Dodaj do ulubionych

Rozgrywka: Dante`s Inferno

25.07.09, 19:32
Kompletna zrzyna z God of War. Oni wogóle dodali coś sami od siebie? Czy tylko wzięli Gof of War i tekstury map/bohatera/przeciwników pozmieniali?
Obserwuj wątek
    • arczx360 Rozgrywka: Dante`s Inferno 25.07.09, 19:40
      Szok!
    • polychessman Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 25.07.09, 19:43
      Cóż God of War ustanowił pewne standardy siekanek bez których teraz żadna się nie może obejść i to są DOBRE standardy więc nie mam zamiaru narzekać, oczekuję coś na kształt God of Wara w next(current)genowej oprawie i na xboxa 360 smile
    • kauczuchowski Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 25.07.09, 21:09
      Kopia God of War - lecz może być udana - 2 dobre tytuły w kolekcji (GOW3 i DI) mi nie będą zawadzać ;p
    • gunardan Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 25.07.09, 22:13
      A God of War to nie jest zrzyna z chodzonych mordobić? DI świetnie się zapowiada i należy się cieszyć, a nie stękać i jękać.
    • big.gay.al Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 25.07.09, 23:25
      Mnie ta gra prawdę mówiąc wydaje się dużo ciekawsza od God of War 3. I nie, bynajmniej nie dlatego iż ukaże się także na X'a. Jeśli chodzi o samą grafikę to może nie dorównuje ona tej z GoW3 ale moim zdaniem dużej różnicy nie ma. Za to moim zdaniem DI wygrywa z GoW w 3 kwestiach. Po pierwsze: całkiem świeży główny bohater w DI, wiecznie wku...ony łysek zwyczajnie mi się znudził... Po drugie: swoim klimatem spokojnie przebija ten obecny w GoW. Po trzecie wreszcie: zdecydowanie ciekawszy design przeciwników Dantego. Postacie w GoW są może i efektowne ale jednak mocno standardowe. Te dzieci z długaśnymi kosami zamiast rąk rządzą wink Natomiast same walki bardzo mi się podobają tak jak ta powyższa z Minosem, podoba mi się to że można go tak dotkliwie męczyc, końcowa akcja jest naprawdę spoko. To miło że można dac upust swoim głęboko ukrytym sadystycznym potrzebom hłe hłe big_grin Po za tym wyczekuję także na nową Castlevanię, która nieoczekiwanie zrobiła na mnie niemałe wrażenie. Koniec.
    • ilovegames Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 00:27
      To jest przepiękne! Zdecydowanie jest na co czekac, w dodatku trylogia, wiiiii! big_grin
    • ilovegames Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 00:28
      Brakowalo mi takiego God of War'a na xklocku. smile)
    • krzychui88 Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 01:35
      normalnie nie mogę się doczekać. gdyby nie fakt, że przed premierą DI czeka mnie jeszcze zakup batmana i nowego tekkena, wsiadłbym do mojej komory hibernacyjnej, żeby szybciej zleciało :p
    • dunhill_oceano Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 06:26
      @gunardan
      "A God of War to nie jest zrzyna z chodzonych mordobić?"

nie.

@werty101
      "Kompletna zrzyna z God of War. Oni wogóle dodali coś sami od siebie?"

tym co odróżnia slashery od siebie to system walki. po takim filmiku ciężko określić czy są w tym temacie jakieś różnice czy nie. God of War wygląda z boku podobnie jak Devil May Cry dopóki nie weźmiesz pada do ręki. różnicę w grze czuć wtedy od razu. podobnie sprawa się ma z God of War i Heavenly Sword.

w najgorszym razie będzie to namiastka jednej z najlepszych serii w historii gier dla osób, które nigdy nie miały okazji zagrać w God of War.

@big.gay.al
      "...wiecznie wku...ony łysek..."

jeśli to o Kratosie, to chyba nieco spłyciłeś opis jednej z najlepiej wykreowanych postaci ostatnich lat. poza tym motywacją Kratosa jest nie tyle nienawiść co desperacja. jedyną rzeczą której on tak naprawdę pragnie jest śmierć.

"Postacie w GoW są może i efektowne ale jednak mocno standardowe."

wiem o co Ci chodzi, ale znowu zbytnio upraszczasz sprawę. główni przeciwnicy Kratosa są tacy jak opisuje ich mitologia. twórcy nie mogli sobie pozwolić w tym wypadku na puszczenie wodzy wyobraźni bo dana postać musiała mimo wszystko przypominać cyklopa, minotaura, cerbera czy harpię.
    • barracudo Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 08:45
      Jako fan God of War , stwierdzam że Dante's Inferno może być godnym zastępcą (tym bardziej, że seria GOW kończy się na 3ciej części ). Gra zapowiada się smakowicie !
    • mkrb Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 09:55
      uwazam tak samo jak przedmowca. także jako fan ubolewam po zakupie x360 ze bede musial kombinowac by zagrac w GoW3 dlatego ciesze sie ze wyjdzie cos podobnego jako "zamiennik"
    • franekk7 Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 10:18
      No proste... wy macie DI, my mamy DI i GoW3... i każdy na swój sposób jest szczęśliwy ;]
      Gdzie jest DMC5 =x...
    • bigdaddyy Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 12:28
      wygląda to na prawdę świetnie, dla posiadaczy x360 faktycznie będzie świetny zamiennik więc za god3 nie am co tak płakać smile

ps. widać ekipa dead space robi dobre gry
    • to_mee Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 12:52
      Zobaczymy co z tego wyjdzie smile Osobiście bardziej odpowiada mi uniwersum GoW, ale też ciężko coś powiedzieć więcej o DI poza tym, żewygląda dość klimatycznie i przypomina GoWasmile GoW3 pewnie zarządzi, ale mam nadzieję, że DI będzie ciekawą i wnoszącą wiele ciekawych patentów grą smile
    • fakie Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 13:20
      Kompletna zrzyna z God of War. Oni wogóle dodali coś sami od siebie? Czy tylko wzięli Gof of War i tekstury map/bohatera/przeciwników pozmieniali?

---------------------------------------------------

Hmm moze to wyglada podobnie bo to ten sam gatunek ? Równie dobrze mozna jechac po np Crisie ze ma taka sama mechanike gry co Wolfenstein 3D .
    • martinez-1 Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 13:39
      Kratos pewnie będzie lepszy ale Dante tez zakupie bo lubie takie gry
    • zbynek5g Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 15:30
      Masakra i tyle teraz tylko pozostaje czekać
    • polychessman Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 26.07.09, 18:55
      Mechanika jest niemal identyczna, natomiast design DI wg mnie wydaje się znacznie lepszy, tylko facio z kosą mi nie podchodzi do grania tongue_out
    • martin1841 Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 27.07.09, 12:16
      GRa wygląda super. Do tego ta ponura i mroczna kolorystyka. Król Minos to boss pierwszego kręgu?
    • martin1841 Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 27.07.09, 12:21
      @barracudo
      GoW3 koniec na trzeciej części? Niby tak gadali ale czy zabija się kure która znosi złote jajka?
    • dunhill_oceano Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 27.07.09, 13:48
      @martin1841

"GoW3 koniec na trzeciej części? Niby tak gadali ale czy zabija się kure która znosi złote jajka?"

kiedy ma się na tyle odwagi, żeby historię postawić ponad zyski ze sprzedaży to kury giną, złote jajka zostają. co najwyżej może być tak jak z Prince of Persia. nowa gra o podobnej mechanice, nawiązująca do poprzedniczki, ale osadzona w zupełnie innym świecie z innymi bohaterami.

inna sprawa, że nawet jeśli Kratos zginie (a że sugeruje to końcówka dwójki to pewnie tak będzie) to nie zapominajmy, że ginął on w każdej części, w pierwszej nawet dwa razy, i w niczym mu to nie przeszkodziło. trzecia odsłona ma pokazać koniec ery bogów greckich. wątpię, żeby potem Kratos walczył z zastępami Mojżesza i Chrystusa, żeby na końcu stanąć czoło w czoło z Jahwe...
    • martin1841 Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 27.07.09, 15:07
      @dunhill_oceano
      Napewno zrobią 4-tą i pewnie nawet 5-tą część gry.
      Ta złota kura zniosła już tyle złotych jajek że chyba by im serce pękło dostawiać do jej gardła lub raczej kratosa gardła nóż. Z GoW będzie tak samo jak z final fantasy i MGS te gre jeszcze bardzo długo będą istnieć.
      W Metal Gear riden przejął pałeczke po snake'u a FF ciągle zmieniają historie. Pozatym Kratos miał syna, grałem tylko w pierwszą część ale dokładnie nie pamiętam jest tam takie zdanie w jedynce mówi go żona kratosa "when it will be enough kratos, when it will ends" a kratos odpowiada "when the glory of sparta is known to other world" ona na to "the glory of sparta? You did this to yourself". I on ich zabija tzn syna i żone? CZy jak to jest?
    • martin1841 Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 27.07.09, 15:09
      Napewno zauważyliście. Na Hyperze koleś mówi "kratos"
      miast "krejtos". Ja angielskiego w szkole nie miałem tylko ruski a wiem lepiej jak to jest możliwe?
    • glupota_mnie_drazni Re: Rozgrywka: Dante`s Inferno 27.07.09, 16:56
      martinku - zaimponowales mi tym "krejtosem". zuchu ty moj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka