Dodaj do ulubionych

Recenzja: Resident Evil 5

• reflect Re: Recenzja: Resident Evil 5 24.03.09, 12:38
      @Durski - najwazniejsze miec o sobie wysokie mniemanie. Dodatkowo napisze kilka slow wyjasnienia, to tego co napisalem. Bo wiesz - najgorsze jest to w twojej recenzji, ze generallizujesz branze - chcialbys, zeby wszystko bylo na jedno kopyto, przeszkadza ci animacja, przeszkadza Ci sterowanie - lepiej juz nie graj. Kiedys mi ktos powiedzial, ze jesli gra Ci sie nie podobala - lepiej jej nie recenzuj...
      Czytam was od dosyc dawna i przyznam, ze juz kilka razy mialem ochote napisac - ale to co ty napisales jest po prostu okrutne w stosunku do tej gry - wyrzadzasz spora krzywde graczom, ktorzy prawdopodobnie czytajac te przesmradzanki po tytul nie siegna - a zareczam ze WARTO!
    • beniamin.durski Re: Recenzja: Resident Evil 5 24.03.09, 16:39
      Zacznijmy od tego, że piszesz do mnie po nazwisku, co w sumie nie jest specjalnie miłe.

Moje wysokie mniemanie o sobie było żartem, który odpowiadał na bezpodstawne obrażanie mnie.

Nie wiem, gdzie widzisz generalizowanie branży... Animacja jest słaba i mogła być zdecydowanie lepsza, to nie moja wina, że gry od 4 lat zrobiły duży krok naprzód. To wina dewelopera, że zmarnował ten czas.

Wydaje mi się, że nie masz prawa również mi mówić w co mam, a w co nie mam grać. Co do samej gry to nie wyrządzam jej wcale krzywdy, tylko Ty twierdzisz inaczej, bo akurat TOBIE się podoba. Zrozum, że nie każdy jest Tobą i nie wszyscy muszą się pod Ciebie dopasowywać. Zawsze możesz napisać swoją recenzję smile.

@czaju: Hmm graficzną dziwką nie jestem smile, ale masz rację, że któryś z tych dwóch elementów mocno wywindował ocenę. Tyle tylko, że jest to kooperacja, a nie grafika. Po prostu ileż łatwiej i przyjemniej zbiera się wszystkie bonusy, gdy gra się z kimś. Łatwiej wtedy wysilić się i pozbierać wszystkie bonusy np.

Co do Sesslera, który faktycznie ma jaja i szanuję go bardzo, to akurat uważam, że jego recenzja RE5 jest za ostra, bo dla mnie pomimo tych wad zabawa z kumplem pozwala w większości zapomnieć o niedogodnościach. Jak się już zapomni/przyzwyczai do sterowania oczywiście.
    • big-daddy Re: Recenzja: Resident Evil 5 24.03.09, 17:46
      Ludzie weźcie już dajcie sobie siana nie każdemu musi się podobać ta gra ja jednak uważam iż BD dobrze napisał tą recke mimo iż jest pare rzeczy które bym wywalił z niej i dodał.

A jak jesteście tacy cwani to napiszcie własną ale wy byście napisali tak "super gra bez żadnych niedociągnięć i ze starym sterowaniem co jest wielkim atutem" uncertain no ludzie no (to był przykład nie do końca prawdziwy wiem) przecież jak gra recenzent to musi się przyczepić do wszystkiego co mu nie pasi bo na tym polega pisanie recenzji przecież i mogę się założyć że Capcom również by się przyczepił do niektórych wad jakby miał napisać recenzję. Więc teraz pomyślcie chwilę i powiedzcie sobie czy wam te wady przeszkadzają czy nie jak tak to się do nikogo nie prujcie a jak nie to zostawcie w spokoju recenzetów którzy piszą subiektywne opinie bo wiadomo że każdemu podoba się co innego.
    • prezii Re: Recenzja: Resident Evil 5 25.03.09, 01:22
      Recenzja ok, nie wiem czego się czepiacie, ostateczna ocena rozwiewa wątpliwości a wady każdy widzi i dobrze, że recenzent je przywołuje. Jak napisał ktoś wyżej, kocha się nie BO, tylko POMIMOsmile Grę skończyłem dzisiaj, około70% przeszedłem w co-op i pomimo, że grałem na 22calowym monitorze z małymi okienkami to dawno się tak świetnie nie bawiłem. Jazda jak za czasów poczciwej amigibig_grin Później w pojedynkę gorzej ale gra i tak bardzo dobra, na grafikę bardziej zwróciłem uwagę grając solo, bo w co-op tylko w cut-scenkach pokazywana była w całej okazałości. Reasumując. Sceptycznie podchodziłem do sterowania - tworzy fajny element ciągłego napięcia i nie przeszkadza, obdarłem grę z grafiki grając w małym okienku na małym monitorze a i tak jest to jedna z najlepszych gier w jakie grałem na konsoli. Nie oceniam re5 w odniesieniu do poprzednich części, nie grałem. Jestem świeży stażem na konsoli ale dość starym grzaczem wogóle. Polecam, pomimo wad o których w sumie nie wspominam ale wszyscy wiemy daję grze 9 za to, że ma w sobie to "coś".
    • big-daddy Re: Recenzja: Resident Evil 5 25.03.09, 10:19
      ja również nie grałem w poprzednie części ale ze względu na wiek big_grin (teraz mam lat 15 xD) ale widziałem jak brat gra w 4, kuzyn w reszte big_grin i podobało mi się to bardzo ale w tedy nie podobał mi się to stanie i strzelanie choć wiedziałem że to po prostu RE big_grin teraz gdy zagrałem w demo 5 części chyba zagram również w poprzedniczki ponieważ gra jest warta uwagi. Fabułę 4 znam prawie że na pamięć big_grin chociaż nie grałem ale wiem jakie są sposoby na jakiego przeciwnika i w ogóle. Zaraz wszyscy pewnie wyjadą z tekstem że jestem dzieciak i się nie znam czy coś.

PS. Twoja recka również mnie przekonała do tej gry big_grin
    • theigor777 Re: Recenzja: Resident Evil 5 25.03.09, 13:11
      @big-daddy Najbardziej polecam ci RE2.Moim zdaniem to najlepsza czesc serii (RE1 tez jest wypas a zrobili swietny remake na NGC) A RE5 to najgorsza czesc serii
      RE4 byl inny (niz pierwsze residenty) ale jakos sie bronil (klimat byl,ciemno, obskurne wioski) Jak dla mnie RE5 to tani odgrzewany kotlet (co-op tego nie zmienia) niestety klimat zniknal ... Gra moze i zasluzyla na taka ocene, ale spodziewalem sie wiecej po jednej z moich ulubionych serii gier...(shame capcom)
    • big-daddy Re: Recenzja: Resident Evil 5 25.03.09, 18:23
      hmm mi jakoś się 5 spodobała i jak tylko będzie kasa to od razu kupuję big_grin
    • reflect Re: Recenzja: Resident Evil 5 26.03.09, 03:00
      @Durski. Piszesz ze animacja jest slaba - a widziales jak Chris rusza palcami w bucie? Pisze serio - i prosze Cie jak juz oceniasz to przygladaj sie grze o ktorej piszesz a nie speed run i po lebkach (mam nadzieje ze wiesz juz jak sie szybko obracac.. bo w waszym sluchowisku sie nie popisales wink
      heheheh - do animacji sie przyczepil
    • beniamin.durski Re: Recenzja: Resident Evil 5 26.03.09, 12:17
      Dalej piszesz do mnie po nazwisku, więc skończyłem z Tobą rozmawiać, skoro nie umiesz wykazać choć odrobiny szacunku.
    • reflect Re: Recenzja: Resident Evil 5 26.03.09, 12:20
      @Durski. A jak mam pisac? Zdaje sie ze tak wlasnie sie nazywasz - Panie z kompleksami.
    • big-daddy Re: Recenzja: Resident Evil 5 26.03.09, 17:20
      Panowie ale uspokujcie się i skończcie ten konflikt.
      I tak btw to "po nazwisku to po pysku" xD
    • reflect Re: Recenzja: Resident Evil 5 26.03.09, 18:34
      widze ze moje komentarze juz sie nawet nie pokazuja
    • reflect Re: Recenzja: Resident Evil 5 26.03.09, 18:35
      sory za powtorke - ale poprzedni moj wpis sie nie pojawil... no w kazdym razie @big-daddy - zobacz sobie w zakladke Autorzy i wybierz z listy autora tej recki. Troche mi sie smiac chce - ze tam, jest ok napisac nazwisko Durski smile
    • big-daddy Re: Recenzja: Resident Evil 5 26.03.09, 21:31
      A to zwracam honor w opisie pana B (bez obrazy że tak się wypowiem) jest napisane cytuję "Jeśli myślisz Durski ...." i tyle wystarczy więc sory. I panie B to troszke nie współgra jak się pisze w opisie jakoby Durski to jakieś przezwisko a potem się pluje do kolegi wyżej o takie coś big_grin ale nie pogłębiam się.
    • prezii Re: Recenzja: Resident Evil 5 26.03.09, 21:35
      @reflect, nie dorabiaj sobie ideologii do braku zrozumienia podstawowych zasad poprawnego zachowania. Może podpisz się imieniem i nazwiskiem, zobaczymy jak miło będzie, gdy ktoś będzie się zwracał do Ciebie po nazwisku... chociaż wiesz co, tutaj raczej poważni ludzie są i raczej nikt tak nie napisze.
    • j_uk_dev Re: Recenzja: Resident Evil 5 27.03.09, 11:35
      Wersja PS3 ma mniejszą ilość FPS'ów, bo vsync jest włączony. Polecam odpalić grę na X'ie w trybie 1080p ( nie 1080i ), jeśli konsola natywnie startuje w 1080p, to gra będzie upscalowała się do tej rozdzielczości. Wyglądać będzie naprawdę dobrze, tylko że będzie straszne "rwanie" ekranu. Akurat sam mam wersję na X'a i dopiero poprzełączeniu konsoli w 720p dało się grać, ale wizualnie też troszkę gra straciła ( upscaling jednak aplikuje pewne filtry, które w przypadku RE5 całkiem niezłą robotę odwalają ). Poza tym zgadzam się z recenzją.
    • woster27 Re: Recenzja: Resident Evil 5 27.03.09, 21:34
      Ja daje ocene 9/10 bo Widze zmiany jakie wprowadza Capcom za pomocą Upgadów do RE5.1.Zwiększenie Sztucznej inteligencji partnera przy co-op,2.Różnica w zachowaniu zombiaków (szybsze ruchy)albo może dlatego że odpaliłem gre na najtrudniejszym poziomie trudności.Fajne jest to że jak sie na uczy strzelać można tak odbić przedmiot który leci w ciebie że trafi zombiaka ;d Jest jeszcze pare takich punktów jeszcze ale niechce mi sie wymieniac Jestem ciekawy DLC .POZDRO
    • hironobu15 Re: Recenzja: Resident Evil 5 28.03.09, 01:29
      @big-daddy na czy grasz w to demo? Na Ps3?
      Jak chcesz to możemy razem zagrać.
    • big-daddy Re: Recenzja: Resident Evil 5 28.03.09, 23:55
      Nie gram na x360
    • hironobu15 Re: Recenzja: Resident Evil 5 29.03.09, 00:25
      Aha...
    • j_uk_dev Re: Recenzja: Resident Evil 5 29.03.09, 21:34
      Chyba właśnie straciłem progress całego jednego chaptera, chciałem pokazać pierwszy poziom komuś i wybrałem chapter startowy, po powrocie okazało się, że kontynuacja jest możliwa... tylko od tego ostatnio zagranego, co więcej, poziom w którym już byłem w ogóle nie znalazł się na liście chapterów, od których mogę zaczynać grę. Może zimne piwo uleczy nerwy. Pierwszy raz spotykam się z czymś takim, by wybranie dowolnego chaptera w czasie rozgrywki single naruszało całkowity postęp w grze dla opcji "continue" uncertain
    • woster27 Re: Recenzja: Resident Evil 5 31.03.09, 17:57
      Tu masz racje ale jak chesz zagrac z kimś na PS3 lub Xklocka to mozna przeciez wlączyc gre na innym urzytkowniku i wtedy masz gre odpoczatku.smile
    • j_uk_dev Re: Recenzja: Resident Evil 5 02.04.09, 01:08
      To jeszcze ponudzę, może ktoś tu jeszcze zagląda. Czy tylko ja widzę RE5 jako suma Uncharted + Tomb Raider? Kiedy doszedłem do poziomu z ruinami poczułem się naprawdę jak w Tomb Raider wink Survival horror to to nie jest, shooter z tego kiepski, ale jako "action adventure" stawiam RE5 naprawdę wysoko.
    • woster27 Re: Recenzja: Resident Evil 5 05.04.09, 20:29
      Grałem we RE od 1 po 5 przez ostatnie 6miesięcy po 2h dziennie i musze stwierdzić że im dalsza część tym więcej akcji niż Surrvival horroru. Ale niemam tego za złe musi się coś zmienniać bo ludzie się znudzą.A co do podobieństwa to jest i to bardzo duże chociaż jak wylatują na mnie te zombiaki to już te dwie gry niewyglądają tak samo. I czekam na mam nadzieje darmowe DLC do RE5 Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka