aleksanda131 04.10.08, 19:20 witam! jestem nowa i mam pytanie dotyczące uprawy pomidorów. uprawiam je najlepiej jak potrafię dbam , podlewam przychodzi ogrodnik. a one i tak umierają co robię źle?? proszę pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noida Re: pomidory 04.10.08, 21:34 A jak wyglądają, zanim umrą? Są całe takie jakby utopione i woda z nich kapie, czy porośnięte są brązowymi liśćmi? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksanda131 Re: pomidory 05.10.08, 20:22 sę porosiniente brozowymi liściami i woda z nich kapie co mam robić? Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: pomidory 06.10.08, 08:14 Przede wszystkim - nie podlewać tyle! Jeśli woda z nich kapie, to znaczy, że podlałaś za dużo. Wtedy nie możesz ich podlewać przez dłuższy czas, przynajmniej do momentu, aż zaczną znów normalnie wyglądać. Możesz kupić podlewanie automatyczne (takie małe czarne urządzenia, do kupienia tam, gdzie działki do hodowania i elementy szklarni) i nie podlewać wcale - podleją się same o odpowiedniej porze. Natomiast jeśli chodzi o liście, to gdy pojawią się brązowe liście, musisz kliknąć na roślinie i wybrać "pielęgnuj". Wtedy twój Sim wypieli te brązowe liście i roślinka będzie znowu dobrze wyglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
petronellla Re: pomidory 06.10.08, 11:40 Kup tez biedronki i postaw blisko uprawy. Taki patyk z robaczkami . Podobno pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś