Dodaj do ulubionych

Diablo 3 - data premiery i wymagania systemowe

• Gość: ANTY-DIABLO Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 22:51
      A czym niby jest Starcraft?? Platformówką?? Skąd wiesz, że chodzę do Gimnazjum?? tongue_out mr.lipton JA TU gadam o tym całym Diablo a TY o jakiś sarkazmach ... Jak chcesz to leć do sklepu wydaj te 159zł (założe się,że tyle będzie kosztować cały ten Diablo 3 na PC) Ale bądzie wszyscy pewni, że jak na maecornerze ukaże się recka Diablo 3 TO JA TU JESZCZE WRÓCĘ big_grin.
    • mr.lipton Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow 09.03.09, 22:57
      @ ANTY-DIABLO
      uuuuu szacuneczek. Pan ANTY-DIABLO zrozumiał ironię. A myślałem że może i GC się wioskowego głupka doczeka, a tu same rozczarowania. Trzeba szukać dalej wink
      Na serio
      "Jak chcesz to leć do sklepu wydaj te 159zł "
      No nie wiem nie wiem, czas pokaże. Szczerze mówiąc ! była super. Może to był zwykły HnS ale miał "to coś" klimat jakąś grozę. 2 to już popłuczyny tak więc zobaczymy jak będzie z 3. Nie jestem przekonany jak na razie.
    • Gość: coss Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.09, 22:59
      @mr.lipton

Jest RTSem.
      Wytłumaczę jak dziecku: taką zręcznościówką z elemantami decyzyjnymi (do czasu aż starsi kledzy zdradzą ci algorytm). W strategii umiejętności gracza nie mierzy się ilością kliknięc na minutę.

• Gość: ANTY-DIABLO Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 23:04
      Mnie tam zawsze straszyły gry z grafiką serii Diablo........
    • j_uk_dev Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow 09.03.09, 23:12
      Taki termin premiery ( 24 grudnia 2009 ) byłby strzałem w stopę. Gdyby np. w UK wydali 24 grudnia ( czwartek ), to większość graczy mogłaby dopiero kupić grę... 2 stycznia wink I nie sądzę, że w innych krajach celebrujących gwiazdkę nie ma przerwy ( w Polsce zresztą również jest ). Jednocześnie daje to od razu przerwę w sprzedaży kilkudniową, nie ma to zupełnie sensu. To jednak tylko moje luźne przemyślenia na ten temat. Co do wymagań, mnie najbardziej cieszy to, że wspierają OSX smile W WoW również grałem na Macu smile
    • don_wroc_love Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow 09.03.09, 23:19
      Diablo III to nawet JA chętnie zobaczę (mam nadzieję, że będzie jakieś demo czy cuś) mimo, że tego typu gry mnie ani ziębią ani grzeją...ale to DIABLO jest.... smile

-----------------
      miodność, czyli "jeszcze jeden level i idę spać"
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,1222,92422584.html
    • Gość: P-chan Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: 194.29.137.* 09.03.09, 23:24
      Ta jasne. Beta 11.09 premiera 24.12 i jeszcze te wymagania. Podpucha grubymi nićmi szyta.
    • Gość: billyh Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.torun.mm.pl 10.03.09, 00:10
      ->cross
      RTS to jednak z skrót od Real Time STRATEGY, (Strategia Czasu Rzeczywistego), a więc jest podgatunkiem w nurcie szeroko rozumianych strategii. I choć rzeczywiście gry tego typu wymagają dużej zręczności, to jednak idą w parze z elementami decyzyjnymi i wymagają planowania, a więc przyjęcia określonej strategii.
    • Gość: ziom Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 00:17
      lipa - wymagania jak sc2. ten sam silnik - dx9 (). chyba ze to art prowokacyjny. przepisane glupoty z diii.net
    • mr.lipton Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow 10.03.09, 01:25
      cross oj ty dajesz mi nadzieję którą rozwiał wcześniej Anty-Diablo. smile tłumaczyć Ci nie będę bo już kolega billyh strzelił Ci należyty wykład.

@ j_uk_dev
      1 dawno jest zapowiedziane że SC 2 najpierw a później Diablo a to pierwsze jeszcze beta testów nie miało. 2 Blizz nie robi tak szybko gier wink
      3 Jak już ktoś pisał zapowiedzieli 1 grę rocznie.
      A dodając to co Ty napisałeś widać jak na dłoni że jakiś serwis chciał sobie statsy poprawić. (i chyba po raz pierwszy nie piję do GC wink)
    • Gość: Gość (KrEasys) Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: 62.233.150.* 10.03.09, 04:17
      Panowie i Panie, z całym szacunkiem - dwie kwestie: co do użytkownika A-D, to całkiem niezła prowokacyjna bajk, w które tak miło weszliście (za cierpliwość i inwencję 10/10, niczym jasiuśmietana, bodajże z onet.pl).
      Sprawa druga, dla mnie bardziej istotna: na DIII czekam z podobną niecierpliwością jak większość z Was piszących. DII-LOD zakończyłem, choć piekło było momentami nużące. Mimo to, czekam jak kto głupi. I datę premiery chciałbym jak bajszybciej. Ktoś z Was pisał o beta-testach SCII, których rzekomo nie było. Formalnie i oficjalnie nie było... ale może jednak po cichu były? Może Kochany Blizz jednak tym razem zaskoczy? Dla mnie jak najbardziej (i wiele takich głosów wyczytałem po drodze). A niedowiarkom i sceptykom należy tylko powiedzieć "you'll never know", jak mawiają Indianie z pewnego plemienia, o korzeniach koło Pueblo d'Santa Lucia.
    • Gość: ktostam Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.ing.nl 10.03.09, 07:24
      Czesc daty nie dotyczaca roku zapewne jest oki. Reszta, reszte znamy z przeszlosci wink
    • Gość: beto Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 07:54
      W dniu premiery kupuje to cudeńko- znowu bedzie wyzynanie setek potworówsmile
    • Gość: TYRAEL Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: 193.200.232.* 10.03.09, 08:16
      Może po prostu będzie jak w sacred 2. Dla słabszych kompów też a dla super szybkich dodatek graphic elite...
    • Gość: coss Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.strong-pc.com 10.03.09, 09:30
      @mr.lipton

1. W moim nicku nie ma literki 'r', dziecko.

2. Uhahałem się czytając twe przemyślenia. Przeczytaj co napisałem. Przeczytaj jeszcze raz. Pomyśl (wiem, to trudne).

3. A teraz słuchaj. Nie chciało mi się wdawać w dyskusję co do rozwinięcia skrótu RTS, wydawało mi się, że o oczywistościach nie romawiamy. Skup się teraz na 'wykładzie' billyh. (wykład, heheh, szumne słowo). Faktycznie:

- RTS zawierają pewien element decyzyjny (napisałem to),
      - jednakże ten element jest względnie nieważny wobec zręczności gracza'
      - a już zupełnie znika po opanowaniu algorytmów (tłumaczę: co w jakiej kolejności robić),
      - Super Mario również zawiera element decyji i planowania: skoczyć na grzybka, czy uciec na platformę, amoże odbić się od grzybka i wskoczyć na drugiego grzybka...? To nie czyni go strategią.

Udzielę ci darmowej lekcji: o tym, czym jest dana rzecz, świadczą jaj cechy, a nie nazwa, która zawsze pozostaje umowna.

4. Aktywnie i z wyraźną pasją gawędziłeś z trollem.
      Zaś gdy długo spoglądasz w bezdeń, spogląda bezdeń także w ciebie. ...

• Gość: raist Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: 82.160.130.* 10.03.09, 09:32
      Pewnie te wymagania beda minimalne po wylaczeniu wszystkich detali graficznych, po czym gra bedzie wygladac gorzej niz d2

W kazdym badz razie i tak kupie te krazki wink
    • Gość: ms Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: 194.110.240.* 10.03.09, 10:10
      Ten trailer to jakis mix Wladcy Pierscieni z Katedrą???
    • Gość: reservoir Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 11:44
      @cross
      brawo za poprzedni wpis... ludzie którzy myślą że RTS-y to strategie (bo w nazwie jest STRATEGY) to faktycznie nic tylko płakać nad takimi... a przykład z Super mario -miód, choć pewnie i tak nie zrozumieją... a co do algorytmu o którym pisałeś, to może ja tu troszeczkę pomogę... mój znajomy mowi kiedyś do mnie - "ej nie stary, jak w w 34 sekundzie rozgrywki nie masz 6-ciu zbieraczy, herosa na 2 poziomie, baraków i tartaku na 14% budowy to nie masz po co w ogóle grać online, bo przeciwnik za 3,5 sekundy bedzie miał 2 kościotrupy i po tobie..." i tu się właśnie kończy strategiczne myślenie...
    • mr.lipton Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow 10.03.09, 13:29
      coss reservoir.
      Większych tępaków nie widziałem jeszcze na GC. Z waszej definicji nikt już prawie nie robi strategii bo skoro nie są nimi RTS`y to tylko Heroes zostają.
      Znalazły się 2 lamy co sobie nie radzą jak strategia jest "szybka" i teraz udają mądrych. Idę o zakład że żaden z was nie radził sobie w SC i stąd marudzenie.
      "Udzielę ci darmowej lekcji: o tym, czym jest dana rzecz, świadczą jaj cechy, a nie nazwa, która zawsze pozostaje umowna."
      A SC ma wszystkie cechy RTS`a, a RTS`y to właśnie strategie czasu rzeczywistego.
      Co do literki "r" fakt mój błąd, ale oprócz braku tego w niku masz jeszcze parę innych niedostatków.

Na tym właśnie polega bycie wioskowym głupkiem. Wszyscy niemal się zgadzają że RTS`y to strategie, ale znajdzie się takich dwóch co sobie z tym nie radzą i udając mądrych, chcą zdyskredytować grę do której są za słabi.
      W GTA, FPS`ach, rpg nieturowych itp też liczy się zręczność. Czyli wdg was 2 są 2 gatunki gier. Zręcznościówki i gry turowe. Brawo. No to się nazywa geniusz. big_grin lol
    • Gość: billyh Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.torun.mm.pl 10.03.09, 13:42
      @coss / @reservoir
      Wyjaśnijmy sobie kilka spraw, zacznijmy może od przytoczenia definicji w dodatku nie mojej tylko słownikowej bo mnie i tak bys nie uznal za wiarygodne źódło informacji. Więc prosze:
      /strategia/ - (gr. strategía ?dowództwo? od strategós ?strateg?) wojsk. dział sztuki wojennej zajmujący się przygotowywaniem i prowadzeniem wojny, jej kampanii, bitew.
      (źródło: ?Słownik Wyrazów Obcych? Wydawnictwa Europa, pod redakcją naukową prof. Ireny Kamińskiej-Szmaj)
      Przeczytałeś? To teraz odpowiedz mi na kilka pytań.
      Czy tych wymienionych wyżej rzeczy nie wykonujemy w grach RTS?
      Czyż nie dowodzimy armią, oddziałami wojskowymi?
      Czyż nie prowadzimy bitew, zbrojnych potyczek w których decydujemy które z naszych jednostek uderzą w nieprzyjaciela, które będą nas osłaniać?

Ponadto, strateg w starożytnych miastach - państwach greckich (a od nazwy tego urzędu pochodzi słowo "strategia" ) odpowiedzialny był nie tylko za dowodzenie wojskiem i flotą, posiadał tez pewne kompetencje cywilne, był odpowiedzialny za budowe portów etc. do tego po jakimś czasie doszły też uprawnienia polityczne.

Czy tych elementów również nie znajdziemy w RTS?

Widzisz, bo według mnie jednak tam są i słowo Strategy w rozwinięciu tego skrótu nie jest tylko przypadkiem.

No ale dobra, chcesz to nazywaj je zręcznościówkami, wobec tego 95 procent gier mozna wrzucic do jednego worka, wszak chodzi o opanowanie algorytmów.

Ok, ja widze to tak, jak napisałem.

@reservoir
      "ej nie stary, jak w w 34 sekundzie rozgrywki nie masz 6-ciu zbieraczy, herosa na 2 poziomie, baraków i tartaku na 14% budowy to nie masz po co w ogóle grać online, bo przeciwnik za 3,5 sekundy bedzie miał 2 kościotrupy i po tobie..." i tu się właśnie kończy strategiczne myślenie..."

Fajny kolegasmile
      Tylko że dla mnie granie w jeden tytuł dziesiątki godzin, żeby doprowadzić się do takiego stanu to czysty masochizm i prowadzi do poważnych uszczerbków na zdrowiu psychicznymsmile A i z czymś jeszcze. Gry z założenia ty przede wszystkim rozrywka a tego typu podejście z uczeniem się na pamięć algorytmów (bo chyba cos w tym stylu chciałeś przekazać, chwaląc się swoim kumplem) toż to równie fascynujące jak praca w księgowości.

BTW Pisząc, że '...w tym momencie kończy się strategiczne myślenie" w pewnym sensie przyznałes mi rację, bo to znaczy, że zanim twój chłoptaś nauczy się tych swoich algorytmików to to strategiczne myślenie jednak występuje....smile
    • Gość: coss Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.strong-pc.com 10.03.09, 13:50
      To smutne, że gdy kończą się argumenty, sięgasz po inwektywy. Ja w imię prowadzenia dyskusji podarowałem sobie wycieczki osobiste, od których w twoich postach aż gęsto. Widać, że na etapie gimnazjum trzeba przykładać większą atencję do edukowania młodzieży w sztuce prowadzenia dyskusji.

Mimo twego zacietrzwienia, nie jestem wrogiem SC, przeciwnie, długie godziny nad nim spędziłem. To że nie jest on pełnowymiarową strategią jest faktem. Nie umniejsza to w niczym tej świetnej grze.

Jakich użyłeś argumentów?

Bo, wybacz, to że twoim zdaniem jestm wioskowym głupkiem, lamą, nie radzę sobie w SC i - twoja autorska koncepcja - że rozróżniam dwa gatunki gier, argumentami nie są.

Spoko, stary, zostałeś królem bluzgów.

Nie każdy może mieć klasę...
    • mr.lipton Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow 10.03.09, 14:15
      Tak a początek i koniec twojej wypowiedzi to nie są osobiste wycieczki?
      "Nie każdy może mieć klasę..."
      To że nie silę się na jakieś rozbudowane wypowiedzi nie ma nic wspólnego z klasą. Jak dla mnie pisząc idiotyzmy takie jak ty sam się określasz a broniąc tego w tak nieudolny sposób stajesz się żałosny.
      Podchodzę "z klasą", do krytyki gdy kogoś szanuję, ty nie zasłużyłeś.
      "To smutne, że gdy kończą się argumenty"
      No właśnie w twoim ostatnim "poście" nie ma żadnej kontry na to "W GTA, FPS`ach, rpg nieturowych itp też liczy się zręczność. Czyli wdg was 2 są 2 gatunki gier. Zręcznościówki i gry turowe."
      i sam przyznajesz że: "To że nie jest on pełnowymiarową strategią jest faktem."
      1 g..no nie faktem to twoje teoria.
      2 nie jest pełnowymiarową, czyli jest niepełnowymiarową strategią? No bo innego nic nie wynika z tego co napisałeś. Chyba że masz problemy z posługiwaniem się polszczyzną. smile
    • Gość: coss Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.strong-pc.com 10.03.09, 14:20
      @billyh

Ale ja nie przeczę, że słowo 'strategia' posiada wskazany przez ciebie zakres znaczeniowy. Chodzi raczej o to co sprawia, że dana gra jest 'strategiczna'. Dla mnie tym czymś jest przewaga myślenia nad zręcznością.

Spójrz teraz na jakieś forum fanów SC. Czy dyskutują o planach, zastanawniają się nad optymalnymi formacjami zealotów i archonów?

Nie. Dyskutują o tym, jak szybko kto potrafi klikać (tak, są do tego specjalne licznikismile) i - dokładnie tak - w której sekundzie co wybudować. Piszesz, że ty tak w SC nie grasz, że to dla ciebie wynaturzenie. Ale jednocześnie spójrz - mr.lipton twierdzi, że kto klikać szybko nie potrafi, nie umie grać w strategie. Akurat twoje stanowisko jest mi bliskie, z tym że jak się okazuje - wyraża je zdecydowana mniejszość graczy.

Koleś, który się tu pojawił, wyśmiał Diablo za to, że polega na błyskawicznym klikaniu. Jednocześnie jako przykład gry, która nie polega na błyskawicznym klikaniu podał Starcrafta. Lekkie nieporozumienie, nieprawdaż...?

Podtrzymuję swoje stanowisko (poparł je zresztą mój oponent mr.lipton) - Starcraft w przeważającej mierze polega na szybkości. Na myśleniu w dużo mniejszym stopniu. Nadal nie przeczę, że zawiera elementy decyzyjności, tyle że w gameplayu to nie one przeważają.
    • Gość: coss Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.strong-pc.com 10.03.09, 14:38
      >To że nie silę się na jakieś rozbudowane wypowiedzi >nie ma nic wspólnego z klasą.

Fakt. Nie ma nic wspólnego smile

Ufff... przeczytaj mój post powyżej, ok?

>W GTA, FPS`ach, rpg nieturowych itp też liczy się >zręczność. Czyli wdg was 2 są 2 gatunki gier. >Zręcznościówki i gry turowe.

Nie, was. Sam sobie wymyśliłeś, że tak napisałem.
      Jedziemy: FPS - decydujący - idąc za twoim argumentem leksykalnym jest tu widok. I strzelanie. Od zawsze w miażdzącej większości są zręcznościowe.

GTA - trochę samochodówka, trochę strzelanka... to zresztą tytuł, nie gatunek więc nie dostrzegam związku.

nieturowe rpg - mnie akurat pasują, ale popatrz ile było lamentu nad Falloutem 3, albo Mass Effectem- że to strzelanki, a nie rpg (imho: bzdura).

Elementy zręcznościowe występują w wielu grach(większości). O gatunku świadczy ich natężenie (więcej skakania - mniej myślenia, albo odwrotnie). W Empire też masz bitwy w czasie rzecywistym i nigdy nie nazwałbym go zręcznościówką (SC zresztą też nie nazwałem).

Który element twoim zdaniem przeważa w Starcrafcie?
    • Gość: billyh Re: Diablo 3 - data premiery i wymagania systemow IP: *.torun.mm.pl 10.03.09, 15:05
      @coss
      Ale rts'y to nie tylko tryb multi. A żeby spędzić miło czas przy jakimś rts'ie nie trzeba wcale aż tak szybko klikać i zrobić sobie jakąś kampanię na jakimś normalnym ustawieniu trudności. Podajesz przykład SC, ale to jest tylko jeden z wielu RTS'ów. Logiczne że na forach SC nie rozmawia się o optymalnych formacjach, przecież w kwietniu minie 11 lat od premiery i wszystko na temat tej gry już zostało wymyślone i owszem musisz wykazać się dobrym wskaźnikiem APM żeby pograć z hardcoreowcami. Ale jak idziesz do sklepu, kupujesz sobie taką gierkę, jakis RTS, pierwszą jego odsłonę nie kontynuacje jakiejś serii, to nie musisz myśleć żeby wygrać jakąś potyczkę? Nie probujesz poznać i wykorzystać mocnych stron swoich wojaków. Nie szukasz dziur w obronie przeciwnika??
      Jakie elemenyt przeważają w gameplayu?

Starcraft to swietna gierka ale ja i tak uważam to za masochizmsmile)...przecież tyle fajnych gier wyszło przez ten czas....smile)))
      No nie powiesz mi chyba, że w rts'y grają tylko hardcore'owcy?

To by znaczyło, że należę do wymierającego gatunku zdeklarowanych 'singli', jeśli chodzi o gry oczywiściesmile

@coss
      jestesmy po zupełnie przeciwnych biegunach, bo ja patrze na gry z perspektywy single pl, ty multi, w dodatku w HC wydaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka