Dodaj do ulubionych

Piraci Krzemowej Doliny

23.06.09, 23:34
Piraci Krzemowej Doliny. Film opowiadający historię Apple i M$. Produkcja 1999r,
obejrzany? Dziś. I co ? Padłem rotflem.

Bo skąd miałem wiedzieć, że Bill tak na prawdę ukradł system operacyjny od Apple, po
czym nazwał go Windows.

Albo, skąd się wziął DOS ? Ano, Paul razem z Gatesem zakupił go od "Seattle Computer
Company" za 50k $.

Apple wykorzystywało ludzi, tzn. Steve Ich wykorzystywał, to było dosyć dziwne tongue_out

Świetny film, warty polecenia. 8]
Obserwuj wątek
    • han_solo_79 Re: Piraci Krzemowej Doliny 24.06.09, 00:46
      "Steve Ich wykorzystywał, to było dosyć dziwne "

Co w tym dziwnego? Żeby zajść naprawdę wysoko trzeba być największym sukinkotem
      w okolicy, inaczej zostanie się rozszarpanym przez innych sukinkotów -
      przykład: właściciel Sfinxa kiwał wspólników i franczyzobiorców aż sam został
      tak załatwiony przez jakiegoś amerykańca.
      • wypisany Re: Piraci Krzemowej Doliny 24.06.09, 11:25
        To, że Windows jest owocem kradzieży jest powszechnie znanym faktem. Podobnie jak to, że Jobbs nie jest do końca normalny. Ale film i tak chętnie jeszcze raz obejrzę, bo ostatnio miałem z nim do czynienia lata temu.

Co do sfinksa, to gościa wykiwał AmSter - właściciel Pizzy Hut i KFC.
        • j_uk_dev Re: Piraci Krzemowej Doliny 24.06.09, 12:35
          Na szczególną uwagę zasługuje ta bezimienna pani w Xerox wink Jest to osoba,
          która w znacznym stopniu przyczyniła się do powstania systemowego GUI oraz
          była jedną z trzech osób opracowujących język SmallTalk ( na bazie którego
          powstała składnia ObjC w MacOS oraz wykorzystany został przy tworzeniu
          graficznego środowiska w Viście ). Z jakiegoś powodu nie zgodziła się na
          ujawnienie jej nazwiska nawet w napisach końcowych filmu. Ta pani to Adele
          Goldberg - osoba, która powiedziała "nie" Jobsowi, gdy ten chciał zobaczyć z
          czym to się je wink

en.wikipedia.org/wiki/Adele_Goldberg_(computer_scientist)
          Założę się, że nie przepada ona do dziś za Stevem Jobsem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka