hannibal.u.bram Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 17:59 Chyba kolega nie zna znaczenia słowa "wybiórczość". Killzone 2 to najbardziej promowana gra od premiery PS3. TLAD to jedna z najpowazniejszych pozycji tego roku na X360. Jeśli taki exclusiv Sony przegrywa z płatnym DLC, który jeszcze trzeba ściagnąć, co zawęża odbiorców do tych co mają internet, to z czym do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dante71 Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 18:01 Polski rynek jest specyficzny! Czy w polskiej telewizji widzicie jakieś reklamy związane z grami? Raz na pół roku jakaś się trafi No chyba że liczymy mecze Ligi Mistrzów bo tam wspominają o PlayStation Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.com Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 18:02 ok - więc na szybko parę przykładów alfabetycznie gry które sprzedały się dużo lepiej na xboxie360 (dane za twoim vg chartz) Army of Two Assassin's Creed Battlefield: Bad Company Bioshock Call of Duty 4 Call of Duty: World at War DiRT Far Cry 2 Ghost Recon Advanced Warfighter 2 Grand Theft Auto IV Kane & Lynch: Dead Men Lost Planet: Extreme Condition Mercenaries 2: World In Flames Mirror's Edge Rainbow Six: Vegas 2 Saints Row 2 Star Wars: The Force Unleashed teraz to TY udowodnij, że nie jesteś wielbłądem..... Odpowiedz Link Zgłoś
dante71 Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 18:03 cypisek.com Twoja lista chyba nie tyczy się rynku polskiego )) Odpowiedz Link Zgłoś
dante71 Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 18:06 Czy to są exy na X360? Hmm... Army of Two Assassin's Creed Battlefield: Bad Company Call of Duty 4 Call of Duty: World at War DiRT Far Cry 2 Ghost Recon Advanced Warfighter 2 Grand Theft Auto IV Kane & Lynch: Dead Men Lost Planet: Extreme Condition Mercenaries 2: World In Flames Mirror's Edge Rainbow Six: Vegas 2 Star Wars: The Force Unleashed Te gry mam na PS3 więc chyba nie są )) GARBUSKU )) Odpowiedz Link Zgłoś
kemiru Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 18:11 @cypisek.com: Masz rację, walnąłem głupotę sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
luk4sho-pl Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 21:34 No wlasnie dante71 w takim razie naucz sie czytac ze zrozumieniem. Bo jemu wlasnie o to chodzilo, o gry multiplatformowe ktore lepiej sprzedaly sie na X360 Odpowiedz Link Zgłoś
dante71 Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 22:05 A my tu rozmawiany o exach a nie multiplatformach! A w exach PS3 prześciga X360! Liczby mówią same za siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
luk4sho-pl Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 22:37 Co do exow to tak, masz racje. Wiekszosc ludzi, w tym ja sie zgodzi ze Sony ma lepsze. I tylko dla niech kupilem PS3 bo multiplatformy trzaskam na Xa Odpowiedz Link Zgłoś
graczz11233 Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 23:27 dante71, już skończ z tymi wykrzyknikami. każdy kto ma x360 - sprzedać, bo sony raz na 3 lata robi wysyp exów, a xbox je od zawsze i zapowiedziano wielo nowych, ale coo tam. Olać to, przecież PS to PS i tyle i.... ps widziałeś jakiś OS na PCty od Sony ? bo ja nie, to może spróbuj ogarnąć dlaczego gry często wychodzą na X360/PC LOL Odpowiedz Link Zgłoś
graczz11233 Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 23:31 "Liczby mówią same za siebie" no to liczymy co wypuscil ms i zapowiedzial w 2009: pierwsze bylo Halo Wars, pozniej GTAIV: TLAD i Ninja Blade, pooozniej Star Ocean 4 w Japonii, pózniej nic, nic -> E3 Alan Wake, SC Conviction, FORZA3, Halo3: ODST, HALO REACH, no i typowy multiplatform czyli MGS:Rising.. pózniej byl Project Natal i przykladowy MILO. podsumowujac, ms nie ma pokaz nawet 1 gry, a Sony pokazalo 2 wiecej, czyli xbox ssie. Odpowiedz Link Zgłoś
graczz11233 Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 23:33 Przepraszam za ten edit, ale o MASS EFFECT 2 zapomnialem. Odpowiedz Link Zgłoś
goofy_jcb Re: Microsoft o ekskluzywności 17.06.09, 23:53 Microsoft nie pobiera haraczu od dewelopera robiącego gre na PC. Na PC może napisać i wydać gre KAŻDY! Na konsole może to zrobić tylko ten dev który uzyska zgode od Sony czy MS. Producenci konsol (za wyjatkiem Nintendo) nie zarabiają na sprzęcie tylko na sofcie. Myli się ten kto twierdzi że PC to platforma MS. Czy MS dostanie pieniądze od każdego sprzedanego egzemplarza (wydanego na PC) Splinter Cela? Odpowiedź chyba jest oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Microsoft o ekskluzywności 18.06.09, 08:22 Ekskluziwy "Microsoftu" to są gry które wychodza na komputer i na xboxa 360 Ekskluziwy "Sony" to jest to co wychodzi na PS3,PS2 itd.. co oni tam mają @goofy_jcb Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Microsoft o ekskluzywności 18.06.09, 08:37 "Zarabiaja na tym systemie operacyjnym krocie. Kazda gra na PC-ta promuje właśnie ten system. Zdajesz sobie sprawę ile kosztuje reklama ?" Tylko co to ma do tematu ekskluzywności, czyli po polsku *wyłączności*? Występowanie tej samej gry na dwóch różnych platformach z definicji wyklucza ją z grona gier stworzonych na wyłączność. Musisz się z tym jakoś pogodzić i próbować żyć dalej Odpowiedz Link Zgłoś
dante71 Re: Microsoft o ekskluzywności 18.06.09, 10:31 Podaj mi exa który wyszedł na PS3 i PS2 bo ja takiego nie znam! Nie wiedzaiłem że przykrosoft zrobił GTA, NinjaBlade lub StarOcean! Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Microsoft o ekskluzywności 18.06.09, 11:37 @marcin-ka Ja to rozumiem tylko że to co nie ma "Sony" a jest wydawane przez Microsoft jest ekskluziwem "Microsoftu" i nie ważne czy na PC-ta czy na iksa A jak wolisz grać na komputerze to twoja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Microsoft o ekskluzywności 18.06.09, 12:13 Wg. serwisu Gametrailers Sony wygrało E3 jeśli chodzi software. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Microsoft o ekskluzywności 18.06.09, 13:20 "Ja to rozumiem tylko że to co nie ma "Sony" a jest wydawane przez Microsoft jest ekskluziwem "Microsoftu"" Za to nie rozumiesz, że gracza interesuje ekskluzywność w kontekście *hardware*, a nie firmy, która produkuje lub sprzedaje konkretny kawałek programu. Bo tak rozumiana ekskluzywność narzuca pewne wymagania co do posiadania konkretnej platformy, by móc cieszyć się daną grą. Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Microsoft o ekskluzywności 18.06.09, 13:31 @marcin-ka Dla mnie wszystkie gry które wyszły na xksa moga być na PS3. Nie mam jakiejś dziecinnej obsesji aby coś wyszło tylko na moją konsole. Grał bym i tak na xpudle bo jest dużo szybszy i nie muli i do tego te zwiechy w grach na PS3 Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Microsoft o ekskluzywności 18.06.09, 14:12 "Grał bym i tak na xpudle bo jest dużo szybszy i nie muli i do tego te zwiechy w grach na PS3" Aha, nie mam więcej pytań... Odpowiedz Link Zgłoś
dante71 Re: Microsoft o ekskluzywności 18.06.09, 14:44 Gra wynada na Xklocka i blaszaka nie jest exem! Moze na poczatku kiedy ukazuje sie tylko na Xpudło ale wychodząc na PC traci exa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
argeth Re: Microsoft o ekskluzywności 19.06.09, 00:49 Cola czy pepsi? Panowie, czy nie cierpicie przypadkiem na jakąś traumę deszczową ? Kłócić się, która platrforma jest lepsza na podstawie jakichś wyników sprzedaży dla snobów. Może jak wyjdzie nowy Xbox i Playstation równocześnie to kupicie ten sprzęt, którey się sprzedał lepiej w pierwszy tydzień? Naprawdę, zastanówcie się nad tym bo to straszna głupota próbować jednego z drugim zdołować bo ich konsola ma więcej sprzedaży w talii a inna w ogóle lepiej smakuje z margaryną. Jak takie coś czytam to mnie krew zalewa. No to ja też walnę jakąś mądrość do kolekcji: PS3 biorą ludzie, którzy chcą mieć cieplej w domu, bo jak wiadomo konsola jest czarna i przyciąga promienie słoneczne, za to X360 biorą ci, którym za gorąco. Stąd konsola ta się lepiej sprzedaje w lecie. Aa i wg najnowszych analiz ruszanie gałką od DualShocka bardziej pobudza szare komórki niż te z X360, dlatego jest ich x milionów więcej. Czerstwy humor do skostniałego tematu jak ulał. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Microsoft o ekskluzywności 19.06.09, 14:47 Best game of E3-Sony, best graphics- Sony, Best 3rd person shooter- Sony...Tak to widzą największe serwisy. Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.com Re: Microsoft o ekskluzywności 19.06.09, 14:49 tia... tylko że to o jednej grze - u2 - przyznaje że świetnej... a ogólnie zwyciężył MS... to opinia największych serwisów... Odpowiedz Link Zgłoś