Dodaj do ulubionych

Ubisoft walczy z piractwem

30.07.09, 11:35
Brzmi jak typowa sciema przed wprowadzeniem jakiegos drakonskiego DRMu , zeby przywalic w rynek wtorny.

Czy Spore nikogo nic nie nauczyl ?
Obserwuj wątek
    • bigdaddyy Re: Ubisoft walczy z piractwem 30.07.09, 11:43
      to dzielenie się grami na psn jest piractwem? no ładnie smile
    • gulczkwas11 Re: Ubisoft walczy z piractwem 30.07.09, 12:05
      znowu zrzędzą bleee
      najlepszą filozofię ma ten koleś od Braid'a "starać się, robić jak najlepsze gry, a ludzie i tak je kupią" - i to jest podejście!
    • kryllyn Re: Ubisoft walczy z piractwem 30.07.09, 12:07
      Najlepszym programem na zwalczanie piractwa jest OBNIŻKA CEN. Dlaczego w Europie te same gry wychodzą w tych samych cenach, ale podanych w euro czy funtach, a nie w dolarach amerykańskich? Różnica między dolarem a euro jest już znacząca, o funtach już nie wspomnę.

Zresztą dlaczego cały czas istnieje moda porównywania Starego Kontynentu z USA? To niedorzeczne, bo z badań wynika, że STATYSTYCZNIE przeciętnemu(!) amerykaninowi żyje się dostatniej, niż europejczykowi.

Oczywiście o Polsce nie wspominam, bo według wielu jesteśmy kolonią RPA na którą nie powinno, i nie zwraca się uwagi.
    • kryllyn Re: Ubisoft walczy z piractwem 30.07.09, 12:07
      gulczkwas11 - Braid i GTA IV chyba najlepszym właśnie tego dowodem.
    • kapitandymano Re: Ubisoft walczy z piractwem 30.07.09, 12:20
      Ja proponuje ubisoftowi żeby ich wydania gier były bogatsze bo pudełko i cienka instrukcja nie są zachęcające
    • victor_c Re: Ubisoft walczy z piractwem 30.07.09, 12:37
      a ubisoft to czasem nie ta firma co w patchu cracka dawała? chyba oni dali cracka do graw'a

bądźcie legalni..
    • xiem Re: Ubisoft walczy z piractwem 30.07.09, 14:55
      "Widzimy w USA inne podejście do piractwa niż w Europie. Przeprowadziliśmy sondaż, z którego wynika, że w USA nasi konsumenci byliby bardziej skłonni kupić produkt niż go spiracić. To spora różnica. "

Kiedy widzę, takie wypociny, to dostaję białej gorączki.
      Co w tym dziwnego, że hamburgerykanie wolą kupić grę, skoro koszt takowej, to jakiś marny odsetek ich wypłaty?
      Ba, nawet kiedy pracowałem w DE, kupno kilku gier w miesiącu..to pikuś (dniówkę miałem sporo większą niż kosztowała nowa gra, np. Ubig_grinF w dniu premiery).

Jak jest w polsce, chyba nie muszę mówić.
      Teraz 2 gry to max, co mogę wyciułać z wypłaty, dlaczego?
      Bo wszystkie inne opłaty, gaz, prąd, itd są nieporównywalnie wyższe, że nie wspomnę o jedzeniu.
    • verminaard Re: Ubisoft walczy z piractwem 30.07.09, 16:46
      Hello,

Pierdoły. Mieli za dużo tytułów na jesień, doszłoby do kanibalizacji, a trzeba pamiętać, że Call of Duty i tak swoje weźmie, więc tort jakby mniejszy jest.

Tak, czy inaczej, zniesmaczenie, bo Ubi pozowało na leszych od EA i raczej nie używało takich tanich chwytów. Nie sądzę, żeby się to skończyło nowym DRM, aż tak głupi, mam nadzieję, nie są.

Gry są zbyt drogie i to sporo - klient przyjmuje cenę ok. 1/3 niższą, niż sklepowa i mówię tutaj o bogatym świecie Zachodu. Wszyscy z utęsknieniem czekają na dytrybucję cyfrową, tyle że wielu może się nie doczekać.

Vv

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka