argeth 08.07.09, 01:42 Dziwne skąd w PE wzięli ocenę 9- w takim razie. Mi się "jedynka" podobała jednak jakbym miał uwierzyć powyższemu tekstowi to już kontynuacji nie tknę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ico72 Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 06:29 @argeth Sam sie dziwie co sie dzieje ostatnio z PE ocena 8+ za niegrywalnego gniota jakim jest Stormrise, teraz 9- za Overlorda 2 który to dostaje raczej przecietne oceny(demo moim zdaniem ssie strasznie), a juz szczytem absurdu 10 dla Halo3 Pomimo ze kupuje ja od 1-go numeru to jak tylko skonczy mi sie prenumerata chyba przestane kupowac ta gazete Odpowiedz Link Zgłoś
fenriswroc Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 09:05 ja już dawno mówiłem że PSXextreme i ich recenzje to żart. Heavenly Sword też dostał 10 z tego co pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
ffmaniac Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 09:32 HS dostał 9 z tego co pamiętam i moim zdaniem zasłużył w pełni na tą ocenę. Tak w ogóle to warto przeczytać recenzje, a nie patrzeć tylko na oceny, tam są opisane wady i zalety gry, ocena jest dosyć subiektywna. Sam z wieloma ocenami na różnych serwisach i czasopismach się nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkolakowski Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 09:37 W PSXextreme pracują ludzie a nie roboty. Nigdy ocena nie będzie w stanie zadowolić wszystkich. Ja np też bym dał 10 Heavenly Sword. Co do Halo 3 to dałbym może z 9 ale powtarzam, tam pracują ludzie a nie roboty. Każdy ma demo i sam może sprawdzić czy gra mu się podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
elmo-chan Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 09:42 Moje doświadczenie z overlordem to narazie tylko demka... najpierw na rożno poszedł overlord 2 i moje wrażenie było jak najbardziej negatywne - śnieżne tereny bez klimatu, rwąca animacja. Skreśliłbym już całkowicie serie Overlord, gdyby nie namowy i pochwały kumpla wzgledem pierwszej części, wiec ściągnolem również demko jedynki .... i SZOK! animacja trzyma poziom (obawiam się tylko tego, że miałem mniej minionów, i dalszej części rozgrywki może powtórzyć się zasada z dwójki), bajkowy leśny klimat, całość jakoś bardziej spójna. Już sobie zamówiłem jedyneczke i czekam aż trafi do czytnika mojej konsoli. Odpowiedz Link Zgłoś
argeth Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 10:46 elmo-chan - jedynkę przeszedłem i jak najbardziej polecam. Gra czasem gubi framerate, ale za to nie pamiętam by mi się przed nosem coś pop-upowało. Bawiłem się przy niej świetnie, jak dla mnie zasługuje na mocne 8. ico72 - ja PE czytam też bardzo długo, z przerwami bo po paroletniej przerwie chyba znów zacznę kupować co miesiąc. Recki to i tak dla mnie nie powód do zakupu, mają niezłą publicystykę i często niezły humor. Halo3 na 10... no dobra, przeszedłem grę na coopie i było całkiem fajnie, ale żeby ocenić grę na perfekcyjną to trochę lipa bo wszysystko powinno przewyższać poziom innych tego typu gier, a np grafikę to ma mocno średnią Odpowiedz Link Zgłoś
orge Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 10:58 hmm na PC nie zauwazylem zadnego rwania ani dorysowywania czegokolwiek :] Odpowiedz Link Zgłoś
eszuran Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 11:24 Przydałyby się też wrażenie z wersji na 360. Czy tam też są takie problemy z grafiką? Odpowiedz Link Zgłoś
argeth Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 11:38 No no, nie ubliżając nikomu. Przydałoby się coś z wersji 360. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_x Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 11:45 wspaniale - nie po to kupowałem konsolę, żeby grać w gry z rwącą animacją, niezła kaszana Odpowiedz Link Zgłoś
david88krk Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 12:07 Ja przechodze obecnie po raz drugi pierwszą część i musze powiedzieć ,że dobrze się przy tym bawie Czasami się zdarzy ,że miniony się gdzieś zgubią i nie chcą wrócić do swego pana po przywołaniu ,ale wtedy wchodzi się do " Tower " i wszystko powraca do normy takie sytuacje są sporadyczne i nie psują frajdy płynącej z rozgrywki. Ostatnio tylko odkryłem brzydki detalik mianowicie ruszałem kamerą pośród drzew i po dokładnym przyglądnięciu się ujrzałem rozpikselowane liście ,ale dotyczy to właściwie jednego gatunku chyba klon hehe Mi się Overlord podoba chociaż przyznam ,że w niektórych momentach rozgrywka jest strasznie monotonna by potem nas zaciekawić swoją zawiłą fabułą ,a przyznam ,że ta jest dosyć interesująca. Warto zaznaczyć ,że w tej pozycji mamy do czynienia z zaskakującym zakończeniem coś na miare StarFox:Adventure na GC. Ściągnąłem sobie demo drugiej części Overlord i na pewno ta gre kupie ,ale nie za cene premierową Mówicie o werdykcie Psx Extreme ,że jest zbyt wysoki czy ja wiem może o pół numerka jak dla mnie sprawiedliwa ocena to 8+ ,ale wiadomo każdy może sobie wystawić własną ocene jakiejkolwiek grze, a co do "10" przyznanej Halo 3 to zgodze się ,że gra ma mocno średnią grafike, dyskusyjny tryb single player, ale nadrabia to świetnym multi na skale światową i chyba za to w dużej mierze padła tak wysoka nota;D Czytam Psx Extreme od lat z roczną przerwą i musze przyznać ,że zawsze mnie dziwiły oceny poszczególnych gier w tym czasopiśmie ,ale nigdy się na nich nie zawiodłem sugerując się ich zdaniem przy zakupie kolejnej gry... fin . Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
adamos70 Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 26.08.09, 10:24 wg mnie overlord II bez problemu zasługuje [bankowo] na ocene 8. więc nie rozumiem w czym problem. z reguły kontynuacje są gorzej oceniane, ale to dlatego zapewne że ludzie przyzwyczajają się do tego co było, wcześniejsze, nietuzinkowe, gdyby wszystko było identyczne było by też źle bo wiało by nudą. zawsze trzeba wybrać między bydziem złym a byciem strasznie złym :p [kto grał wie o co chodzi] Odpowiedz Link Zgłoś
p1cknick Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 12:27 A ja moge cie ostrzec, że w póżniejszej części pełno jest "questów" które polegają na: znajdz 4 klucze, zdobądz 3 wzgórza itp, które zmuszają cie do latania w kółko po tej samej lokacji. A odbijanie ula to zawsze jakaś innowacja ponieważ ma forme samouczka umiejętności nowych minionów a końcówka odbijania niebieskich to sam miód i moge powiedzie, że dla tego samego momętu warto przez overlorda prąć. Odpowiedz Link Zgłoś
boreku Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 08.07.09, 14:02 mam wersje na 360 i moim zdaniem albo gralismy w inna gre albo na ps3 jest taka kiszka,albo ktos tu bajki pisze strona techniczna wzgledem jedynki,moim zdaniem zostala poprawiona. nie ma przycinek i tych historii o ktorych opisze autor. nie wiem skad takie uwagi. a tak na marginesie to co to za pierwsze wrazenia??? pierwsze wrazenia to mam jak widze gre na standzie w sklepie.albo recenzuj czlowieku calosc albo nie pisz pie...z sufitu. a coby nie jechali fanboye itp ludki to mam oczywiscie i ps3, wiec nie jestem stronniczy w temacie x-a pozdrawiam all Polygamia.pl members Odpowiedz Link Zgłoś
adamos70 Re: Pierwsze wrażenia: Overlord 2 26.08.09, 10:26 boreku napisał: > a tak na marginesie to co to za pierwsze wrazenia??? > pierwsze wrazenia to mam jak widze gre na standzie w sklepie. > pozdrawiam all Polygamia.pl members dobre. gratki. ogólnie to opakowanie jest fajne he he Odpowiedz Link Zgłoś