Dodaj do ulubionych

p r a w k o

IP: *.otd.pl 17.07.05, 18:17
Mam pokwitowanie za zabranie prawka,ale bez okreslenia terminu . Czy w takim
przypadku moge kierowac autem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bacha1979 Re: p r a w k o IP: 193.25.222.* 18.07.05, 07:35
      Npaisz za co Ci zabrali...
      • Gość: H E R T A Re: p r a w k o IP: *.otd.pl 18.07.05, 17:43
        Za jazde w stanie ,,po spozyciu alkoh." pobrano krew-czekam na wynik...-
        Pozdrawiam
        • Gość: Bacha1979 Re: p r a w k o IP: 193.25.222.* 19.07.05, 07:57
          Jesli faktycznie byłes po spoyciu, daruj sobie jazde, bo sam sie narziesz na
          problemy. Poza tym jesli na pokwitowaniu jest informacja, ze pokwitowanie jest
          wazne przez 7 dni- możesz jeżdzić. No i ejscze jedno- cczy policja zabrała auto
          na lawete?? chyba nie dali Ci skończyć jazdy???
          • Gość: H E R T A Re: p r a w k o IP: *.otd.pl 21.07.05, 19:28
            Witaj.
            Nie zabrali mi auta,ale faktycznie bylem ,,nieprzytomny".
            Jechalem okolo 500m a za mną ktos kto zadzwonil na policje i zwineli mnie na
            parkingu. Juz wychodzilem z auta. Auto bylo zgaszone.jednak pod presją oddalem
            prawko i podpisalem pokwitowanie na ktorym jest napisane przez policje,ze bylem
            po spozyciu.Dlatego krew a nie dmuchalem w alkomat.Przekonany jestem,ze bedzie
            tam ponad dwa promile.
            Pokwitowanie jest wystawione bez terminu waznosci..??????
            Pozdrawiam serdecznie-Ryszard
            • Gość: aga Re: p r a w k o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:39
              nie chciałabym prawić Ci morałów, ale jeśli faktycznie miałeś ponad dwa promile
              i masz jeszcze resztki rozsądku to nie przyznawaj sie publicznie do takiej
              bezmyślności, ja boję sie takich ludzi i jestem wściekła jednocześnie, mam
              nadzieję, że nigdy Cie nie spotkam
            • Gość: Bacha1979 Re: p r a w k o IP: 193.25.222.* 22.07.05, 08:20
              Wysstawione jest bez terminu waznosci, bo nie jest to kwit, który Ci może
              zastąpić przez 7 dni prawko- a tak jest w przypadku np. gdy prawo jazdy jest
              zniszczone.
              Nie bede pisac co m,ysle o takch jak Ty, nie o to chodzi. Uważam jednak, ze
              powinno sie BEZWGLEDNIE zabirac prawko na klika ądnych lat i ato również-
              bezzwtrotnie.
              Tłumaczenie, ze to było 500 m czy juz zgasiłes silnik- jest nieco nie na
              miejscu. No ale nie o tym mowa. Pociesze Ci\ę, ze jak miałes ponad 2 promile to
              najprawdopodobniej zabiorą Ci na ponad rok prawko- a wtedy egzamin kontrolny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka