Dodaj do ulubionych

Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010

08.04.09, 12:02
Jeżeli będzie multiplayer dla dwudziestu graczy jednocześnie i możliwość tworzenia prawdziwych drużyn z graczy, to się nawet zdecyduję.
Obserwuj wątek
    • Gość: rz Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: 89.167.19.* 08.04.09, 12:12
      juz się ślinię ^_^ ale póki co 2009 rządzi
    • Gość: nacho Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.ptr.magnet.ie 08.04.09, 12:22
      Messi zdobil okladke PES'a 2009 smile Zreszta, mieli licencje na cala lige hiszpanska. W meczach La Liga (prawdziwych), przez polowe czasu banery reklamowe swieca napisem PES 09

Swoja droge, licze na Barce dzis

VeB
    • Gość: reset Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.chello.pl 08.04.09, 12:48
      dla mine do tej pory najfajniejszy byl pes6, choc 2009 nalezy sie szacunek za SI
    • Gość: Michael Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 12:55
      mnie osobiscie pes2009 zawiodl nie na to liczylem nudna gra te samwe animacje zawodnikow grafika taka sobie mam nadzieje ze pes2010 wroci na wlasciwy tor bo od pes5 schodzi na psy tak jak by juz nie wiedzieli co wymyslec
    • the_emjoot Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 08.04.09, 13:42
      O RLY?

---

SOKOLY
    • ludendorf Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 08.04.09, 16:51
      Dla mnie 2008 była minimalnie lepsza od 2009 tyle że nie chodziła pod Vistą więc musiałem się jej pozbyć... Tak czy inaczej kocham tę grę za genialną prostotę nieszablonowość i nieprzewidywalność każdy mecz jest inny i niemal nigdy nie można być pewnym do końca zwycięstwa. FiFa to czysty marketing
    • Gość: BUNCH Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.2-0.pl 08.04.09, 17:45
      PES 2009 zaczyna mnie już wkruzać, mam go dosyć! Jest idiotyczny. Gra zawodników bez piłki leży i kwiczy! Nie potrafią jej przejąć nawet wtedy gdy futbolówka przemknęła im mniej niż 0,5m od nogi. Są nieporadni, ciamajdowaci. Nieraz niezrozumiale się zatryzmuja w biegu, zwalniają, zagrywają niecelne piłki do partnerów. Sędziowanie jest jeszcze gorsze - żaden sens i logika. A zfaulowani zawodnicy tarzają się jak kłody w swoich zaledwie kilku animacjach upadków. Nieważne z któej strony robisz wślizg (za czy przed oponentem) - i tak w znacznej większości przypadków dostajesz kartkę - sędzia to idiota, sędziowanie jest poniżej krytyki!

www.youtube.com/watch?v=iPtRWQr2DYY&feature=channel_page
      I tak dzieje się prawie za każdym razem. Sędzia jest wkurzający!

Nie wiadomo slaczego ale Konami rezygnuje z dobrych pomysłów - jak brudzenie się strojów i tym podobnych...

A o poprawie gry bramkarza słyszę już od kilku wydań PESa. Poprawiliby w końcu GRĘ BEZ PIŁKI i usunęli głupkowate schematy jak np.:
      www.youtube.com/watch?v=JfeDkMLAI5U
      Oparli animacje na Motion Capturingu i zrezygnowali z durnowatości jak stojacy w rozkroku gracze znajdujący się aktualnie bez piłki, gdzie kucają i się podnoszą jakbby chcieli zrobić kupę.

Mi gameplay PESa 2009 już się przejadł. Czy tak trudne jest zrobienie dobrej gry? Boże - "rewolucja w grach", rzygać mi się chce na takie slogany twórców gier.

Chcecie rewolucji? - To w końcu całkowicie wykluczcie powtarzalność animacji! To będzie "rewolucja tanim kosztem", a nie inne DURNOWATOŚCI serwowane nam każdego roku. A chemat idzie dalej, zobaczycie - w PES 2010 będzie tym razem MNIEJ FAULI (bo w zesżłorocznej edycji było ich dużo, a to zatacza koło - zamiast w końcu dopracować grę do diaska!).
      Chcecie rewolucji? - to wprowadźcie sterowanie takie, aby można było iść we wszystkich kierunkach (ech, konsolowcy wygrają), a nie tylko PRZÓD, TYŁ, GÓRA, DÓŁ i kąt 45o po UKOSACH. Jak gra w PIŁKĘ na Kurnik.pl! Ha-ha! Bezradni twórcy, co za tupet...

Ech... Aż mi ciśnienie podskoczyło! Głupia papka dla mas. Co wiemy z tych dzisiejszych konkretó? - nic.
      "polepszona grafika" - jak co roku... Żadne novum!
      "gra bramkarzy" - jak co roku - "poprawione" , "polepszone" , "dopracowane".

GŁUPOTY !!! Po prostu w dzienę gier wkradła się straszna komercja.

www.antyfifa.abc.pl
    • Gość: aaa Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.228.foxnet.com.pl 08.04.09, 17:52
      dla mnie ostatni dobry pes to wersja 6. W 2008 i 2009 siadla naturalnosc, tzn. zawodnicy szczegolnie z duza szybkoscia (na poziomie powyzej 90) zapieprzaja jak male roboociki i wyglada to naprawde zle. Nie dosc, ze nogi poruszaja sie z taka czestotliwoscia, jak tloki w samochodzie to na dodatek takim zawodnikim z latwoscia mozna pol boiska przebiec na 3 lub 4 gwiazdkach. Poza tym boli mnie jeszcze to, ze KONAMI zrezygnowalo z zarabistych tutoriali, jakie byly jeszcze w wersji 6 i praktycznie dzieki nim opanowalem klawiszologie gry. Ciekawie z czego zrezygnuja w wersji 2010 tym bardziej, ze kryzys mamy ...
    • Gość: BUNCH Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.2-0.pl 08.04.09, 18:06
      @aaa - zgadzam się i z Tobą.
      PES mnie bardzo zdenerwował ostatnimy czasy. A to za sprawą, że często grałem z innym graczem. Wtedy wychodzi najwięcej błędów i durnowatości w grach, kiedy dwie MYŚLĄCE istoty staną na przeciwko siebie.

SZKODA GADAĆ!
    • prezii Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 08.04.09, 19:42
      Bunch, po części się zgadzam, zresztą widziałem Twoja reckę na youtube. Gra jest wkurzająca czasami bezsensowna ale... i tak gram. Co mam zrobić? Mam x360 i faktycznie fifa tutaj jest niezła ale demo jakoś nie zachęciło mnie do zakupu full. Kto wie, może pes2010 przeleje szalę goryczy i z żalem opuszczę serię wielbioną od pesa3.
    • Gość: BUNCH Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.2-0.pl 08.04.09, 22:55
      No racja, ja tez gram - bo niby w co innego? PES albo FIFA. Znajdujemy się między młotem a kowadłem, jeśli miałbym to ująć żartobliwie.
    • blacq Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 08.04.09, 23:05
      SS@ A skąd wiesz,ze ten na obrazku to Messi? wink
      Ulepszony tryb multiplayer? To samo słyszałem o PES'ie 2009 ...
    • Gość: ziom Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 14:33
      juz nie moge sie doczekaćsmilesmilesmile)smilesmilesmile
    • Gość: gosc Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.nat0.sta.nsm.pl 17.04.09, 16:54
      A co z poziomem trudności w PES 2009 ? Można go jakoś zmienić w trybie kariery na PC ?
    • Gość: 19R20 Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: 91.214.52.* 26.05.09, 14:11
      Już się nie umie doczekać ;D
      mam nadzieje że wkońcu może się pojawi Polska Ekstraklasa big_grin

Jestem fanem Realu Madryt ale dziś licze na barce...niechce żeby man utd był 1 drużyną która obroni tytuł ;DD

pozdro dla fanów PES'a big_grin
    • Gość: krzywy Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.09, 18:04
      kurde moim zdaniem pes zrobiłoby duzy krok naprzód jakby do współpracy zatrudnili ekipe z pol-evo kurde a ten obrazek wyglada jak 2009 nic sie nie zmieni mówie wam totalnie nic znowu beda biegali jakby im kije w dupy włozyli zapiprzali jak małe beteerki itp itd czyli jednym słowem skopiuja wszystkie błedy do gierki oznaczonej numerem 10 chyba skosnokie kitance za mało ryzu jedza bo cos im sie odmieniło
    • Gość: l. Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.dolsat.pl 05.06.09, 10:10
      .
    • Gość: Alkenui Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 20:04
      Coś mi się wydaje, że Gamecornerowi redaktorzy są po stronie FIFY.
    • Gość: szylson Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.chello.pl 23.06.09, 18:46
      A mnie to w ogóle dobijają te kłótnie, że fifa jest lepsza od pes-a, a pes jest lepszy od fify. I tak w kółko. Obie gry to dno, ale gdyby EA Sports i Konami stworzyli wspólnie jakiś symulator piłki to może wtedy, by wyszło coś sensownego ;]
    • Gość: lolkiewicz stefano Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: 217.96.122.* 26.06.09, 20:36
      Kiedyś powiedziałem koledze, że trzeba zobaczyć co jest nowego w FIFIE 2004, gdy on stanowczym i surowym głosem rzekł: "Zagraj w grę firmy KONAMI, bo jest dwa razy lepsza od tego, co daje nam EA Sports". Jak powiedział, tak zrobiłem, tym bardziej, że o PES-ie nigdy wcześniej nie słyszałem. W rezultacie gram w to do dzisiaj, przymykając oko na pewne błędy i niedociągnięcia. Wiem, że "nobody's perfect, bitch", ale ta yapońska gra ma kilka gigabajtów zarezerwowanych wyłącznie dla siebie na dysku twardym mego kompa. Obecnie - oczywiście pykam w wersję 2009 i choć troszkę się w niej zmieniło (w stosunku do poprzednich odsłon), to zdołałem się przyzwyczaić do ładnych, ale powtarzalnych i tych samych animacji, powolnych i niedokładnych podań itp. Graficznie jest dobrze, ale już ze statystykami lepszych kopaczy - nie za dobrze, bo niektóre umiejętności piłkarzy-gwiazd są bardzo zawyżone. uncertain (Zwłaszcza dribbling accuracy, d. speed tongue_out) Mowa oczywiście o takich kozakach, jak C. Ronaldo, Mess(i) i Gaucho, który fajnie przebiera nóżkami (For friends only Dinho - pamiętajcie! tongue_out) Poza tym, dopiero niedawno zabrałem się za tryb "Become a legend", który powinien być wg mnie troszkę zmodyfikowany, tzn. na początku swej kariery biegamy "wózeczkiem" po murawach, aby z czasem stać się władcą piłkarskiej galaktyki. tongue_outPP Nie jest źle, ale zaczynając grę w tym trybie miałem nieodparte wrażenie, że w realu (Madryt? tongue_out) gram troszkę lepiej... Mało jest tutaj również sytuacji "jeden na jeden" (chyba, że gramy z kumplem przy jednym kompie z dwoma padami Logitecha (LoL)). Nic, tylko poczekać do tego października i uruchomić konkurenta FIFY. Ja tylko popatrzę, co nowego wprowadzili, zmienili, bo zapowiedzi i obietnice wielkich zmian to nie wszystko.
    • Gość: Gość Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.pai.net.pl 06.07.09, 23:42
      jeśli on będzie na okładce to nie dam ani grosza za tą gre.
    • Gość: clr Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 21.10.09, 09:12
      torrenty.org/torrent/414908
    • Gość: trhtnkdmgdfgdfhfg Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: 94.75.121.* 03.11.09, 15:29
      to talna bez nadzieja
    • Gość: gosc Re: Pierwszy obrazek z Pro Evolution Soccer 2010 IP: 94.75.121.* 03.11.09, 15:31
      tak zjeban... pesa nie widzilem masakra lipa straszna ogolnie dlamnie pes jest najlepszy ale pes 2010 to totalny syf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka