xbox-maniak 16.04.09, 22:14 Obrazek miażdży. Strasznie mnie ciekawi jak to upchną na DVD i czy wersja na Xboxa będzie uboższa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chips_bekonowy Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 16.04.09, 22:17 Te wnioski to tylko na podstawie dema jak mniemam. Nie wydaje mi się żeby jakiekolwiek RPG obyło się bez EXP i MP. W demie to tak okroili dla ułatwienia gry i pokazania jak najwięcej w jak najkrótszym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
szemrany_typek Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 16.04.09, 22:24 dobry obrazek ; ) Co do ilości płyt, może być i 10 - większość i tak zrzuci szpilę na dysk... Bo co to za przyjemność rozkoszować się świetną oprawą dźwiękową, konsekwentnie zagłuszaną odgłosem przypominającym startującego odrzutowca. Odpowiedz Link Zgłoś
argeth Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 16.04.09, 22:40 Zamiast robić taktyczny realtime nielepiej było po prostu dać coś pokroju Talesów czy Star Oceanów ? Chociaż zobaczymy jak się to będzie miało w praktyce. A i jeszcze jedno, bez levelowania powinno się nie obejść. Odpowiedz Link Zgłoś
szemrany_typek Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 16.04.09, 22:50 Dla mnie talesy i SO są za bardzo chaotyczne. Jrpgi ceniłem sobie zawsze za to taktyczne zacięcie znane ze starszych fajnali. Walczysz sobie z jakimś bossem, w środku tury wychodzisz do klopa 'obmyślić strategię', bez stresu, bez ciśnień - to lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
kei-pl Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 16.04.09, 22:54 chips_bekonowy -> Są jRPG bez MP np. FFVIII Są tez niektóre bez xp jak Chrono Cross, cz też po części Lost Odyssey (kto grał ten wie). Więc ja nie widze problemu, zreszta samo SE kiedyś wspominało, że system ma wzorować się w większym, czy mniejszym stopniu na Chrono Crossie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemon92 Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 16.04.09, 22:56 @szemrany_typek A myślałem, że tylko ja obmyślam strategie w tak nietypowych okolicznościach Odpowiedz Link Zgłoś
vamp69 Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 16.04.09, 23:08 Zamiast z jednym pudełkiem gry FF13 ludzie którzy mają X360 wyjdą z jednym wielkim kartonem Odpowiedz Link Zgłoś
padre_pl Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 16.04.09, 23:14 Dowcip obrazkowy był lepszy przy okazji MGS4, ale cały czas jest dość trafny Z drugiej strony jeśli na X360 gra będzie na tylu płytach, to na PS3 będzie 1,5-godzinna instalka plus po 30 minut między "chapterami" Odpowiedz Link Zgłoś
ale_glupota Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 16.04.09, 23:20 nikt nie zauważył ze to płyty CD? Odpowiedz Link Zgłoś
cux87 Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 16.04.09, 23:24 A tobie sie wydaje,ze to prawdziwe? Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomny_dziurkacz Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 16.04.09, 23:59 jasne ze w to uwierzyl w koncu ma xboxa Odpowiedz Link Zgłoś
djfurio Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 17.04.09, 00:51 Nie każdy ma xbox'a z dyskiem. W usa 50 % konsol MS to wersje Arcade. Ciekawe jak to rozwiążą? Czy po zgraniu gry na dysk x'a płyta nie musi być w napędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kei-pl Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 17.04.09, 01:16 Musi być w napędzie, gra się nie uruchomi bez płyty w konsoli. Odpowiedz Link Zgłoś
tracer87 Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 17.04.09, 02:46 @djfurio - większość posiadaczy arcade dokupuje HDD, co mają rozwiązać? obstawiam że gra wyjdzie na 4-5dvd a raz na kilkanaście godzin wstanie z kanapy chyba was nie przemęczy zresztą dane na dvd zajmują mniej miejsca niż na bly-ryju Odpowiedz Link Zgłoś
shim-en-core Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 17.04.09, 09:17 Ot ciekawa teoria! W jaki to sposób Tracerze87 te same dane zajmnują mniej miejsca na DVD? Odpowiedz Link Zgłoś
tvister17 Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 17.04.09, 09:53 Nie wiem czy o to mu chodziło ale sądzę że ma na myśli to iż dvd ma szybszy odczyt i te dane mogą być bardziej skompresowane niż na bd nawet nie wiem czy tak faktycznie jest nie znam się za bardzo na tym tylko gdzieś tam pisali om tym Odpowiedz Link Zgłoś
pablohp Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 17.04.09, 13:30 @shim-en-core Juz jego pytalem jak to jest, ze 1GB na BD zajmuje wiecej miejsca od 1GB na DVD. Jak dobrze, ze mnie gimnazjum ominelo...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
graczz11233 Re: Kilka faktów o Final Fantasy XIII 18.04.09, 08:56 "W usa 50 % konsol MS to wersje Arcade. " skąd masz takie dane ? amerykanie mają najdroższe konsole i najchudsze portfele ? chyba nie.. lol Odpowiedz Link Zgłoś