Dodaj do ulubionych

Tropico 3 - wymagania sprzętowe

IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.09, 10:19
Już lepiej niech wymagają dwurdzeniowego (aby łatwo można było porównać z nowszymi procami) niż pentiumów po 4 GHz.
Obserwuj wątek
    • Gość: sex Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:21
      dwurdzeniówka jest potrzebna, o gdybyśmy jej nie mieli, jeden rdzeń byłby ekstremalnie samotny smile

tak samo sytuacja z czterordzeniowcami (i trzy) - kupujemy je po to, by wszystkie rdzenie dobrze się bawiły w swoim towarzystwie smile

i takie są moje obserwacie - mam core 2 quad q9550 i czasami jak widzę, jak system od nowości zamulał jak miałem włączoną muzykę, przegladarke i coś tam jeszcze to mi sie aż smutno robiło,

ale GRUNT, ŻE RDZENIOM BYŁO WESOŁO, no nie smile??

a tak w ogóle to...

sex

big_grin
    • Gość: Alex Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.polskielng.pl 29.07.09, 10:30
      Sex uber alles ale kiedy to to wyjść? W sensie Tropico 3, a nie sex, ten to dziś wieczór smile
    • bobzaaa Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe 29.07.09, 10:32
      ja wiem, ja wiem, to tajny spisek intela który zaszantażował twórców gier wyjawieniem ich czarnych sprawek, teraz każda gra będzie potrzebować min 2 rdzeni a saper z nowego windowsa 4 do skomplikowanych obliczeń matematycznych
    • unk1nd Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe 29.07.09, 10:39
      @sex

też mam quada i jakoś nic nie zamula z przeglądarką, komunikatorami, muzyką i grami uruchomionymi jednocześnie wink

> "ale GRUNT, ŻE RDZENIOM BYŁO WESOŁO, no nie smile??"

a ty wolisz grać sam czy z kolegami? big_grin
    • Gość: A Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 10:50
      A co ze rdzen gorszy jest?? Rasizm...!!! Kazdy wi ze czlowiek czy małpa czy rdzen ale życia społecznego każdy potrzebuje...
    • brum75 Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe 29.07.09, 11:03
      Jeden rdzeń pracuje jako junta El Presidente. A drugi rdzeń knuje jako opozycja. To oczywiste smile
    • Gość: Micz Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:12
      Nawej jeśli gra nie używa dwóch rdzeni to odczujemy różnice, bo system tak rozloży zadania, żeby równo obciążyć rdzenie, więc główne elementy systemu będą na pierwszym rdzeniu, a sama gra na drugim, więc gra otrzyma więcej mocy procesora niż w przypadku jednego rdzenia, nawet jeśli byłby on szybszy, powiedzmy o 50%.
    • Gość: sex Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:16
      @unk1nd - może czas u mnie już na reinstall smile

a grać lubie i tak i tak smile zależy w co wink
    • Gość: robotwithinme Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.09, 11:52
      A najlepsi są ci co kupili Core Quady czy inne wielordzeniowe procki - maksymalna strata pieniędzy i jeszcze dłuuuuuuuuuuuuugo nie będzie gier które będą z tego robiły jakiś użytek.
    • Gość: q800 Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.legendgroup.pl 29.07.09, 12:46
      Niektóre przecież już robią użytek z 4 jajek. Inna sprawa, że niewiele to daje.
    • Gość: nic Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 13:03
      jeden rdzeń pracuje, reszta patrzy - jak za komuny.
    • william_dr Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe 29.07.09, 13:56
      bo czy się stoi czy się leży pensja się należy :wink:

Mnie tam martfi grafika, bo właśnie mam GF 7600GT a chciałbym w to pograć...
      Z tym, że kolega ma odkupić ode mnie kompa w październiku to sobie kupię nowego z lepsza już grafiką smile
    • mis_iu Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe 29.07.09, 14:08
      Rozumiem, że to są tzw. "wymagania sugerowane"? Jako minimalne troszkę straszą choć same w sobie nie są zbyt wielkie.
    • Gość: Asz Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: 212.109.153.* 15.11.09, 12:09
      Google > Dwa rdzenie razem boot ini < to czasem trzeba sobie samemu uruchomić i komp smiga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka