał z przewrotki?? Łatwizna. To są tylko MOJE odczucia. Każdy przecież może miec inne. P.S. Mój kumpel powiedział mi że FIFA na konsolach next genowych w porównaniu do wersji na PC różni się GŁÓWNIE grafiką. Nie powiedział tylko ale GŁÓWNIE. W tej kwestii mając konsole popieram go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galekanalek Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.e-wro.net.pl 04.10.08, 15:32 Magnacki, a skąd wniosek, że ja jestem drugim wcieleniem tego napaleńca? Stąd, ze skrytykowałem część twojej wypowiedzi? Prawda jest taka, że te gry oferują rozrywkę na bardzo podobnym poziomie. Za produktem KONAMI przemawia masa rzeczy - od wierności odwzorowania ruchów piłkarzy, po samą rozgrywkę. Z drugiej strony, najnowsza FIFA oferuje świetny tryb multiplayer (pełne składy żywych graczy), w stosunku do śmiesznej kariery i grą w czwórkę by zdobywać punkciki i tym samym statystyki gracza, co w sumie jest pokazem co się w tych grach liczy - minimum umiejętności wspomagane statystykami gracza - nie raz strzela się gola z 15 metra tylko dlatego, że dany zawodnik ma gwiazdeczkę przy strzałach z dystansu i dobrą siłę kopnięcia. To wszystko okraszone prostym algorytmem losowości. FIFA daje graczowi większą kontrolę, która niestety sprowadza się do prostych schematów i strasznie nienaturalnie wygląda gra. KONAMI udowodniło też, że gra na PC wcale nie musi wyglądać gorzej niż na konsoli, zatem na pewno odniesie sukces w stosunku do zubożałej fify, za którą to wersję na pewno odpowiadali inni ludzie. Tyle, że to odważne tak twierdzić, gdyż EA dzierży potężny marketing, a to on decyduje o sprzedaży. Jeżeli natomiast na prawdę na PC niedostępny jest tak rozbudowany tryb multiplayer, to jednak wątpię w sukces tejże, choć na pewno wierni fani zapełnią kieszenie EA Sports, które dorabia się na odgrzewaniu kotletów. Czy jestem gó...arzem, albo jak to ująłeś "Trollem" którego słowa nadużywasz, a wręcz nie rozumiesz do końca - bynajmniej. Jednak nie chcę odnosić się do twoich uwag ad persona, bo nijak mają się do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cristiano Ma W PES Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.who.vectranet.pl 04.10.08, 16:37 Powiem tak PES 2009 jest bardzo dobry. Żeby wygra na najwyższym poziomie musiałem rozegrac 6 meczy. W FIFE 09 na klasie światowej wygrałem pierwszy mecz. FIFA 09 może byc ciekawa, tylko kiedy ktoś nie grał w FIFE 08. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 17:11 pes 09 bardzo fajna grywalnosc,duzo radosci z gry ale graficznie to wyglada jka fifa2003... mogli troche wysliku do grafiki tez przylozyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cesc Fabregas Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.who.vectranet.pl 04.10.08, 20:28 No fakt, grafika to chyba jedyna mocna strona FIFY, a PES no coment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gman Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.icpnet.pl 04.10.08, 20:50 PES>ALL i wszystko jasne... Nie chce mi się przytaczać argumentów za PES-em bo dla mnie robi się to nudne... Ale przedstawię 2 obrazy: 1.W MM stoisko xboxa360, gierka włączona: PES, a gra w nią około 30-letni facet. 2.Empik, na xboxie 360 włączona FIFA i zgadnijcie kto gra? 2 smarków 10-letnich?... To wszystko w temacie... Taka jest prawda, przykro mi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnacki Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.16.88.* 04.10.08, 21:32 Niestety, poziom niektórych wypowiedzi jest żenujący, chociaż część osób przedstawiła bardzo rzeczowe argumenty . Pozostaje czekać na pełną wersję PESa, a przy okazj - patch, który zmienia rozgrywkę nawet na 30 minutową jest ekstra! Dopiero wtedy gra zrobiła się naprawdę wymagająca, bo na tych "pięciominutówkach" nie sposób tego poczuć (IMO). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszzcz Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.petrus.pl 04.10.08, 22:36 dla mnie PES 2009 miazdzy wszystkie poprzednie PESy na kolana wraz z wszystkimi Fifami, tym razem KONAMI pokonało samego siebie, przecudna fiza, grywalnosc, grafa, wieelki plus dla Konami kawał dobrej roboty naprawde! Jedyne co faktycznie wkurza czeste kartki za faule, ale ogolnie jestem w szoku ! CO mnie cieszy to nieprzewidywalność w grze.... Nie wiem czy koledzy wiecie ale znam myk ze w demie mozna ustawic normalny czas jaki by sie chcialo zagrac mecz, przykladowo 5,10,30,45,90 minut ;]swietna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnacki Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.16.88.* 04.10.08, 23:51 wyżej o tym napisałem... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnacki Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 00:09 ciekawe czy tylko taki "twardziel" przez neta... ale pamietaj, ze nikt nie jest anonimowy w necie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasteR ChieF Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 00:11 Magnacki <<<>>> sry ale nie tu wpisalem twoj nick.... a wiec powinno byc tak: - Magnacki <<<>>> ciekawe czy tylko taki "twardziel" przez neta... ale pamietaj, ze nikt nie jest anonimowy w necie.... - tak wiec jeszcze raz sry za pomylke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnacki Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.16.88.* 05.10.08, 00:46 Pewnie, że nie, nie wiem w ogóle o co ci chodzi, gdybym cie spotkał - powiedziałbym ci to samo w oczy, bo gdybyś nie zauważył, nie obrażam nikogo czy coś i staram się merytorycznie podochodzić do tematu, a nie "pes może possać fifie...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnacki Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.16.88.* 05.10.08, 00:49 A czy jestem twardzielem? Na pewno nie takim kozakiem jak ty . Te celne uwagi w stylu "PES 2009 w tym roku dostanie wpie**ol od FIFY 09 i to są fakty" (niczym nie poparte) oraz dopisek "żal.pl" to chyba jednak nie moja liga, sorry, wymiękłem przy tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
randal20 Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów 05.10.08, 09:58 czytając 70% wypowiedzi w tym temacie, od razu przychodzi mi na myśl kłotnia 8 letnich dzieciaczków w piaskownicy, który pokemon jest lepszy :< Smutne ale prawdziwe. Anyway, nowy PES mnie zachwycił posiada to, co jako mały chłopiec "zahipnotyzowało" mnie grając na psx'ie w któregoś ISS'a.Ta gra ma właśnie to coś, co potrafi przykuć na długie godziny(tygodnie?miesiące?lata?), fifa natomiast jest przewidywalna, animacje mnie nie zadowalają, sposób prowadzenia rozgrywki również. Teraz poruszana już wcześniej kwestia grafiki.Pamiętacie Heroesów, Duke Nukem albo Starcrafta? czy posiadają piękną grafikę? Nie, i nawet w dzisiejszych czasach wielki % graczy do nich wraca i gra z takim samym uwielbieniem.Tak samo jest z PES'em w Edycje z numerem 6 mogę grać godzinami, tak samo jak w ISS na ps2.W przypadku Fify śmiało moge swtwierdzić, że czasem wróce do edycji z roku 98, która dla mnie jest najlepszą w serii gier fifa.Wracając do meritum sprawy, Grafika nie gra różnicy, miło jest gdy kopacze wyglądają ładnie et cetera, ale wole grać kwadraciakami i czerpać z tego wiekszą satysfakcje niż z gry pięknymi, odpicowanymi laleczkami. tyle ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kao chen Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.zone5.bethere.co.uk 05.10.08, 11:33 -dzwiek podania kaszana -pilka przy strzale zachowuje sie jak balon + brak rajdów przez cale boisko-co mnie najbardziej denerwowalo w pes08 na najwyzszym poziomie;/ -mimo wszystko za latwa 2 mecze dwie wygrane;/ chociaz troszke lepiej niz pes08 to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnacki Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.16.88.* 05.10.08, 12:52 kao chen -> zmień czas trwania meczu (z pomoca patcha: www.gamershell.com/download_33648.shtml) na np. 30 minut zabawy. Poziom trudności od razu wzrasta (IMO). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damianoo Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 194.29.182.* 05.10.08, 13:25 ściągam PES-a 2009 DEMO (kur*a 30KB/s )i nie wiem czy pojdzie na moim kompie ;] Procesor: 2.6 Ghz Pamięć RAM: 512 MB Karta grafiki: ATI Radeon 9250 128 MB Wersja DirectX: 9.0c System operacyjny: Windows XP prosze o odpowidz tutaj albo na gg: 243577 ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.16.88.* 05.10.08, 19:53 Dowiesz się jak ściągniesz... ;]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaryyy Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.chello.pl 05.10.08, 22:17 Mam Pełną wersję FIFY 09... i DEMO PRO EVO 2009 jeszcze w tą fife mógłbym zagrać parę meczy .. ale.. sterowanie jest tak beznadziejne ;/ nie da sie go zmienic mój pad logitecha nie ma kilku przyciskow potrzebnych do tej gry .... a pes jak to pes co rok lepszy ta odsłona jest najlepszą jak do tej pory w demo mógłbym grać i grać!!! jak coś gg: 3981758 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkaida Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.chello.pl 06.10.08, 19:20 od kad gralem w pes czyli od PES4 DO DEMKA PES 2009...TO OD WERSJI 2008 PES MNIE ROZCZAROWUJE TAK SAMO NIESTETY JEST Z 2009!!! -TRAGICZNA ANIMACJA PILKARZY (BIEGAJA SZTYWNO JAKBY POLKNELI PATYK Z TYMI RACZKAMI MACHAJACYMI JAK PAJACYKI) -KONAMI wybralo zla droge...zobaczycie ze teraz sie bardziej beda skupiac na licencjach niz na poprawie tego GOWNA ktorym stal sie pes... od czasu jak na pc wyszedl pes4 olalem fife bo wiadomo...ale zainstalowalem sobie z ciekawosci fife 2009 i powiem szczerze...gdyby pes mial TAKA animacje pilkarzy i wyglad...a ofiarowal taka swobode gry jak w pes 4-5-6 to nie musieli by wogole zadnej innej pilki wydawac bo to bylby CUD ! i nie rozumiem slepych co caly czas pes pes...niestety konami wali w *ujaaa ...zainstaluje sobie pes6 ...znowu te patche wrzucac trzeba bedzie...ale przynajmnij nie bedzie tak irytowac jak drewniany 2008-2009 Odpowiedz Link Zgłoś
dzikipiotrek1966 Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów 07.10.08, 00:05 Nie zgadzam sie do konca z przedmowca moze i konami wali w chu.. ale i tak fifa to z prawdziwa pilka to nie ma nic wspolnego jest to gra arkadowa na automatach w to mozna pograc a pes to moim zdaniem dalej bardzo solidny gra moze troche za malo ulepszen ale fifa jest do dupy!!!peace Odpowiedz Link Zgłoś
vico777 Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów 07.10.08, 13:29 o czym wy panowie gadacie!!!Gralem we wszystkie ISS-y i PES-y(mam swoje latka) i gram teraz w demko 2009 od chwili gdy sie ukazalo do teraz (XBOX-360,HDTV-32TV)i naprawde nie moge sie oderwac,taaakieeego PES-a jeszcze nie bylo!!!Nie mozna sie czepiac drobnych bledow np.przenikanie tekstur,nie najlepsi bramkarze,dziwny dzwiek kopanej itp.(to tylko demo i pewnie KONAMI cos tam jeszcze pomajstruje) jezeli grywalnosc i realizm rozgrywki przebija wszystkie edycje nawet 05 i 06.Znakomita postawa obroncow, ciekawe konstruowanie akcji ofensywnych badz szybkie kontrataki i przepiekne,czesto zaskakujace realizmem bramki.Znakomicie zrownowazony poziom rozgrywki w poszczegolnych formacjach.W koncu nalezy troche myslec na boisku.Czepiacie sie animacji? Panowie w koncu wyraznie widac ktory zawodnik jak jest zbudowany,czy wysoki, czy niski, czy krepy, czy chudy, czy porusza sie dostojnie, zwawo czy poprostu naturalnie. No i mnostwo ciekawych zachowan w trakcie walki o pilke nie mowiac o kapitalnym jej prowadzeniu przy nodze. Czepiacie sie grafiki? Jest naprawde bardziej zywo i kolorowo a w dodatku nic nie zacina.Spojrzcie na ciekawy efekt kamery (czysto telewizyjny): oddalony fragment boiska jest lekko zamglony i niewyrazny lecz gdy przechodzimy w ten fragment gry wszystko staje sie cudownie wyrazne.Dzwiek?Lepszego nie bylo (wyj.pilka),te odglosy kibicowania, nawet pojedynczych fanow czsami slychac. Atmosfera stadionu jest niesamowita no i muza mila dla ucha.Jak mozna te gre powrownywac z fifką09.Gralem w to mizernie grywalne demo obserwujac identycznie zbudowaqnych anorektykow (poza idealnymi graficznie buzkami) biegajacych (przy pilce) ze spuszczonymi glowami jakby wstyd im bylo ze wystepuja dla EA i doznawalem wrecz obrzydzenia do kopanej w takim wydaniu..Jesli tryb oline bedzie zdecydowanie poprawiony (do 08) to spedze przy PESeie nastepna polowe zycia i w ten sposob osiagne setke hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
abcd-3 Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów 07.10.08, 17:18 gram od 1-go pro konami ,łandych parę lat nie jeden z was jeszcze nie umiał chodzić i powiem jedno, mam gdzieś co mówicie fifa nie jest symulacją to arkade dla malutkich A PRO EVOLUTION SOCCER TO POEZJA DLA WIELBICIELI PRAWDZIWEJ PIŁKI ALE POEZJE MUSI SIĘ CZUĆ A JAK NIE TO POZOSTAJE TYLKO FIFA Odpowiedz Link Zgłoś