Dodaj do ulubionych

Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojkotu

01.09.09, 00:17
Sam bym kupił gdybym miał możliwość ;]
Obserwuj wątek
    • ryba.co.rysuje Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 00:46
      Bojkot? Jaki bojkot? Fabuła w SC? Jaka fabuła? Porwali dziewczę, więc kolo rusza na pomoc, ładuje się w bagno, zwycięża, profit. That' s all.

Coś tam jeszcze było o stosunkach ojciec-syn, ale zapodane tak, że tylko lolować.

Prócz tego- gra miodzik i jak dla mnie bomba.
    • bigddaddyy Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 01:03
      obok trials hd najlepsza gra na xbla tego roku smile fabuła była zbędnym dodatkiem
    • panduzepe Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 01:08
      pytanie ilu gejów gra w takie gry?? chyba nie wielu bo to raczej viva piniata nie jest. zresztą amerykańcom się nudzi i tyle, wiec znów coś wymyślają.
      gra natomiast przednia. jak dalej takie gry na arcade po 12 euro wypuszczać będą to rzadko coś w normalnym sklepie kupować będę
    • cthulhu666 Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 01:14
      Co do Carda - szkoda, że nigdy nie ukazały się kolejne częśći trylogii Advent Rising sad
    • kac309 Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 01:36
      "pytanie ilu gejów gra w takie gry?? chyba nie wielu bo to raczej viva piniata nie jest"

Twierdzisz, ze Pinata to gejowska gra? wink
    • rorkdcr Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 02:31
      Uwielbiam protesty świętych krów, kościół, geje,feministki czy stoczniowcy,zawsze udowodnią że są zbieraniną idiotów, nie inaczej jest w tym wypadku.
    • elmo-chan Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 07:05
      @panduzepe
      a że niby gust gejów odnośnie gier jest inny niż hetero, tylko viva pinata im zostaje? >.>

nie chcę nadawać rozgłosu bojkotowanemu dziełu dlatego mój protest przeciwko twojemu komentarzowi sobie podaruje smile
    • czezare_pl Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 07:11
      Calkowicie zasluzony sukces, albowiem Shadow Complex to zdecydowanie najlepsza gra, jaka dotad pojawila sie w usludze Xbox Live Arcade.
    • charlesz Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 08:00
      Ja najbardziej żałuję, że na PSN nie będzie Alien Breed Evolution. Na tym tytule zależy mi najbardziej ze wszystkich zapowiadanych gier "nie pudełkowych".
    • twilitekid Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 09:31
      Że co? Bojkot gry za poglądy autora książki na podstawie której ona powstała? Tożto totalny absurd.
    • simplex Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 09:48
      No bzdura. Jak zaczynalem czytac "geje bojoktuja gre carda bo..." to pomyslalem, ze dalszcza czesc zdania brzmi "w grze w negatywnym swietle przedstawiono homoseksualistow". Ale nie, bojoktuja gre, bo Card nie lubi gejów. Moze i Card jest mormonem i swirem religijnym, ale pisze (albo przynajmniej pisał) dobre ksiazki, wiec mam gdzies jego poglady religijne - czytam jego dziela, bo dobrze sie je czyta.

A ta gra powiazana jest z jakims jego nowym nie-enderowym cyklem "Empire", traktujacym o totalitarnym rządzie w usa, czy cos w tym stylu.

I jeszcze jedna ciekawostka - pierwsza wersja dema Shadow Complex na XBLA miała exploita umozliwiajacego przejscie calej gry, mimo ze to bylo demo. Ale trzeba to bylo zrobic bez wylaczania konsoli, bo nie mozna zapisac stanu gry na dysku (checkpointy dzialaja). No i oczywiscie achievementy nie dzialaja.
    • donsterydo Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 10:27
      Ja pierniczę tyle błędów walicie w tych newsach, że szkoda gadać, radzę doszlifować angielski, do niektórych tłumaczeń wywiadów też można się przyczepić, poprawiam was kolejny raz: SC sprzedało się PONAD 200 tys. egzemplarzy W CIĄGU PIERWSZEGO TYGODNIA OD PREMIERY, a nie w ciągu niecałych dwóch tygodni... Tutaj macie odpowiedni wycinek oficjalnej informacji prasowej, radzę czasem zaglądać do takich źródeł: "more than 200,000 people purchased ?Shadow Complex? in the first week of its release.".
    • dalthon Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 11:00
      i bardzo dobrze że się dobrze sprzedaje - może dzięki temu częściej będą się pojawiać tak dobre i rozbudowane tytuły na XBLA. Ja Shadow Complex nabyłem w dniu premiery i nie żałowałem ani jednego m$ punktu wink
    • frezer_pl Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 11:22
      wcale mnie to nie dziwi sam kupilem bo gierka jest zacna, a co do fabuły sorry ale od gier Arcade nie wymagam zawiłej fabuły
    • mikas2 Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 12:50
      @frezer_pl
      Uważa się że ta gra powinna wyjśc na płycie bo jest taka dobra
      I że to nie jest zwykła arcadówka
    • ausir Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 14:19
      @donsterydo

Tak, masz rację, nie wiem, skąd mi się wzięły dwa tygodnie. Już poprawiam.
    • dalthon Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 14:38
      @mikas2
      jak dla mnie mogli by już pracować nad kolejnymi częściami. Dwa razy już grę przeszedłem - ale jeszcze conajmniej raz co by ją scalakować ;p
    • dalthon Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 01.09.09, 15:13
      @ausir
      sama gra opiera się na książce Carda "Empire" z 2006 roku. Warto by było w przypadku pisania o tej grze, wspomnieć w dwu zdaniach o jej treści, a nie opowiadać o śmiesznym bojkocie o którym nikt nie słyszał. To w końcu (?) nie pudelek...
    • shadoki4 Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 02.09.09, 00:25
      <3 Card, <3 Ender's Game world
    • toread Re: Shadow Complex - rekordowa sprzedaż mimo bojk 02.09.09, 02:35
      dalthon: przecież pisaliśmy o tym między innymi tutaj: polygamia.pl/Polygamia/1,95338,6847799,Shadow_Complex__galeria__rozgrywka_i_Orson_Scott_Card.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka