doomny Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 14:49 @shastorm Raczej miałem na myśli to czy robienie polskiego dubbingu amerykańskiej gry akcji ma sens. Nie znam statystyk takich przypadków i nie ukrywam, że interesuje mnie to czy Polacy masowo wybierają wersję dla nich przeznaczoną (w mojej opinii słabszą). W żadnym wypadku nikomu to nie ujmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
goofy_jcb Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 15:26 tifferet_online Na lokalizację FFXIII versus raczej nie ma szans, ponieważ wydawcą tej gry nie jest Sony tylko SqareEnix. Myśle że chdodziło im o gry które wydaje SCE. Ale obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
doomny Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 15:26 Jeszcze dodam tak na dokładkę, że cieszy postawa SCEP i silne wsparcie PS3 w Polsce. W tym miejscu prośba do redaktorów Polygamii o zadanie pytania SCEP czy na polskim PSS ukaże się kiedyś Bionic Commando: Rearmed (nie wspieram zagranicznych rynków). Odpowiedz Link Zgłoś
eludek07 Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 15:34 tifferet_online SCEP lokalizuje tylko gry wydawane od Sony tj. Uncharted, Ratchet, HR, GoW. To są gry od wewnętrznych studiów i wydawane przez Sony. FF Versus XIII będzie wydane przez Square Enix i naprawdę szczerze wątpię, że ją zlokalizują na nasz ojczysty język. Odpowiedz Link Zgłoś
psgame Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 15:53 Lokalizacja FF XIII i FF Versus XIII zależy od cenegi ale wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
basior1982 Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 16:32 Uffff...wszystko dobre co sie dobrze konczy Odpowiedz Link Zgłoś
shadowriver Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 17:15 @psgame już zostało potwierdzone że FFXIII głosy będą tylko w angielski i japońskim wydaniu, reszta wersji językowych będą miały tylko przetłumaczone napisy. I racja że wersje kezykowe zależą od developera i wydawcy (i regionalnego dystrybutora, jeżeli się postara), przypadku Heavy Rain jest nim Sony :p Sony ja i Microsoft jako producent konsoli nie może decydować w jakim języku gra będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
baribal73 Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 17:34 Angielskie glosy i polskie napisy to wszystko czego chcialem. W takim wypadku kupuje premierowe HR w Polsce. Brawo SCEP. Odpowiedz Link Zgłoś
chips_bekonowy Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 18:13 "którzy z polskich aktorów dobrze sprawdziliby się w roli czterech postaci" Krótka odpowiedź. ŻADEN. Żadna polska pseudo-gwiazda nie nadaje się do dubbingu gry. Niech wezmą ludzi z ulicy. Większe zaangażowanie będzie bo ci 'gwiazdorzy' będą tylko na kasę patrzyli i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
matteo Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 18:23 Brawo SCEP! Najlepiej żeby punktem wyjściowym każdej wydawanej gry była oryginalna wersja językowa z polskimi napisami. I dopiero do takiej wersji można dorzucić do wyboru polski dubbing - nie inaczej! Czekam na Uncharted 2, nowego Ratcheta i oczywiście Heavy Rain! Odpowiedz Link Zgłoś
hansatan Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 18:42 @doomny znam przynajmniej trzech ;] Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 18:59 Niech ktos z SCEP potwierdzi, czy bedzie mozna wlaczyc angielskie głosy ORAZ angielskie napisy. I jeszcze jedno mnie ciekawi - jedna z zalet HR jest rewelacyjny wyglad i mimika postaci. W to wlicza się również synchronizaja ust z wypowiedziami. Jestem bardzo ciekaw czy w polskim dubbingu postaci w czasie mowienia beda mialy ruchy ust zsynchronizowane z polskim dzwiekiem, czy nie. Jesli nie to bedzie to kiepawo wygladalo, tak jak przy dubbingu filmow. Odpowiedz Link Zgłoś
buliman Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 19:44 Muszę mieć Slima i Heavy Rain. Po prostu muszę, choćbym popadł w długi na 3 lata =) Od razu poprawili mi humor, heh. Odpowiedz Link Zgłoś
pips3 Re: Heavy Rain, a sprawa polska 24.08.09, 20:41 W KZ2 polski i angielsku stał na tym samym poziomie, rosyjski je zjadał. To się ceni. Odpowiedz Link Zgłoś
kistler Re: Heavy Rain, a sprawa polska 25.08.09, 00:06 No to się sytuacja zmieniła. Biorę Angielskie głosy i polskie napisy. Brawo dla SCEP. Wielki plus. Odpowiedz Link Zgłoś