Dodaj do ulubionych

AION - nowa strona oficjalna

IP: *.net137.okay.pl 22.07.09, 14:33
Hmm.. Słyszałem trochę o tej grze, podobno jest nawet lepsza od Wowa? Pozostaje tylko poczekać te 2 miechy!
Obserwuj wątek
    • gorion103 Re: AION - nowa strona oficjalna 22.07.09, 14:52
      jeśli ma najlepsze elementy z wowa i l2, to napewno jest best mmorpgiem
    • Gość: des Re: AION - nowa strona oficjalna IP: 163.244.62.* 22.07.09, 15:00
      gralem w obie bety, zamnmowilem wczesniej preorder CE... i odwolam zamowienie. Gra niestety nie jest tak dobra, jak myslalem, ze bedzie. Mamy skrzydla... i co, myslicie, ze mozna latac wszedzie? bez szans;p Tylko w okreslonych lokacjach, a tam, gdzie to by sie naprawde przydalo - jak cytadela zawieszona w powietrzu - musisz smigac kilometry piechota, bo latac... nie wiem, nie wypada. Ale cozywiscie, nie ma zadnych mountow, bo masz skrzydla... a wiec na bieganiu schodzi caly kawal gry. Inna sprawa - grinding. nie mam nic przeciwko grindowi, ale tutaj jest po prostu przegiety. ii to nie, ze przeszadzam- jest przegiety na maksa, a potem bedzie tego wiecej. w skrocie: musisz zbierac surowce (ktorych jest naprawde wiele rodzajow), aby stworzyc polprodukty,m aby stworzyc jakies itemy/potiony/etc. Ale zeby grac na poziomie powyzej 20 potrzebujesz mase potionow (szczegolnie mana) i kupe (KUPE) kasy.Poza tym, gra wymusza dzialania w druzynie - wiekszosci que4stow po poziomie 16 nie da sie wykonac solo. Tylko pelna druzyna, i to nei random, a osoby, ktore cos tam kojarza.
      Grafika jest bardzo ladna, ale nie powala. Animacja postaci podczas biegania pozostawia sporo do zyczenia (nie moglem patrzec na te podrygujace nozki z tylu...).
      Dobra rzecz jest, ze kilka osob po ostatniej becie dolaczyla do warhammera i sa zachwyceni.
      Aion jest gra ktora moze sie podobac, jezeli ma sie duzo czasu. bardzo.
      Czekam na tera online i blade and soul...
      a tym czasem - warhammer.
    • own3d1n1 Re: AION - nowa strona oficjalna 22.07.09, 15:22
      Tak Sławek dostałem klucz. Pograłem 3 dni, taka była jego ważność.

:F

Czy te allegrowe klucze działają "DŁUŻEJ" ?
    • cwicz Re: AION - nowa strona oficjalna 22.07.09, 15:33
      Tera to Lineage3 big_grin Tzn osoby które pracowały nad L3 zabrały pliki, i stworzyły TO.
    • Gość: wrf [...] IP: *.budinet.info 22.07.09, 15:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: UFO Re: AION - nowa strona oficjalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 16:03
      Nie dostałem klucza, smutno mi.
    • Gość: des Re: AION - nowa strona oficjalna IP: 163.244.62.* 22.07.09, 16:14
      @own3d1n1: pograles 3 dni, bo tyle trwala pierwsza beta. Druga trwala tez 3 dni, w ostatnim weekendzie. za 2 tyg bedzie kolejna, i tez bedzie trwac 3 dni. Ten klucz ktory dostales bedzie dzialal na kazda bete. Kazda beta bedzie trwac 3 dni, chyba, ze cos zmienia na koniec.
      Albo wiec cos bylo nie tak i nie mogle sie polaczyc podczas kolejnej bety, albo za ciezko bylo wejsc na strone aion aby dowiedziec sie, jak bety sa rozplanowane.

@cwicz: nie mam nic przeciwko lineage3 ;p wiem, jakie jest pochodzenie terry, ale ja po prostu chce miec fajna grewink na aiona czekalem, sparzylem siem poczekam na tera, jak sieaparze to poczekam na blade and soul. Jeszcze potem guild wars 2, i moze ff14. Jak na razie gram w WH i poza malymi bledami - wciaz mnie to bawi. btw polecam sprawdzic triala, co ciekawe, ostatnio nawrocilo sie troche moich znajomych znudzonych WoW.
    • Gość: BlahFFF Re: AION - nowa strona oficjalna IP: *.pl 22.07.09, 16:21
      Klucze, ktore tu byly rozdawane waazne byly tylko na jeden event.
    • Gość: des Re: AION - nowa strona oficjalna IP: 163.244.62.* 22.07.09, 17:00
      w takim razie to troche porazka gamecornera, ze nie udzielil na ten temat zadnej informacji.
      nie to, zebym byl zaskoczony.
    • Gość: smu Re: AION - nowa strona oficjalna IP: 212.160.172.* 22.07.09, 17:04
      Gra jest bardzo oszlifowana i praktycznie nie widać bugów. Nie wnosi za dużo do gatunku, ale za to bierze najlepsze wzorce i podaje je w dopracowanej całości. Klasy, questy, skille - nic odkrywczego, co nie znaczy że złe.
      Uczucia grindu nie doświadczyłem. Zawsze miałem min. kilka questów w dzienniku i wykonywało się je przyjemnie odkrywając tajniki gry i eksplorując świat - nawet jeżeli sprowadzały się do zabicia iluś tam mobów.

Jakość grafiki jak na MMO przeciętna. Lepiej niż w WoW ale daleko do takiego AoC. Dzięki temu śmiga na maksymalnych detalach nawet na starszych kompach.
      Jednak sam wygląd świata jest piękny. Ma swój klimat, który oczywiście nie każdemu będzie pasował, ale przy odrobinie pozytywnego nastawienia można cieszyć się widokami.
      Latania nie jest za dużo, ale dzięki temu nie nudzi się. Świat jest też tak zaprojektowany, że jest wiele okazji do poszybowania.

Wszystko zależy jednak do grywalności.
      Trudno oceniać MMO po kilkunastu godzinach grania - dobiłem 17lvl (brałem udział w 3 betach). Czyli to tylko samouczek przed najważniejszą częścią gry: Abyss (od 25lvl).
      Jednak w grupie gra się nieźle, a m.in. system znaczników ułatwia komunikację - bez konieczności ślęczenia na komunikatorze głosowym.

Ogólnie pierwsze wrażenia lekko pozytywne, jednak buzz jaki rozkręcono wobec tej gry jest trochę na wyrost i wiele osób może się rozczarować oczekując nie wiadomo czego. Grę już zamówiłem w preorderze i wiem, że min. jeden miesiąc dobrej zabawy mam zapewniony.
    • Gość: Ankharm Re: AION - nowa strona oficjalna IP: 193.138.241.* 22.07.09, 17:14
      Ta gra będzie z abonamentem?
    • Gość: BlahFFF Re: AION - nowa strona oficjalna IP: *.pl 22.07.09, 17:36
      Tak, prawdopodobnie ~50zl jak to zwykle bywa. Do tego wypada ja kupic choc pewnie bedzie tez mozliwosci sciagniecia jak w przypadku chinskiej edycji kiedy to do gry potrzebny bedzie tylko abonament.
    • Gość: mk Re: AION - nowa strona oficjalna IP: *.broker.com.pl 22.07.09, 17:39
      A ja gram w Runes of Magic, bo darmowe a naprawdę dobre. Zero grindu, brak tej specyficznej koreańskiej/japońskiej stylistyki graficznej. Czyt. faceci z twarzami dzieci/kobiet, a kobiety z nogami do cycków. Zdecydowanie najlepszy darmowy mmorpg, ba.. śmiało mogę powiedzieć nawet że to po prostu pierwsze naprawdę dobre darmowe mmo.
    • Gość: des Re: AION - nowa strona oficjalna IP: 163.244.62.* 22.07.09, 18:01
      Questy robilo sie dobrze, ale jak dobiles do 17 lev - czy skonczykles robic campaign quests na poziomach 16-18? grajac 'niebieskimi' skonczenie jakiegokolwiek campaign quest powyzej 16 wymagalo zgranej druzyny. Dobilem do 23 lev tylko dzieki temu, ze meczylismy sie zgrana grupa 6 osob w wykonywanie tych questow - a i tak wygladalo to tak, ze pullowalo sie jednego moba, jak drugi zalapal aggro to trzeba bylo od razu go usypiac, a jak przypadkiem dorwal sie trzeci... no to biedny tank zostawal a reszta wiala. Samo to nie jest problemem - jednak system craftingu, ktory tez sobie jako tako rozwinalem, przeraza. Do uzyskania przewagi musisz uzywac DP, ktory dostajesz podczas walki (malutko) albo pijac miksture (wiecej ale koszta przerazajace). Zebvy wiec obnizyc koszta, i zwiekszyc swoje szanse,musisz craftowac, uzywac power shardow, handlowac itp. Sam system umiejetnosci jest fajny, chociaz wkurzaja mnie poszczegolne levele tej samej umiejetnosci (guild wars ma wg mnie najlepsza mechanike skilli). Lubie kontrole postaci tutaj, ale reszta lezy. Samemu nie ruszsysz sie z questami, a nie zawszze bedzie miejsxce dla Ciebie z w druzynie.

Generalnie - gra fajna, ale daleko do wybitnosci. Pare nowych rozwiazan, kupa starych i opprawionych, niestety, kupa niepotrzebnych utrudnien i nadmierny grind. Brak mozlwiosci uzywania skrzydel, utrata xp w przypadku smierci. Dobilem do 150k zlota (a sporo strac8ilem na rozwoj craftu), a i tak koszt odzyskania expa byl powazny (powazniejszy z levelu na level).
    • Gość: nic Re: AION - nowa strona oficjalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 18:17
      Uwielbiam czysty grind, tak dwie godziny dziennie dla odstresowania mordowac milion mobkow. Jesli gra nastawiona jest na zabawe w druzynie to dla mnie idealnie.
      Jednak tank majacy problemy z utrzymaniem 3 mobkow na sobie nie brzmi zbyt zachecajaco.
    • Gość: zezz Re: AION - nowa strona oficjalna IP: *.chello.pl 22.07.09, 18:19
      generalnie gra srednia, niczym sie nie wyroznia - jak ktos lubi koreanskie gierki to mu sie spodoba (gralem do 19lvl) troszke boli wielkosc zon na poczatku, niewielkie te mapki no i biegamy wzdloz jednej jedynej slusznej i wyznaczonej przez tworcow drogi - nie ma szans skoczyc w bok. Jak na mmo to cofanie sie w rozwoju.
    • Gość: casual Re: AION - nowa strona oficjalna IP: *.chello.pl 22.07.09, 20:06
      żadna gra nie jest lepsza od WOW
    • Gość: zezz Re: AION - nowa strona oficjalna IP: *.chello.pl 22.07.09, 20:22
      widac nie grales w ponga
    • Gość: wtf Re: AION - nowa strona oficjalna IP: *.budinet.info 22.07.09, 22:56
      Gameplay gta 4 wypadki smile www.youtube.com/watch?v=LoWMOAMQMbA
    • Gość: xyz Re: AION - nowa strona oficjalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:35
      Gra przeciętna, z pewnością nie jest na tyle dobra by płacić abonament. Jeżeli miałbym do wyboru płacić za to coś lub za inną grę, wybrał bym inną grę np. WoW czy AoC. Zawiodłem się bo obiecywano dużo, a jest bez rewelacji. Beta uświadomiła mnie, że media przebarwiają wszystko.
    • xarthias Re: AION - nowa strona oficjalna 23.07.09, 09:12
      Dostałem klucz, ale nie pograłem, bo najpierw gra się masakrycznie długo ściągała, a potem wywaliło mi błąd game guarda i mimo 3h prób, wywalania firewalli i innych działań, nie udało mi się zalogować sad
    • Gość: Tomek Re: AION - nowa strona oficjalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 17:50
      Gralem w chinski retail. Gra bardzo dobra, praktycznie bez bugow. Graficznie mogloby byc lepiej, ale i tak jak duzo przed wowem zarowno jesli chodzi o sam wyglad jak i optymalizacje silnika.

AION bardziej przypomina mi WoW, ale Vanilla, ktory nie byl wtedy jeszcze gra dla przyslowiowych retardow. W wowie zawsze oslabial mnie crafting- super realistyczny, idziesz na AH, kupujesz plany i juz podbijasz serwer wink Tutaj jest inaczej i za to brawa dla autorow.

W pierwszych godzinach mialem dokladnie to samo wrazenie co na poczatku wowa - wrazenie nowosci, powiew swiezosci - myslalem, ze juz nigdy w zadnym mmo tego nie zaznam.

Coz powiedziec. Subksrypcje w wow leca na leb na szyje (z 11 mln zostalo 6,5 mln), za to AION to obecnie 3,5 mln. Nie bez przyczyny. wg mnie WOTLK to nieporozumienie i AION jak najbardziej go zastapi. O ile AoC i WAR mialy mocne plany, a jak sie skonczylo to wiadomo, o tyle AION jest juz uksztaltowanym produktem, ktory szczerze mowiac bardziej przypomina europejskie mmo anizeli koreanskie. (zreszta z tego co sie orientuje, taki byl zamiar autorow).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka