Dodaj do ulubionych

Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 12:44
Super, czyli zamiast kontynuacji DX będzie głupawa strzelanina osadzona w klimatach DX. Trzynastolatki będą zachwycone, nikomu się mózg nie zagotuje od myślenia. Jush sie doczekac nie moge, słitaśnie
Obserwuj wątek
    • Gość: Augustus Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: 87.204.63.* 05.10.08, 13:20
      A już miałem nadzieję na pierwszego od czasów Bloodlines eRPeGa w FPP... a tu kolejny shoter z elementami RPG jak Fallout 3, Bio shock, czy STALKER sad
    • Gość: Spec Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 14:17
      "Regeneracja zdrowia" i RPG to dwa przeciwległe terminy które nie współgrają ze sobą. To plus strzelankowa walka czy kolejne głupie newsy każą mi postawić grę obok Invisible Wars.
    • Gość: marloon Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.chello.pl 05.10.08, 14:43
      To jak się ma news pierwszy do drugiego? Żadnego spłycania, ale elementy rpgie będą zepchnięte na dalszy plan, żadnego upraszczania, ale postać będzię się leczyć sama. To tak jakby jedno się wykluczało z drugim. Czy naprawdę tak mniej więcej brzmiał ten artykuł w PC Zone? Bo jeśli tak to jestem przerażony.
    • Gość: Spec Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 15:39
      Właśnie tak jak mówiszuncertain Zapowiedzi (czym nie jest powyższy news) zwykle kłamią z wyjątkiem złych elementów. Tak więc RIP.
    • Gość: A Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.08, 15:47
      o falloucie sie nie wypowiadaj bo nie grales nikt zreszta nie grał. Robia go twórcy obliviona a to nie byl slasher z elementami RPG. Czy to bedzie dobra gra nie wiem, czy to bedzie FALLOUT pelna geba tez nie powiem. Ale kolejny shooter chyba tez z tego nie wyjdzie. A bioshock nie mial byc rpgiem to byl zawszze shooter z dodatkiem plazmidów ale jak zaczniemy takie rzeczy nazywac elementami rpg to biada rpg. Tylko Stalker ci pasuje do wyliczanki.
    • Gość: Spec Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 15:54
      Nie zaczynaj znowu wojny z Falloutem3, o byle łajnie nie rozmawiam.

BTW. pojawił się komentarz Eidosu - rozwój postaci jest, tyle że to nadal plany a zapowiedziom trudno ufać, niemniej jeśli wyjdzie coś lepszego niż IW a nawet gorszego niż DE1 to nie będę płakał.smile
    • falcion Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły 05.10.08, 17:18
      Stalker tylko shooterem? A modyfikowanie broni a leczenie sie wlasnie apteczkami a psucie sie elementow itp watki? Jesli to jest tylko shooter to pozostale shootery bylyby pogatunkiem. Zagraj dluzej niz 5 minut w gre a nie oceniaj jak fallouta i stalkera ze screenow.
    • strachster Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły 05.10.08, 18:28
      A czego bylo sie spodziewac gra wyjdzie na konsolki, a tam uproszczenia to standard, jak by mieli zrobic takie zaleznosci przy strzelaniu jakie byly w DE1 to konsolowcy by sie posrali zanim by padem w kogos wycelowali i zabili.
    • Gość: maciej Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 20:12
      nie masz racji. co nie zmienia faktu, ze to ewentualnie konsolowcy sie beda cieszyc, a pecetowcy plakac, ze kolejna gra taka prosta, ojejku.
    • Gość: mis Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.08, 20:32
      Oblivion to JEST "slasher z elementami RPG". Przykro mi...
    • Gość: marloon Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.chello.pl 05.10.08, 21:04
      maciej: I to niby o was dobrze o was świadczy? big_grin Dadzą konsolowcom gniota, który oryginalnej wersji na peceta sprzed lat do pięt nie dorasta, a oni będą chwalić to cudo pod niebiosa? Mam nadzieję, że jednak twórcy zrobią coś co rzuci mnie na kolana i nie będzie ukłonem w stronę next genów. Kiedyś potrafili stworzyć skomplikowaną grę, w której każda decyzja musiała być przemyślana, to i teraz też potrafią.
    • dj_sasek Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły 05.10.08, 22:04
      Gry stają się coraz łatwiejsze i coraz krótsze zarazem. I wygląda na to, że nie mamy na to większego wpływu. Przykładów można wymieniać wiele...
      Kolejny Deus Ex niestety w widoczny sposób podąża tymi śladami, co mnie wcale nie cieszy. Pierwsza część tej gry była miodna. Po tej części wiele się nie spodziewam, będą lepsze gry...

P.s > Co do regeneracji życia, to coraz częstsze zjawisko... Mnie osobiście to nie przeszkadza, np CoD4 multi, ale w singlu wolę apteczki smile
    • Gość: aw Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 22:50
      Właśnie toczę pianę z ust. Chce ktoś trochę?
    • Gość: maniak Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 00:20
      spoko to już zostało sprostowane, twórcy powiedzieli że to będzie prawdziwe rpg tak jak jedynkasmile
    • Gość: wojkij Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.legnica.vectranet.pl 06.10.08, 06:56
      Pierwszy Deus Ex to byla gra na miare Fallouta i Planescape Torment. Klimat, wielowatkowa fabula, nieliniowosc, grywalnosc, elementy rpg mocno wplywajace na styl rozgrywki. Dlaczego producenci nie ida sladem tych gier tylko ciagle produkuje sie uproszczone i arcadowe gnioty?
    • strachster Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły 06.10.08, 08:45
      @wojkij bo konsolowcy(tak tak nastepna LEGENDA przepadnie na rzecz konsol) by sie pocieli jak by mieli grac w takei cos rozbudowanego gdzie na celowanie wplywaja twoje statystyki, a wyobraz sobie przycelowanie na padzie.
    • Gość: Spec Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 09:38
      Pytanie za milion -> kto wie jak się sprawował pierwszy Deus Ex na PS2?? Jeśli się dało to coś musi w tym byćsmile
    • Gość: y Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.k2.pl 06.10.08, 10:07
      znowu ktoś będzie napadać siedzibę, w której startujemy? podobne to do 2 części - oby panowie popracowali nad scenariuszem. oderwanie od klimatu rpg też mi się nie podoba, jakbym chciał grać w shootera to bym kupił shootera a nie grę będącą kanonem cyberpunku na PC uncertain
    • Gość: qb Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 10:30
      Eh, kiedy pierwszy raz przeczytałem newsa w CDS jakieś 3 miechy temu miałem nadzieję, ze to będzie coś fajnego. Teraz mam nadzieję, ze nie będzie takie złe, bo pogram na pewno.
    • Gość: Magda Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 11:39
      Za to "odnośnie" mam ochotę strzelać - i nie, nie w strzelance.
    • Gość: heh Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.silesiamultimedia.com.pl 06.10.08, 14:09
      "Dlaczego producenci nie ida sladem tych gier tylko ciagle produkuje sie uproszczone i arcadowe gnioty?"

"This doesn't mean that some games released today aren't fun and have decent graphics at the same time, but those are the exceptions. All too many times today, I play a new game, and whether it's a PC game, a Playstation, Gamecube, or X-Box game, or otherwise, it just isn't fun, or it's fun for a little while but then I really start to get bored of it, before I even finish the game (this is more common.) Most of today's developers (especially the big ones) concentrate way too much on graphics, 3D, FMV, and other things. The gameplay suffers as a result, and you get a game with shallow gameplay, and low replay value (one that's fun for awhile, but then you get bored of it.) I'm getting really tired of all the crappy 3D games with no gameplay or substance being released.

Not so long ago, gameplay ruled. We didn't have all these powerful systems and 3D accelerator cards, so a game developer couldn't make an eyecandy game. The games had to be simple. They had to be fun. They had to be challenging enough so the player wouldn't get bored of the game. A lot of today's games have the challenge dumbed down, because they don't understand that you should need skill to finish a game"

'river raid' mial glebsza fabule od wiekszosci dzisiejszych gier wink
    • Gość: qb Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 14:12
      Podpisuję się pod tym tongue_out
    • Gość: y Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.k2.pl 06.10.08, 14:55
      no ale takie są wymagania rynku - statystyczny gracz jest coraz starszy ma coraz mniej czasu na swoje hobby a nie chce z niego rezygnować więc robi się gry pod wymagania casualowych graczy - coś co nie absorbuje go na tyle, żeby musiał ignorować z innych rozrywek oraz zawalać swoje obowiązki (praca/rodzina niepotrzebne skreślić). Rynek idzie pod casuali bo to oni przynoszą największe kokosy (vide nasze rodzime city interactive, które świetnie się ma na rynku właśnie dzięki produkcjom casualowym).
    • Gość: biboo Re: Deus Ex 3 - pierwsze szczegóły IP: *.maxnet.net.pl 07.10.08, 11:18
      Czy shooterowi nie nadaje się miana rpg tylko po to, by przyciagnąć nieco więcej graczy w starczym wieku lat trzydziestu?
      Komputerowy roleplay (daleki od "analogowego") różni się od shootera/slashera chyba głównie tym, że gracz musi dokonywać wyborów z wykluczających się opcji (m.in. rozwój postaci/skille/rodzaje sprzętu itp.).
      A podstawowy cymes polegał na tym, że jeśli gdzieś nie daje się rady to żadne "szybkie klikanie" nie pomoże - trzeba pochodzić kilka dni, rozwinąć postać (w prostych grach pozbierać sprzęt...) i powrócić triumfalnie w miejsce, gdzie wcześniej dokonaliśmy nieskoczonych prób load game.

PS.
      W Morrowindzie po początkowej fazie gry pozostawało wiele miejsc, do których można było wrócić dopiero po czasie (no, potem postać faktycznie była już zbyt nabita).
      Oblivion przez próbę umiodzenia gry stał się po prostu nudnym slasherem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka