Dodaj do ulubionych

Empire: Total War - idą zmiany

IP: *.mofnet.gov.pl 09.04.09, 14:03
Eeee tam, niech się bujają. Moderzy już dawno poprawili zarówno SI jak i sam wygląd i udźwiękowienie bitew.
Obserwuj wątek
    • Gość: seawolf Empire: Total War - idą zmiany IP: *.one.pl 09.04.09, 14:09
      "większy koszt wystawiania i utrzymywania wojska a także okrętów".

o yeah! na to czekam - jestem totalnym amatorem w total war, ale obecnie robie trzeci akt "wojny o niepodległość" czy jak to tam sie zwie i mam tyle kasy ze nie mógłbym się w niej kąpać a armię też mam niczego sobie. wiec podniesienie kosztów będzie mile widziane! zróżnicowanie jednostek i podkręcenie SI to także doskonała wiadomość. no i bardzo mile mnie łechta wiadomość o darmowych nowościach - ciekawe co to może byc... ja stawiam na jakies historyczne bitwy lub jakies jednostki wojskowe.
    • Gość: ? Re: Empire: Total War - idą zmiany IP: *.one.pl 09.04.09, 14:10
      a wiadomo chociaż orientacyjnie kiedy pojawi się ta najbliższa łatka?
    • Gość: Niesmak Re: Empire: Total War - idą zmiany IP: 212.160.234.* 09.04.09, 14:24
      Ja trochę jestem zawiedziony. Tak jak Roma czy Medek 2. wciągnęły mnie i wracałem do nich tak Empire jakoś niespecjalnie. Tzn na początku był szał, ale po czasie się znudziłosad Strasznie zepsuty projekt! Powiało amatorszczyzną!
    • william_dr Re: Empire: Total War - idą zmiany 09.04.09, 14:25
      Ta, jasne, podniosą koszty to będzie trudniej grać...
      Tłukę się Polakami z Ruskimi, Szwedami i Turkami a dwie ogromne armie Austrii i Prus stoją na granicy i się przyglądają, zamiast zaatakować i pół Polski mi złupić... na pewno to poprawią... już to widzę big_grin

Pozdrawiam
      william_dr
    • deamon-pl Re: Empire: Total War - idą zmiany 09.04.09, 14:47
      jeśli bugi sławne z empire total war naprawią to wrócę to gry i wreście możne podbije świat.
      p.s:si nadal tępe wiec mało możliwe ze wiliam cie zaatakują ale zawsze warto poczekać.
    • Gość: sex Re: Empire: Total War - idą zmiany IP: *.chello.pl 09.04.09, 17:41
      sex
    • break-thru Re: Empire: Total War - idą zmiany 09.04.09, 18:12
      Kolejna gierka w którą będzie warto zagrać ponad pół roku po premierze.

Czy betatesterzy wyginęli? Zawsze już będą wychodzić niedokończone gry z błędami jak szafa?
    • mr.lipton Re: Empire: Total War - idą zmiany 09.04.09, 20:57
      HMM to super. Szczególnie z tą kampanią multi.. rewela....
    • Gość: pooti Re: Empire: Total War - idą zmiany IP: 212.33.91.* 10.04.09, 09:09
      Gdyby jeszcze poprawili to coś co nazywają Husarią a co jest tak naprawdę marnymi lancerami, tak skopać najlepszą kawalerię w historii. Ogólnie cała kawaleria wymaga poprawy w obecnym stanie nadaje się tylko do ataku na lekkich strzelców, artylerię lub uciekające jednostki. Szturm na piechotę liniową, nawet od tyłu kończy się w najlepszym wypadku stratą 3/4 oddziału, od frontu oczywista porażka. Z łezką w oku wspominam te szarże kawalerii w ROME które dosłownie zmiatały całe oddziały samą siłą impetu, co w rzeczywistości miało miejsce, a tutaj kawaleria podspacerowuje do wroga hamując przed nim !!! a jeżeli wróg ustawiony jest jeszcze w czworobok to ledwo się przebija a raczej przepycha do środka. A przecież husaria szturmowała od czoła oddziały pikinierów i przebijała się. Prosty przykład 1000kg przy prędkości 50 km/h, wspieranych potężnym efektem psychologicznym, często wystarczyło aby żołnierze uciekli z pola bitwy, a co dopiero jeżeli szturmowała ich legendarna husaria z 5,5 metrowymi kopiami.
    • Gość: erg0 Re: Empire: Total War - idą zmiany IP: *.cust.tele2.pl 10.04.09, 12:11
      @william
      raczej nie masz co liczyć na atak. mnie w całej kampanii wojnę wypowiedziała tylko Szwecja i Wenecja. Atak tych drugich uważam za kompletną kpinę, bo w tym czasie miałem już w posiadaniu 3/4 europy i armię, ostrożnie licząc, 10x taką jak oni. SI do poprawy, i to jak najszybciej...
    • Gość: X Re: Empire: Total War - idą zmiany IP: *.gprs.plus.pl 10.04.09, 22:05
      @poti

A wieki Ci sie nieco nie pomyliły ?
      Te szarze husarii to nie 100-150 lat wcześniej ?
    • Gość: pooti Re: Empire: Total War - idą zmiany IP: 80.51.92.* 12.04.09, 23:41
      @X jeżeli dla ciebie ostatnia szarża kawalerii miała miejsce pod Grunwaldem to jak najbardziej szarże husarii odbywały się jeszcze w XVIII wieku nie były tak spektakularne bo posypały się całe państwo a nie husaria przestała być skuteczna.
    • Gość: fjk Re: Empire: Total War - idą zmiany IP: *.ds10.agh.edu.pl 17.04.09, 11:59
      @pooti
      Mylisz się. W XVIII wieku husaria należala już do jednostek przestarzałych. Po prostu jej czas musiał kiedyś minąć. W grze natomiast jest ona przedstawiona nieadekwatnie do okresu historycznego, ale nie o to w tej grze chodzi, by wiernie odzwierciedlać historię... tongue_out
    • Gość: fjk Re: Empire: Total War - idą zmiany IP: *.ds10.agh.edu.pl 17.04.09, 12:02
      @pooti
      Kawaleria akurat jest przedstawiona dobrze. To nie czasy Rome. Myślisz, ze jakby dzisiaj wysłać husarię np. do Iraku to też ich szarża by coś dała? big_grin
    • Gość: sdfas Re: Empire: Total War - idą zmiany IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.09, 22:17
      Empire jest na pewno super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka