Dodaj do ulubionych

Liga GC startuje!

11.06.09, 12:39
SUPER! YEAH!

"Najlepiej by było, gdyby oba nicki były jednakowe lub bardzo podobne"
Zostanę zdyskwalifikowany? ;D Tutaj znany jestem jako "mis_iu" a we WSZYSTKIE gry sieciowe gram zawsze jako "IanVanBuren" (lub inne wariacje tego nicka, zależne od czynników zewnętrznych, w CA jest to akurat dokładnie "Ian_VanBuren"). Mam zakładać nowe konto? Mam nadzieję, że nie, jestem przywiązany do VanBurena ;D.

Wy będziecie dzielić nas na drużyny? Hmmm... wydaje się to chyba najbardziej sprawiedliwym rozwiązaniem. I pytanie: co z panami Radkiem, Pawłem i Sławkiem - też się dołączą? A ty wypisany, rozumiem, że też będziesz krew braci przelewać? big_grin
Obserwuj wątek
    • wypisany Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 12:46
      ja raczej grać nie będę. I tak kupę czasu zajmie mi babranie się w statystykach. Poza tym ja ssę strasznie w CA. Jeszcze jakoś radzę sobie jako snajper, ale jako że gra umożliwia jedynie wypożyczanie broni, to musiałbym grać w to naprawdę często.

Co do nicka, to nie ma problemu, możesz zachować swoją postać. Chodzi o to, że tak jest wygodniej.
    • cwicz Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 13:15
      To nadal gracie w to coś, gdzie headshota można trafić tylko fartem? tongue_out Tam się nawet nie da seriami strzelać, bo recoil przy 3 strzale jest dokładnie taki sam jak przy 20 (fullauto).
    • Gość: Gość Re: Liga GC startuje! IP: *.inowroclaw.mm.pl 11.06.09, 13:25
      kiedyś grałem w tą gierke, heh jeszcze czasy jak była testowa wersja zablokowana dla graczy z europy... ale szukało się proxy z Korei i wiooo tongue_out potem jak wyszła Combat Arms eu to wpip i jeszcze troche cziterów się namnożyło i się grać przestało... jak teraz scena wygląda w tej grze, wmiare czysto ? czy nadal oszuści uprzykrzają życie ? pytam ponieważ nie wiem czy ściągać tą giere ponownie i zacząć grać czy też sobie odpuścić...
    • venmort Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 13:52
      Dobry pomysł z tym KDR, tylko większość pewnie i tak ma poniżej 1. Dobrze, że jest jeszcze 10 dni.

@cwicz
      To ja mam prawie 30% farta smile
      Jak już trochę w tym siedzę, jestem niemal absolutnie pewien, że wszystkie Twoje problemy z celowaniem były spowodowane lagiem.
    • own3d1n1 Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 13:55
      Na kapitana wybrałbym zły moment, ale chętnie zagram jako członek drużyny, już ściągam grę. Dodam, że tytuły Counter-Strike 1.6, Source, Insurgency i Battlefield nie są mi obce. smile
    • Gość: gier_tych Re: Liga GC startuje! IP: *.aster.pl 11.06.09, 14:10
      Na CyberSport mają ligi CS, AAO, COD, Warcraft, NFS, C&C i inne - cały system, serwery - można by skorzystać z ich systemu i zrobić dużą, oficjalną Lige GC z finałowym eventem - na pewno by się bardzo dużo osób zapisało
    • Gość: kmz Re: Liga GC startuje! IP: *.aster.pl 11.06.09, 14:26
      a masz srodki, zeby zapukac do cybersportu? wink Bo oni z wlasnych nie wyloza na kolejna (nie ukrywajmy niszowa) gre.
    • han_solo_79 Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 14:50
      @cwicz

Odrzut w grach, IMO i tak jest za mały. Dawno, dawno temu, jak jeszcze miałem kałacha w łapie, przy strzelaniu na 200 m. seriami trzystrzałowymi, pierwszy pocisk szedł pół metra pod tarczę, drugi w tarczę a trzeci metr nad.
    • trivet Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 15:00
      Zelektryzowała mnie ta wiadomość aż w końcu się kopsnąłem i zarejestrowałem. Wcześniej pisywałem pod nickiem trajwet, różnica niewielka. Poćwiczę po weekendzie i się pewnie zgłoszę jak tylko gra przypadnie mi do gustu. Mam taka szczerą nadzieje. :}
    • cwicz Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 15:14
      @own3d1n1

Mi też nie są obce, ale jednak jest ogromna przepaść w recoilu między 1.6/source a CA. Kilka razy na ac lądowałem, i było tylko clr. A w CA nawet nie mogłem zabić kolesia który był 5 metrów ode mnie. Recoil niby mniejszy, ale naboje lecą inaczej niż widać.

@han_solo_79

200 m to ma 2/3 map niektórych w CA, więc wiesz ;P Poza tym, nie mówię o symulatorze z recoilem jak w realu, ale o CA, łatwiej by było nawet bez celownika grać, bo jak mówiłem już, naboje lecą na boki. Gdybym miał jeszcze CA, to bym nagrał filmik jak to u mnie wygląda.

@cwicz

Problemów z celowaniem nie miałem, były natomiast problemy z celnością broni ;p Nigdy wcześniej nie grałem w coś o zbliżonym recoilu, więc celowałem jak w csie, gdzie pierwszy strzał leci dosłownie trochę obok celownika. Celowanie a recoil to różnica tongue_out
    • Gość: lolo Re: Liga GC startuje! IP: *.220.50.84.dyn.estpak.ee 11.06.09, 15:35
      Dobrze że poruszyliście temat Combat Arms. Gram w niego jakieś 3 tygodnie, w grze mam innego nicka, zresztą nieważne. Korzystając z okazji chciałbym życzyć wszystkim chiterom, hackerom żeby odłączono ich od internetu, a ich xp. ch... szczelił.Mam jeszcze więcej obrazowych i kolorowych określeń tych pseudograczy, ale nie będę ich przytaczał na forum. Gra bez punkbustera jest nierówna i promuje tych ,którzy grają nieuczciwie. Z drugiej strony gracze usiłuja pozbyć się ich przez głosowanie ,ale nie zawsze daje to rezultat.Pozostaje tylko napisać raport. Ja grając uczciwie plasuje sie zwykle gdzieś pośrodku, czasami w czolówce-zależy od mapy i graczy. Co do waszego pomysłu ,to jest on ciekawy i wart rozważenia. Pozdrawiam uczciwych i do zobaczenia w sieci.
    • venmort Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 15:36
      @cwicz
      "Problemów z celowaniem nie miałem, były natomiast problemy z celnością broni" - nie dziel włosa na czworo smile W CA bronie mają swoją specyfikę odrzutu i można się do tego zaadoptować. Celować na boki nie ma potrzeby. W nowym trybie (FireTeam) można sobie doskonale posprawdzać jak zachowouje się dana broń na różnych dystansach - boty sobie grzecznie tkwią na swoich stanowiskach i tylko czekają na headshoty.
      Wielka szkoda, że nie nagrasz tego filmiku, bo to naprawdę wiele by nam rozjaśniło a tak mam wrażenie, że nie do końca się rozumiemy sad
    • ripper_666 Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 16:06
      ok, let's the war begin big_grin
    • wypisany Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 16:27
      a co ze zgłoszeniami? Nic nie przychodzi, nawet od Czytelników, którzy od dawna grająsmile
    • Gość: Gość Re: Liga GC startuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 16:33
      czy wam to działa?? ja mam error pi 3000022
    • toir Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 16:38
      O, wymyślili...smile Najpierw mi wypisany truł, że CF>CA, więc w tym pierwszym siedzę, a teraz to już mi się nie chce ściągać CA ponownie, żeby dać wam radochę z zabijania mniesmile
    • jamesssss Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 16:40
      czy ta gra jest na maca
    • dr_dred Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 16:50
      Kurde nie wiem czy zdążę z kupieniem słuchawek z micro do 21.06 bo dalej mam braki z kasą,może ktoś by mi polecił w miarę tani i dobry sprzęt.
      Póki co nie będę się zgłaszał bo wyjdzie lipa gdy nie będę mógł skorzystać jeszcze z Team Speaka a w końcu rozumiem że to jest wymagane żeby grac w lidze GC w Combat Arms.
      No ale mam nadzieję że mnie nie zabraknie i zdążę ze zgłoszeniem wink.

A na jakiej zasadzie będą zapisywane wyniki z meczy i czy będzie jakaś tabela i wiadomości z tej ligi na stronce GC czy na forum ??
    • wypisany Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 17:12
      @dr_dred
      Liga nie wystartuje 21.06 - od tego momentu zaczniemy przygotowania. w najgorszym wypadku, jeśli się nie wyrobisz, to będziesz tylko słuchałsmile

Wyniki prawdopodobnie będą pojawiały się na stronie GC. Jeśli taka forma okaże się niewydajna, pokombinujemy z innym rozwiązaniem.
    • venmort Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 17:21
      @dr_dred
      Ale głośniki chyba masz? Wtedy na początek wystarczy sam mikrofon.

@wypisany
      Zażyczyłeś sobie grafiku dyspozycyjności, to teraz czekaj na zgłoszenia smile

@jamesssss
      Nie.
    • washu666 Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 17:57
      nice one ;]
    • crank127 Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 18:53
      no to po co ja to wczoraj odinstalowałem?!
    • bialygolabek Re: Liga GC startuje! 11.06.09, 19:26
      Ja gram ale rejestrować w lidze mi się nie chce. Raczej wolałbym sie umawiać na jakimś konkretnym kanale na grę.
    • Gość: MATEKLIVE Re: Liga GC startuje! IP: *.itcomp.pl 11.06.09, 19:34
      Wcześniej byłem pod nickiem matek teraz jestem mateklive czyli będe kapitanem drużyny czyta serwis od Lipca zeszłego roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka