y_jak_y Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 12:36 korzystam z w7 od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolony system jest wydajny, do tego milo wreszcie zmusić kartę do pracy z dx10 nawet jeżeli różnic w grafice trzeba się doszukiwać z nosem niemal w monitorze Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 12:57 @ Ci od "nowych samochodow" Samochod ma jezdzic i byc tani. Moj XP'ek taki jest. Sterowniki ma, zwisu nie widzialem od 2 lat /serio/. I smiga na indywidualnej konfiguracji. Jak jedyna zaleta 7-ki ma byc ladnosc, to niech bedzie. U tych, ktorzy potrzebuja "ladnego systemu" :p Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 13:06 W W7 nie ma klasycznego menu start. Ale można kupić: www.sevenclassicstart.com/ Co do czasów loadingu, to jest to wielka tajemnica M$. Na dwóch identycznych siódemkach ta sama gra ładuje się z różną prędkością. No ale w Viście też takie cuda były i nie udało mi się dojść od czego to zależy. Wada tymczasowa: nie mogę kręcić GeForsa. @jabbur Dostałeś już konkretną odpowiedź od Pawła. Ja mogę jeszcze dodać, że W7 jeszcze lepiej od Visty radzi sobie z przełączaniem aplikacji pełnoekranowych i wychodzeniem z freezów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron Re: Na szybko - Windows 7 IP: 195.42.249.* 05.08.09, 13:24 @jabbur "Samochod ma jezdzic i byc tani." Albo, samochód ma wyglądać fajnie, mieć bajery i kosztować ca. 100k Kwestia priorytetów I guess... Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 13:37 Jak jedyna zaleta 7-ki ma byc ladnosc, to niech bedzie. U tych, ktorzy potrzebuja "ladnego systemu" :p ---- "ładność" to kwestia drugorzędna - najbardziej podoba mi się to, że system sam załatwia swoje sprawy systemowe. Wolę gdy sam mi znajdzie, przypomni i zainstaluje nowe sterki do grafiki niż miałbym ich sam szukać, ściągać i instalować przez pół godziny (na XP to było mozolne - odinstalować stare, wyczyścić rejestr, zainstalować nowe, skonfigurować je na nowo). A z drugiej strony to jest moja decyzja - jak nie chcę, to będę używał starszych sterów. Więc wygoda z jednej strony (jak na konsoli), ale z możliwością override i zrobienia wszystkiego po swojemu, jeśli tylko ma się taki kaprys. Wygląd jest naprawdę nieistotny - od razu wyłączyłem większość bajerów typu Aero Peek. No i jeszcze jedna kwestia - dostań tu polskiego Win XP x64 i sterki do niego, żeby ci widział 4 GB RAM (to już standard w dzisiejszych czasach niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coss Re: Na szybko - Windows 7 IP: *.strong-pc.com 05.08.09, 14:12 @as >debile gier nie umiom robic111 Ty napisałeś. @devdd Napisałem dokłądnie to, co napisać chciałem. Nie, nie chodziło mi o żadnego boga. @slawomir.serafin > Dawn of War 2 działa tak samo - tylko wolniej się ładował gdy było 2 GB RAM Przyznaję, spowolnienie jest naprawdę niewielkie. Też powoli przesiadam się na 7, bo innej drogi nie ma. Tym niemniej nigdy nie zrozumiem jak można się cieszyć z tego, że nowy system jest tylko trochę gorszy, niż stary. Żywię idealistyczne przekonanie, że jeżeli płacę pieniądze za nową wersję jakiegośproduktu, to robię to dlatego, że ta nowa wersja jest mi potrzebna, jest lepsza. A nie dlatego, że ktoś mnie zmusza nie wydając DX10 pod XP. Dixi. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 15:13 @baron Rozumiem, ze dla niektorych samochod jest przedluzeniem ego czy brakow w budowie fizycznej, ale nie przypisywalbym takiej roli systemowi operacyjnemu Bezpieczenstwo & stabilnosc & predkosc=dobry system Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 18:29 "Bezpieczenstwo & stabilnosc & predkosc=dobry system" O, Vista! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bri Re: Na szybko - Windows 7 IP: *.devs.futuro.pl 05.08.09, 20:31 Aero Peek wyłączone? matko - przecież to jedyny naprawdę przydatny gadżet w windowsie Odpowiedz Link Zgłoś