Dodaj do ulubionych

Na szybko - BSG

• gyenia Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 12:34
      Kompletnie nie wiem o czym jest ta dyskusja smile Od 6 lat, albo i dłużej, nie mam telewizora i jest i z tym za....ście dobrze.
      Jest tu możek ktoś w podobnej sytuacji ?
    • krusty_84 Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 12:34
      A wszystkie marudy to niech poczekają na finał bo podobnie było z pierwszą połową 4 sezonu niektórzy marudzili i marudzili a nagle bum jesteśmy na Ziemi i opad szczęk.
    • krusty_84 Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 12:35
      gyenia a po co telewizor wystarczy torrent. wink
    • Gość: Kefir Re: Na szybko - BSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 12:41
      nie oglądałem ani jednego odcinku. i nie żałuję big_grin
      grałem w wersję planszową - ok, ale uniwersum do mnie nie przemówiło
    • Gość: V Re: Na szybko - BSG IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 20.03.09, 12:44
      Byliśmy na ziemi i co z tego mieliśmy? Nic bo wątek ziemi też słabo został opowiedziany w tych odcinkach, nie pokazali to tak dobrze z klimatem jak np odnalezienie Kobolu, później odnalezienie świątyni. Na ziemi były tylko kości i szczątki które pokazali na chwile więc to zdecydowanie za mało. Co teraz z Flotą, to ze BSG zostanie zniszczona jest pewne ale czy ludzkość znajdzie jakieś nowe miejsce do życia? Drażnią mnie też oklepane powroty do tego co się we flocie nie sprawdziło czyli senat. Baltar ucichł i jak większość bohaterów rozmienił się na drobne. Niech w tym ostatnim odcinku zrobi coś ze sobą bo to postać z największym potencjałem od pierwszej serii. Dużo można pisać ale chyba lepiej czekać i obejrzeć aby później marudzićsmile So say we all big_grin
    • simplex Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 12:44
      To ja moze cos od siebie napisze wink

Dlugo uwazalem seriale za cos posledniego, glupiego, dla niemytych mas, niewartego uwagi. Programowo bojkotowalem seriale.
      Zmienil to wlasnie serial BSG - do ktoreg ogladania namowil mnie kolega. Podszedlem o tego z wielkim sceptycyzmem, z zalozeniem ze ogladne jeden odcinek zeby moc z czystym sumieniem odpowiedziec, ze ogladalem i mi sie nie podobalo. No bo to przeciez serial, czyli cos glupiego, nie? wink

No i jak sie mozna bylo spodziewac BSG wciagnal mnie jak bagno. Przekonalem sie, ze serial tez czlowiek - moze miec swietna fabule, efekty, aktorstwo, etc. W tym momencie ogladam regularnie kilka seriali (ktore leca teraz w amerykanskiej TV) a takze seriali ktore juz nie lecą.

No, ale do czego ja wlasciwie zmierzam? No tak, BSG. Choc jest to serial dzieki ktoremu w ogole zaczalem ogladac seriale i choc pierwsze dwa sezony wciagnely mnie na maksa, to uwazam, ze serial zaczal "siadac" przy trzecim sezonie a sezon 4. ogladam wlasciwie tylko po to zeby zobaczyc jak sie to wreszcie skonczy - podobnie sadzi ten moj kolega ktory prawie sila zmusil mnie do poogladania pierwszego pilota do BSG i ktory tez jest fanem serii.
    • simplex Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 12:47
      ss: nie ma takiej opcji, żeby Firefly się żonie nie spodobało smile najlepszy serial sci-fi ever smile

Niestety osmielam sie polemizowac - ale nie z druga czescia zdania (bo Firefly to JEST najlepszy serial sci-fi ever) tylko z pierwsza - ze na pewno sie malzonce spodoba.|
      Puscilem firefly mojej dziewczynie (zeby nie bylo, BSG bardzo sie jej podobal, z zastrzeżeniami z mojego poprzedniego posta) - no wiec puscilem jej firefly i niestety po kilkunastu minutach kazala mi wylaczyc bo nie mogla zniesc "muuzyki jak z westernu". Jej strata tongue_out
    • slawomir.serafin Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 13:03
      @simplex - no dokładnie, jej strata smile ale fakt, że pierwszy odcinek Firefly nie zapowiada, jak dobra jest cała reszta. ja zakochałem się w serialu dopiero pod koniec drugiego odcinka, w ostatniej scenie, kiedy Mal tłumaczy zbirom Niszki, że wycofuje się z umowy smile poryczałem się ze śmiechu na ten motyw z silnikiem - i tak już zostało.

@gyenia - ja telewizor mam, ale nie przypominam sobie, żebym ostatnio oglądał TV. No, może jakieś sitcomy na Comedy Central przypadkiem. Telewizor to nie to samo co oglądanie TV smile

@krusty_84 - Star Trek jest najbardziej zasłużony, co nie zmienia faktu, że za Firefly może nosić pluszowe bambosze najwyżej smile there's no place I can be since I found Serenity smile
    • krusty_84 Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 13:31
      SS - Z Firefly jest jeden problem 13 odcinków i trudno to porównywać z innymi. Jak bym miał wybierać najlepszy serial scifi pod groźbą rozstrzelania to z ciężkim sercem wybrał bym Babylon 5 choć DS9 też w sumie ma moje serce... damm nigdy nie mogę się zdecydować co lepsze ale dalej napewno byłby BSG, Firefly, SAAB, Farscape, Exo Squad, SG1, Sea Quest, EFC, Atlantis itd.
    • Gość: szakal140 Re: Na szybko - BSG IP: *.elk.mm.pl 20.03.09, 13:32
      nieeeeeeeee ja niechce końcaaaa crying czarna dziura ich wessa i sie przeniosą w czasie!
    • krusty_84 Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 13:33
      darthmojo.files.wordpress.com/2009/03/vmk2_cover.jpg bodly go Ron
    • Gość: ryboss Re: Na szybko - BSG IP: *.chello.pl 20.03.09, 15:16
      Ja właśnie uwielbiam ten serial za to, że cały czas się zmienia. Że jest to serial nie tyle akcji co postaci w nim występujących. Ani dobrych, ani złych, takich ludzkich po prostu.

• jabbur Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 16:35
      @All_above
      Firefly ma wersje kinowa. Po co sie meczyc serialem? wink
      Niestety nowa BSG takowej nie ma, albo ja o czyms nie wiem sad
    • simplex Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 16:52
      @All_above
      Firefly ma wersje kinowa. Po co sie meczyc serialem? wink

To jakiś trolling, czy prowokacja?
      Firefly i Serenity to dwie rozne rzeczy. Mozna by powiedziec, ze Serenity to taki "season finale" do firefly w formie filmu pelnometrazowego.

Tak wiec tekst "Po co sie meczyc serialem?" to jakies kretynstwo, w stylu "Ludzie, ogladajcie same zakonczenia filmow. Po co sie meczyc calym filmem? wink"
    • jabbur Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 17:46
      @Simplex
      Trolling? Skadze. Nie uznaje seriali. Szkoda mi na nie czasu. Wiec, jezeli mozna jakis skompresowac do kinowki to jestem na tak, a jak nie to nie ogladam
    • Gość: vra Re: Na szybko - BSG IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.09, 18:20
      Ech... Czerwony Karzeł to było coś... od lat chcę obejrzeć wszystkie serie ale nigdzie nie mogę znaleźć z polskimi napisamiuncertain
    • Gość: Therion7777 Re: Na szybko - BSG IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 19:39
      Firefly
    • ausir Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 20:44
      @jabbur

"Serenity" to nie "wersja kinowa" Firefly, a kinowa kontynuacja, domykająca wątki serialu.
    • simplex Re: Na szybko - BSG 21.03.09, 01:14
      @Simplex
      "Trolling? Skadze. Nie uznaje seriali. Szkoda mi na nie czasu. Wiec, jezeli mozna jakis skompresowac do kinowki to jestem na tak, a jak nie to nie ogladam."

To milego ogladania filmu Wiedzmin, to wlasnie przyklad seriali skompresowany do kinowki - z wiadomym skutkiem.

Natomiast serenity, cale szczesnie, nie jest "serialem skompresowanym do kinowki" tylko zamknieciem watkow serialu. Tak wiec nie marnuj swego cennego czasu na ogladanie go.

Ksiazki tez czytasz w wersji "skompresowanej" - czyli streszczenia? W koncu na pelne ksiazki szkoda czasu...
    • Gość: snskr Re: Na szybko - BSG IP: *.chello.pl 21.03.09, 10:51
      Co powiecie o zakończeniu ?
    • Gość: Witos Re: Na szybko - BSG IP: *.catv.net.pl 21.03.09, 11:03
      BSG to moda na sukces w kosmosie
    • Gość: V Re: Na szybko - BSG IP: *.chello.pl 22.03.09, 22:20
      Sławku mam nadzieje że napiszesz coś o tej kupie która zaserwowali w ostatnim odcinku bo masz lepsze dojscia chyba że może ja coś napisze ale jak przestane być tak wzburzony... Co za durne zakończesnie, luki, kukiełkowe przedstawienie. Jeśli już objawiające sie anioły które nie popychają nigdy nikogo bo jest wolna wola to Kara jako anioł czy co tam to miało być jest bez sensu bo nic nie wiedziała o tym czym jest. Bez odpowiedzi, debilne niedopowiedzenie. Rzućmy wszystko i zamieszkajmy w dziczy jako kolejny idiotyzm. Nie spodziewałem się nic wielkiego ale takiej marnej tandety też nie. Pisałem że rozmienili się na drobne ale to już były centciki...
    • slawomir.serafin Re: Na szybko - BSG 23.03.09, 13:29
      @V - mnie tam się końcówka podobała smile
    • bleszczynski Re: Na szybko - BSG 23.03.09, 14:49
      A ja mam mieszane uczucia. Sam finał mi się bardzo podobał, ale sporo rozwiązań jest IMO bez sensu. Kara zwiastun śmierci? Do tego to zniknięcie... Opera fajnie rozwiązana, ale przecież to nie miało żadnych konsekwencji! Cavil, stary cwaniak, dał się przekonać jak dziecko,a potem się zabił. No i ta cukierkowa końcówka...

Z jednej strony można się było spokojnie pożegnać z serialem i nie płakać, że wszyscy zginęli (czego się spodziewałem). Z drugiej, te niedopowiedzenia i bezsensownie rozwiązane niektóre wątki drażnią.

Będę tęsknił sad
      ----
      prostozekranu.blogspot.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka