Gość: ? Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 14:50 Działa to na Ubuntu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuch Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 15:29 do FPS taka sobie bo by czlowiek szybko ocipial chyba, ale juz taki assasins creed czy cus... najlpsze efekty chyba beda w wyscigach. okulary zamiast tv i konsola wielkosci psp zamiast ps3 czy x360 to nie wydaje sie odlegla przyszlosc,tylko czy sie nie porzygamy od takich "atrakcji" Odpowiedz Link Zgłoś
strachster Re: Nvidia 3D Vision - to działa 19.05.09, 15:31 @? tak jak sam se sterowniki napiszez ale co w ubuntu chcesz to zeby shell byl bardziej trojwymiarowy, albo miec lepiej wygladajacy OpenOffice, bo gier to tam przeciez nie macie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubek Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.ver.airbites.pl 19.05.09, 16:53 @strachster Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz, ale nie zamierzam się z Tobą kłócić - idę do terminala postrzelać Odpowiedz Link Zgłoś
strachster Re: Nvidia 3D Vision - to działa 19.05.09, 18:51 @UBEK emulowanie windowsa i uruchamianie jego gier to nie jest granie na ubuntu, a jak to mowia od emulacji orginaly sa najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Nvidia 3D Vision - to działa 19.05.09, 23:33 Działa to na Ubuntu? ------ tylko Vista, pewnie przez DirectX @pankrytyczny - tak serio? nawet nie chce mi się komentować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 12:18 Ciekawe jakby z tym cudem techniki grało się w Sapera 3d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: 192.100.112.* 22.05.09, 12:58 do Tremayne: Będą widzieć "normalnie" przez te okulary, tak jak "normalnie" (i właśnie cały bajer) widza obuoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.09, 12:38 Ta nowość ma 10 lat. Miałem takie okulary w 98 roku, dodawane do karty graficznej ASUS AGP-V3800 Ultra TNT2. Okulary podpinało się do karty graficznej, miały 2 szybki które naprzemiennie się zaciemniały a na monitorze był wyświetlany migoczący obraz, który synchronizował się z migotaniem okularów. Okulary nazywały się Asus VR100 3D. Później były dostępne modele z przejściówką dla zwykłych kart graficznych (zwykły kabel szedł od karty graficznej do urządzenia, a z urządzenia do okularów i monitora). Grałem w ten sposób w kilka gier FPS, a największe wrażenie robiły 'szybkie' gry wyścigowe (pamiętam tylko Star Wars Racer). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gold Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 15:34 powinieneś spalić się ze wstydu że nie byłeś w IMAXie teraz przetestowałeś to cudo więc biegiem zobaczyć duże 3D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chali Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.braniewo.vectranet.pl 06.06.09, 18:02 Gość: Tremayne a mnie nadal interesuje, czy taka zajebistość i 3d'owość będzie też widoczna dla osób, które widzą tylko na jedno oko. < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleah Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.cable.ubr15.sgyl.blueyonder.co.uk 13.07.09, 00:37 Na stronie producenta filmiki pokazują efekty poza ekranem. Ile z tego prawdy bo jakoś mnie to nie przekonuje. I jeszcze jedno ... jeżeli podłącze to do powiedzmy 100hz (o ile można) to co uzyskam ? (z góry: nie pytam pana krytycznego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablito Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.comarch.com 13.07.09, 10:58 Hmm witam wszystkich. A ja nabyłem ten wynalazek.. z monitorem 2100 zl.. trochę jest.. Ale efekt jest wymiatający.. Jest niesamowicie.. Testuje od czwartku Nie wszystkie gry współpracują.. ale te w których działa.. to jest nie do porównania.. To tak jak przejście od pierwszego wolfensein do quake. Ogromny skok. Jeśli chodzi o okulary z przed 10 lat.. efekt jest znacznie lepszy. Najlepiej gra mi się w Call of duty 5 i w Wiedźmina.. No to porostu trzeba spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 18:23 wystarczy do tego celeron 600 mhz geforce 2mx i 128 ramu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.09, 23:21 Ja od jakiegoś czasu obserwuje nowinki technologii 3D,jednak nie widzę znacznego postępu w tej dziedzinie.Jak już ktoś wspomniał,ta technologia ma już swoje lata,została pewnie trochę dopracowano(sam fakt wykorzystania do tego monitora LCD,a nie CRT,jednak 60Hz na jedno oko to za mało,w monitorach CRT dopiero przy 85Hz obraz przestawał migotać,wiec analogicznie monitor LCD powinien miedz ok 170Hz,aby efekt płynności obrazu był wystarczający).Jest jeszcze jedna technologia 3D dla monitorów LCD,ale jest ona związana naprzemienna polaryzacją linii,co dla oczu nie jest przyjemne. Najsłuszniejszą technologią wydaje się ta analogiczna do IMAXa,czyli projektor z dwoma obiektywami(odpowiednio spolaryzowane światło w lampach),metalizowany ekran(aby nie rozpraszać światła pod różnymi kątami) + okulary(z filtrami polaryzującymi),jednak zanim ta technologia będzie dostępna dla przeciętnych śmiertelników(ze względu na cenę),minie trochę czasu. Pozostaje zadowolić się tym,co jest,albo czekać na rozwój technologii obrazu 3D :<. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 15:00 Jedna z większych wad tego artykułu to brak porównania właśnie do kina 3d. Gdyby efekt był podobny do tego jaki widziałem oglądając film "avatara" to imo gra jest warta świeczki. Cena sprzętu zdecydowanie zawyżona, mam nadzieję, że za jakiś czas wszystko to stanieje i będzie mnie stać na taki luksus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoooM Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.chello.pl 13.01.10, 18:46 Powiem krótko - jeśli nie widziałeś przynajmniej demka możliwości 3D Vision to lepiej nie bluzgaj produktu. Polacy centusie zachwycaliby się produktem jakby okulary były dodawane za darmo a monitory 100-120Hz kosztowały 5zł więcej (obecnie zestaw 2000zł przy czym monitor nawet bez okularów bije na głowę te za 700zł). W USA technologie 3D biją się o miano najlepszej, a Polskę i jej podobne kraje omija szerokim łukiem. Obecnie czekamy na laptopa od Asusa z 3D ready i pierwsze dwuobiektywowe aparaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoooM Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.chello.pl 13.01.10, 18:49 nie wiem czy muszę dodawać - ja byłem w szoku - efekt w grach wydał mi się lepszy niż w przypadku avatar'a oglądniętego w IMAX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoooM Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: *.chello.pl 13.01.10, 18:53 "Przynajmniej prowadziło wtedy, na monitorze CRT 100 MHz." - mega ten monitor miałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XD Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: 80.54.93.* 18.03.10, 21:36 www.nvidia.pl/object/GeForce_3D_Vision_faq_pl.html#top1 to znaczy że ten crt w 100 hz musi pracować w 1920x coś tamXD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XD Re: Nvidia 3D Vision - to działa IP: 80.54.93.* 18.03.10, 21:59 czy wystarczy rozdziałka 1024x.... Odpowiedz Link Zgłoś
szweri Re: Nvidia 3D Vision - to działa 09.04.10, 10:08 Witam mam takie pytanko chce kupic projektor Acer H5360 ktory wyswietla fimly w 3D za pomoca kompa, okularow i karty Nvidia moje pytanie to czy mozna uzyc wiecej par okularow czy tylka jedna i moze widzial ktos jak to chodzi na projektorze????Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś