mis_iu Re: Gramy z Gamecornerem 15.06.09, 14:39 Jednak to wypożyczanie broni w CA to porażka, gra zmusza do częstszego i w miarę regularnego grania. Wczoraj kiedy przysiadłem po przerwie "wygasły" mi wszystkie bronie, modyfikacje i pancerze... zostałem goły, (nie)wesoły i... bez kasy żeby nawet kałacha na jeden dzień wypożyczyć . Chłopacy próbowali wczoraj wyrównać szansę i dać mi okazję na zarobienie troszkę grosza poprzez walki na noże albo pistolety, hehe . Przyrost GP jest jednak niemiłosiernie wolny... do jakiego doszedłem wniosku? Wiem, nie jestem odkrywcą: grasz raczej rzadko - nie wypożyczaj broni na kilka dni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Gramy z Gamecornerem 15.06.09, 14:51 eee nie jest tak źle... ja np. cały poprzedni tydzień bawiłem się wyposażeniem standard , tylko plus lunetka do m16 różnica między tym a np. g36k jest na tyle niewielka (Chociaż zauważalna), że wersja low budget spokojnie wystarczy aha - koszt lunetki na tydzień - 700gp czyli około 8, 9 meczyków Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Gramy z Gamecornerem 15.06.09, 18:09 Cobat Arms - unikalne połączenie sieciowego shootera FPP ze strategią ekonomiczną. Poczuj się jak prawdziwy najemnik. Rozsądnie zarządzaj swoim arsenałem, aby w freworze walki nie zabrakło ci amunicji. Tiaa... Dostałem nauczkę w pierwszy piątek naszego wspólnego grania, kiedy nie miałem kasy nawet na lunetkę do M16 i męczyłem się niemiłosiernie na Waveriderze. Od tamtego czasu jakoś daję radę. Wszystkie rzeczy kupowane na tydzień kosztują 4,9x więcej niż na jeden dzień, więc jeśli gramy regularnie jest to jakoś tam opłacalne. Najważniejsze, to wiedzieć co się chce i nie tracić niepotrzebnie kasy. Grając w sobotę w nocy Fireteama i wczoraj wieczorem podbiłem konto GP o ponad 3000 Odpowiedz Link Zgłoś
mis_iu Re: Gramy z Gamecornerem 15.06.09, 21:36 Pamiętaj tylko o tym, że ilość zarobionych pieniędzy zależy od miejsca w meczowym rankingu, czyli bezpośrednio od umiejętności. A ja raczej średniakiem jestem ;D. Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Mis_iu zdemaskowany! 16.06.09, 00:30 Uuu... to niedobrze. Mis_iu, będziesz miał w pierdlu dostęp do kompa, żeby z nami pograć? Jesli nie, to będziemy musieli wywalić Cię z ligi... Odpowiedz Link Zgłoś
mis_iu Re: Mis_iu zdemaskowany! 16.06.09, 13:28 No i wydało się, i tak bym... heeej, kto was tu wpuścił? Co wy tu... puszczajcie! (IanVanBuren -> dla niewtajemniczonych, wszystko z Fallouta: Ian - jeden z NPCów, który może się do nas dołączyć w F1, dla wielu jest to pierwszy towarzysz podroży; VanBuren - kodowa nazwa niedokończonego przez Black Isle F3; żeby nie było, nie jestem "fanem" tego Pana, o którym donosi v3n ;D) Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Mis_iu zdemaskowany! 21.06.09, 18:11 zauważyliście, że zmienił się system punktowania w CA? teraz cwane wchodzenie na końcówki meczów żeby zebrać 80gp nic nie daje. teraz liczy się to ile trupów załatwimy ;/ koniec szybkiego nabijania sobie gp Odpowiedz Link Zgłoś
witos89 gp 21.06.09, 18:51 Oj tak, dokładnie...nie mówiąc o tym, że generalnie chyba przychody gp zmniejszyły się po updatecie;< Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Gramy z Gamecornerem 21.06.09, 18:53 Zepsułeś mi dzień To było takie fajne, wejść sobie cichutko ze snajperką, zrobić wynik 6/2 i zgarnąć stówkę, ech... Dobrze, że chociaż w czwartek sobie ostro pofragowałem i jestem gotowy na ligę. Odpowiedz Link Zgłoś
mis_iu Re: Gramy z Gamecornerem 22.06.09, 12:41 Ja nawet dwukrotnie miałem wrażenie, że... urosło mi troszeczkę GP i EXP kiedy... nie grałem. Niewiele urosło, ale jednak. To tak ma być czy coś im się tam na serwerach kaszani? Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love hp i gp 22.06.09, 20:54 generalnie punktowany jest stosunek kill do death, chociaż na sporej ilości umierania też można zarobić ale pare metod działa - np. zachodzenie, na zimowej mapce, prosto za tyłki wroga albo metoda samobójcy na mapce z rurami generalnie wystarczą 3 może 4 mecze żeby odrobić kasę za lunetkę do m16 Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Gramy z Gamecornerem 22.06.09, 21:03 @mis_iu Od czasu do czasu są robione korekty. Wielu osobom błędnie lub wcale czasami nie nalicza, ale dobrze, że nic nie przepada. Po ostatnim patchu takich sytuacji jest całkiem sporo. @Don Nauczysz Ty się wreszcie nazw map? O ile "zimową mapkę" chwytam w mig o tyle na "mapce z rurami" tych rzekomych rur nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Gramy z Gamecornerem 24.06.09, 02:47 Dobra Don, zwracam honor Grałem dzisiaj specjalnie na melee w Death Roomie, żeby poszukać tych rur. I faktycznie są, cztery rury u góry Nie dostrzegłem ich dotąd, bo zwykle tak wysoko nie patrzę a poza tym kask mi zasłania Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Gramy z Gamecornerem 24.06.09, 08:43 heheh no ja mam straszne problemy z uczeniem się nazw własnych, imion (to bywało w przeszłości bardzo bolesne jak zapominałem jak na imię na dziewczyna. Chociaż miało i plusy - jak była jakaś... kobita "zapasowa" to nie walnąłem się nigdy i jej imienia niechcący nie powiedziałem... ), dat . więc niestety przez jakiś czas będę operował takimi nazwami Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Lipcowe eventy. 03.07.09, 02:00 W lipcu Nexon uraczył nas aż trzema specjalnymi eventami. I. Lista obecności. Czas trwania: cały lipiec. Jeśli przez 20 dni będziemy grać minimum 30 minut dziennie zostaniemy w sieprniu nagrodzeni darmową bronią na okres 7 dni. II. Broń dla noobasków. Czas trwania: do 4 sierpnia włącznie. Każdy kto w powyższym okresie awansuje na kaprala otrzyma na 7 dni MK16 SCAR-L. Każdy kto w powyższym okresie awansuje na sierżanta otrzyma na 7 dni G36E. III. Awans. Czas trwania: 8-14 lipca. Każdy kto w wymienionym okresie uzyska jedną z następujących rang: - SERGEANT FIRST CLASS I - MASTER SERGEANT I - COMMAND SERGEANT MAJOR I - COMMAND SERGEANT MAJOR II itd. pełna lista rang w linku poniżej zostanie nagrodzony bronią z Black Marketu na okres 7 dni. Nie pozostaje nic innego tylko chwycić za broń... znaczy się myszkę i grać. Link do info Nexona Odpowiedz Link Zgłoś