Dodaj do ulubionych

Rage jest piękny

• Gość: asd [...] IP: *.icpnet.pl 09.08.09, 12:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: opierzon Re: Rage jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 12:19
      Jest piękny bo robiony pod okiem Seneci Menarda
      z użyciem Modo 401.

Wiecej tutaj:
      www.luxology.com/community/blog/entry.aspx?id=136
    • Gość: AmericanMuscle [...] IP: *.icpnet.pl 09.08.09, 13:04
    • Gość: emejsiajikej [...] IP: *.cdma.centertel.pl 09.08.09, 13:24
    • gosc1313 Re: Rage jest piękny 09.08.09, 13:25
      Ten naród aż kipi od nienawiści. Jakby nie można było mieć i konsolki i peceta, co w niektórych kręgach zupełnie naturalne. Z drugiej strony jeśli nastawiam się na WYPASIONĄ grafikę, to zwracam się w stronę peceta, ale nie jest to hobby dla ubogich. Z drugiej strony dobrze jest po prostu wrzucić płytkę do konsoli i od razu niemal z marszu zacząć zabawę, najlepiej z użyciem więcej niż jednego pada. Jeśli jednak chodzi o prawdziwy multiplayer, to w naszych polskich realiach pecet wypada lepiej - wystarczy prozaiczne połączenie pod neta i zaczyna się masakra na X graczy smile Ja tam na swój sposób lubię konsolki, choć kojarzą mi się z zabawką dla dziecka, które nie umie obsłużyć komputera, zainstalować programu, zaktualizować sterowników itp. Jednak bez peceta byłoby fatalnie. Wniosek: trzeba mieć peceta i można ewentualnie mieć konsolkę smile
    • Gość: Gość Re: Rage jest piękny IP: *.chello.pl 09.08.09, 13:30
      Ech... czy kiedys na Gamecornerze bedzie mozna ogladac obrazki w hiresie? Co mi po takich malenstwach... I tak z kazda jedna galeria...
    • Gość: dubuylek [...] IP: *.icpnet.pl 09.08.09, 13:32
    • madkongo Re: Rage jest piękny 09.08.09, 13:42
      coś mi nie podchodzi w tych screenach... nie wiem jeszcze co ...
      a bardzo chyba podobne do silnika z d3
    • Gość: gosc [...] IP: *.multimo.pl 09.08.09, 15:03
    • Gość: fix Re: Rage jest piękny IP: 78.8.141.* 09.08.09, 15:47
      nie mam konsoli stacjonarnej i nie nie zamierzam mieć każdy gra na czym lubi ja lubię na PC, ale ostatnimi czasy obiła mi się o uszy pewna techniczna rzecz odnośnie PS3, jak wiemy na PS3 mamy tylko OpenGL, na x360 jest OpenGL i DirectX, nie chcę roztrząsać co jest lepsze(choć mam swego faworyta). Chodzi mi o to jaką wersje OpenGL ma PS3, bo byłem w niemałym szoku jak się dowiedziałem że okrojoną wersję, tzn OpenGL SE, to prawda wie ktoś? Bo jak tak to Sony nieźle dało ciała, dając SE zamiast 2.1 .
    • Gość: Ralph Re: Rage jest piękny IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.09, 15:59
      @up
      pl.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3#Standardy
      Tu jest wspomniane o OpenGL ES (choć może to literówka i powinno być SE. nie wiem, bo nie interesowałem się nigdy OpenGL)
    • Gość: robotwithinme Re: Rage jest piękny IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.09, 16:25
      @gość: Tak gram na 17" "monitorku", bo nie jestem na tyle odmóżdżony co poniektórzy, żeby kupować 24" monitory za drugie tyle co komputer, tylko po, żeby musieć ustawiać rozdziałkę na wyższą (i jeszcze się z tego cieszyć!) po dokupieniu lepszej karty żeby to pociągnęła. Nie wszyscy są tacy tępi żeby dać sobie wmówić, że jak kupią n-calowy monitor LCD, które "teraz wszyscy muszą mieć, bo taki jest STANDARD", to myślą, że są fajni. Niektórzy używają rozumu. Mam już dość odpisywania na durne posty jakichś sfrustrowanych, zakompleksionych dzieciaków, którzy nie zrozumieli intencji mojego pierwszego posta.

P.S. Wszystkich, którzy poczuli się zgorszeniu tekstem mojego posta, przepraszam, za ten chwilowy wybuch gniewu. Wiadomo, że trollom się nie odpowiada, ale jak widzę stałych zwykle normalnych użytkowników forum jak czepiają się byle czego, to krew mnie zalewa.
    • Gość: Sleeper Re: Rage jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 17:40
      Cholera, znowu muszę wymienić komputer...

@robotwithinme - zniżanie się do poziomu trollów w odpowiadaniu na ich wypowiedzi jest dokładnie tym, co opisywała Polityka w artykule o chamstwie polskiego internetu. Więc wiesz... nie przepraszaj, tylko nie rób.
    • Gość: Sormo Re: Rage jest piękny IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.09, 17:43
      mateuszskibicki1: Wiem ze można odpalić physx na kartach ati tyle że bez i7 się nie pogra bez potężnych spadków.

Tak wiem że sporo tyt.muultiplatformowych wygląda lepiej na pc (choćby te które wymieniliście) tyle że nauczcie się czytać, napisałem "większość" nie szystkie. Możemy dalej dywagować na ten temat ale w przeciwieństwie do wielu napinaczy mam w miarę dobrego pc i konsolę, mogę porównywać.

Resztę trollingu w wykonaniu niektórych pominę milczeniem smile
    • own3d1n1 Re: Rage jest piękny 09.08.09, 17:56
      Polecam wyjść nad staw poopalać się, zamiast drzeć mordę która konsola/PC jest lepsza/y.

Tech id 5 prezentuje się nad wyraz dobrze, o optymizację można być spokojnym wszak to Carmack i jego ekipa, która wie co to znaczy programowanie.

Co do PhysX, a no grało się lajtowo w Mirror's Edge z tym ustrojstwem. Core i7 ? Gdzie? U mnie w PieCu? Bynajmniej tongue_out
    • Gość: AmericanMuscle [...] IP: *.net.igaz.net 09.08.09, 18:17
    • Gość: AmericanMuscle Re: Rage jest piękny IP: *.net.igaz.net 09.08.09, 18:40
      "Gość: asd
      Wiec marsz do sklepu po nowego kompa pecetowy plebsie"

Widze, że ten Pan nie wie chyba co oznaczało słowo plebs. I chyba nie wie, iż komputer tylko raz się kupuję, później jest tylko aktualizacja w przeciwieństwie do konsol gdzie taki człowiek jak ten Pan zadawala się jakie one są wspaniałe i nowoczesne, określenie plebs bardziej pasuje do tego Pana bo jego sprzęt to to samo co w 2005 r. ( w przypadku Xbox'a 360) czy 2006 r. ( w przypadku PS3 )tylko, że mógł go kupić np. w 2009 r z jakimiś drobnymi modyfikacjami. Czyli jesteś tą niższą warstwą społeczną ( kupujesz rzeczy w 2009, 2008, 2007 które były dostępne już w 2005 albo posiadasz rzecz z 2005 w 2009 ). Za 3 tygodnie wrócisz do szkoły to na historii może będziecie brali średniowiecze bądź nowożytność to dowiesz się znaczenia słowa pelbs. Nazywanie posiadacza komputera plebsem to tak jak oznajmnianie, że jest się ( że tak nie obraźliwie powiem ) mało mądrym. Komputer to rzecz w którą trzeba wkładać pieniądze aby grać komfortowo. Oczywiście istnieją jeszcze ludzie mający zamiast komputera jakiś zabytek muzelany ale zapewniam Cię, iż ja do nich nie należę i mój sprzęt jest z 2009 r. a twój ?! XD
    • Gość: AmericanMuscle [...] IP: *.icpnet.pl 09.08.09, 18:47
    • nessie-jp Re: Rage jest piękny 09.08.09, 18:51
      No ładne obrazki i ładny flejmłor pod spodem smile Ludziska, nie macie co robić? Taka ładna pogoda, alternatywnie
    • Gość: pan zart [...] IP: *.icpnet.pl 09.08.09, 19:11
    • Gość: Sormo Re: Rage jest piękny IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.09, 19:53
      Panie żarcie, w przypadku siedzenia przed tym wyświetlaczem w odległości "jak od tv" nie stanowiłoby to problemu smile

Co do physx i radeonów, proszę nie opowiadajcie bajek, ile to czytałem płaczów nad ME że im gra masakrycznie tnie jak szyby pękają smile
    • nessie-jp Re: Rage jest piękny 09.08.09, 19:54
      Meczenie...? Może beczenie? Albo miauczenie? A tak w ogóle to co niby ma wspólnego rozdzielczość z dużą powierzchnią ekranu?
    • Gość: bauer Re: Rage jest piękny IP: *.icpnet.pl 09.08.09, 19:57
      "A tak w ogóle to co niby ma wspólnego rozdzielczość z dużą powierzchnią ekranu?"

Odpal jakas gierke z ps2 na 40 calowym tv i sie przekonasz smile
    • nessie-jp Re: Rage jest piękny 09.08.09, 20:26
      Musiałabym najpierw upaść na głowę i mieć PS2 tongue_out

Naprawdę, uwierz mi, średnie przedziały rozdzielczości (od 1000 do 1600) doskonale wyglądają na monitorze 27 cali. Na takim pracuję i do pracy z tekstem nie ustawiam rozdziałki wyższej niż 1150 x 720
      • don_wroc_love Re: Rage jest piękny 09.08.09, 20:40
        @nessie

27 cali? tongue_out wink

łał smile
        nawet ja - mimo że pracuję zawodowo na dużym monitorze, nie mam takiej tablicy
        przed oczyma wink

a serio - faktycznie nie wiem czemu ludzie czepiają się 17calowych bońków -
        bardzo miło wspominam taki swój stary monitorek :] -
        jeśli człowiek nie używa takich monitorów do grafiki a do gier - to wciąż są to
        naprawdę fajne monitory
    • nessie-jp Re: Rage jest piękny 09.08.09, 20:44
      @don --> no niestety z racji specyfiki zawodu (muszę mieć dużo okienek pootwieranych) potrzebny mi monitor "długi". Kiedyś pracowałam bez problemu na 17-calowych monitorach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka