shadowriver Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 14:09 @kac309, właśnie ;] a co zrobić jeżeli gra nie wie że uruchomiłeś własną sciżkę bo była programowana w czasach gdy tej funkcji nie było i bibliotekach nie było eventu np. MadiaPlayerStarts()? Odpowiedz Link Zgłoś
spideros02 Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 14:15 Dlaczego wy tak placzecie o ta wsteczna kompatybilnosc ? Przeciez PS2 kosztuje teraz kolo 200-300zl. a jak nie chcecie 2 konsol to zawsze mozecie poszukac modelu 60GB i miec z glowy. Naprawde nie kumam tego sam mam PS3 80gb i dla starych tytulow zostawilem sobie PS2 Odpowiedz Link Zgłoś
cienki_bolek_2 Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 14:29 czy ten update jest obowiązkowy żeby pykać w sieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzanos Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 14:49 bzdura pewnie ,że NIE ... niby co ma piernik do wiatraka ? Odpowiedz Link Zgłoś
shadowriver Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 14:56 @dzanos, bardzo dużo protokół się zmienia, a oni nie chcą mieć ciężaru utrzymywania kompatybilności. Odpowiedz Link Zgłoś
powercontrols Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 15:26 @beniamin.durski: "Czytaliśmy te bzdury, w których masz jasny komentarz obu stron, że to nieprawda." - Nie musisz mi mowic to tam mam. Czytalem to. - Widziales gdzies tego typu informacje gdzie jakas ze stron potwierdzila "Tak, to prawda"? - Juz Herodot pisal, ze przekazywanie jakiejs informacji nie jest tozsame wierzeniu/zgadzaniu sie z nia. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_komin Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 15:31 A ja cały czas czekam na szybsze przewijanie muzyki... Praktycznie z każdą aktualizacją dodają nowe sposoby przewijania video (teraz jakieś kręcenie kółek na prawym analogu),a z przewijaniem muzyki nic nie robią. Na PSP jest taka opcja ,ale o PS3 już zapomnieli, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
shadowriver Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 16:10 @powercontrols, PS3 Slim też zaprzeczali ;] Odpowiedz Link Zgłoś
franekk7 Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 16:13 Ale mi wielki update =/... Ale trudno, trzeba cieszyć się z tego co się ma ;] Czekamy na 4.0! ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 16:42 @doomny W przypadku PS3 to producent gry musi dać opcje własnej muzyki. Sprzetowo PS3 nie ma takiej opcji Odpowiedz Link Zgłoś
shadowriver Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 17:07 @mikas2, to nie działa tak jak myślisz, przeczytaj moje posty ^^' Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 17:20 Ja tam z updatu zadowolony jestem. Kolejny raz xmb przyśpieszył, co jest najważniejsze chyba. Trochę szkoda że dalej nie ma 16:10 Znowu ktoś krzyczy o funkcjonalności i porównuje do xboxa. Mam zrobić własne porównanie i wyjechać z hasłami że ps3 od dawna ma last.fm, twittera i inne badziewia, gdyż posiada 8 cud świata w postaci przeglądarki? Albo że w przeciwieństwie do konkurencji ma obsługę tak podstawowych formatów jak np. png? I to za darmo No i znowu żale na temat braku chatu w każdej grze. Cholerne nolify. Gry w których się to przydaje, posiadają taką opcję, Nie wiem czy wiecie, ale konsola nie jest jedynym sposobem na kontakty interpersonalne. Naprawdę za każdym razem, gdy odpalacie jakąś grę na x, zaczynacie nawijać o pogodzie ze znajomymi? Nie sądzę. Nie twierdzę że taka opcja się nie przydaje, ale jej brak nie jest powodem do płaczu. Zresztą gdyby rozmowy w końcu się pojawiły, xboty straciłyby jedyny argument, dlaczego ich online jest taki zajebisty i wart abonamentu Co do emulacji, raczej się nie pojawi, dlaczego? Ps2 dalej się sprzedaje, dodatkowo na ps3 działają "kopie bezpieczeństwa", więc jaki to biznes? Zamiast kupować jakąś starą brzydką grę, lepiej nabyć coś na ps3. A jeśli już mamy w bibliotece gry na ps2, to prawdopodobnie sama konsola też gdzieś leży. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 17:24 shadowriver: proponuję Ci nie dyskutować z tym panem, tu tinyurl.com/npuhsx masz próbkę tego, na co go stać gdy już się odpowiednio nakręci. Albo gdy zabraknie mu leków... Odpowiedz Link Zgłoś
dzanos Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 18:26 @marcin-ka z tym linkiem masakra ROTFL heh Odpowiedz Link Zgłoś
beredziak007 Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 19:38 saqurado po raz kolejny napisał sensowną krytyke krzykaczy, pod którą podpisuje się wszystkimi kończynami. Co tak narzekacie na Sony i PS3? Sprzedajcie, kupcie Xo. Jaki online? Jaki on świetny? U nas? Przecież go nie ma oficjalnie w naszym kraju. Co mi z jego świetności jak nie mogę pobrać dodatku do GoW2 bo nie ten region? Owszem mogę pokombinować i będę miał ale czemu? Zapłaciłem tysiala za to żebym kombinował? Proszę Was... Taki lament że FW 3.0 jest do zada. Czego byscie chcieli? Emulacji ps2? Ciekawe ile byście tego używali? Ja miałem 60gb i bodajże 5 razy, nie więcej włączyłem gre z ps2. Szkoda oczu kiedy na półce się ma Uncharted czy MGS4. Po co się karać? Chyba że jesteście oldschoolowcy, więc po co Wam next-gen? Moje wywody tyczą się wszystkich krzykaczy i malkontentów. Pozdrawiam całą reszte ZDROWO myślących Graczy. Odpowiedz Link Zgłoś
evelan_pl Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 20:09 chyba jestem jedyną osobą której się podoba FW ale brakuje chatu głosowego Odpowiedz Link Zgłoś
jarosz-pl Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 21:27 Wstyd i tyle. Pan i jego koledzy od 'czekamy na Wasz feedback' znowu pokazali moc Ktos wyraznie chcial pokazac ze wie co to programowanie obiektowe i dziedziczenie z tym zwiazane. Swietne to jest dostalismy zdublowany zegar a lista friendsow w prawym gornym prostokacie(niby zajebiste novum) nie dziala poprawnie (szwankuje odswiezanie), dopiero po ponownym zalogowaniu liczba jest aktualizowana. Kolesie od tego softu sa niezli, chce ich robote I gdzie byli testerzy przed wydaniem tego czegos, ....a sorry to my nimi jestesmy Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 22:12 @jarosz-pl - mi liczbę dostępnych znajomych aktualizuje na bieżąco... Odpowiedz Link Zgłoś
jarosz-pl Re: Firmware 3.0 już dostępny 01.09.09, 23:28 saqurado@ nie no spoko zwracam honor z tym odswiezaniem, choc u mnie takie problemy pojawily sie gdy jeden z 3 friendsow online byl na 'niedostepnym' i zmienil mu sie stat na offline. Wtedy wlasnie 'mocarny prostokat' pokazal 1 uzytkownika online zamiast 2. Ale generalnie jakos to chodzi Sama idea sluszna pytanie tylko czy tego oczekiwales??? Z drugiej strony ciekawi mnie czy to ciagle odswiezanie 'PlaystationStore' i ruchome 'Newsy' nie zjadaja zbyt duzo zasobow konsoli i czy nie jest to bez wplywu na np predkosc zasysania dema z PSS??? I to jest podobno ostatnia taka 'duza' aktualizacja firmware'u w tym roku - dla mnie szok Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Firmware 3.0 już dostępny 02.09.09, 08:11 @jarosz-pl - aktualizacja store jest raz w tygodniu. Więc raz w tygodniu konsola ściąga materiały do wyświetlania. Raczej nie aktualizuje się bez przerwy. Podobnie jak filmiki w Home, gdy już się zabuforuje, śmiga aż do wymiany. A nawet jeśli to ściągnięcie napisów i obrazków nie jest jakoś strasznie transferożerne, chyba że ma się ów transfer na poziomie 128kb/s ;] Wracając do zdublowanego zegara. Główne zadanie tego analogowego, to informowanie że coś się doczytuje/ładuje. To że wygląda jak zegar i pokazuje dobrą godzinę to dodatkowa funkcja. Może też robi za znak, że w tamtym miejscu jest zegar cyfrowy. Raczej jest za mało wyraźny jak na zegar. Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Firmware 3.0 już dostępny 02.09.09, 09:12 *128 kbps oczywiście, przy tej co podana wyżej raczej już różnicy się nie odczuje^^ Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Firmware 3.0 już dostępny 02.09.09, 09:45 "aktualizacja store jest raz w tygodniu" Nie do końca, np. materiały z GamesComu pojawiały się sukcesywnie w ciągu tygodnia, podobnie demo IL-2: Sturmowik wskoczyło "na sklep" dopiero w piątek czy sobotę. Reguły nie ma, ale przecież wystarczy sprawdzić co jakiś czas tzw. datestamp, a to transfer raptem kilkudziesięciu-kilkuset bajtów. Co do zegara analogowego: o ile ten "blob", który wcześniej informował o doczytywaniu, był beznadziejny, bo słabo widoczny, to teraz przegięli w drugą stronę: wstawili coś, co niepotrzebnie jest widoczne przez cały czas i zazwyczaj dubluje funkcję zegara cyfrowego, będąc jednocześnie nieczytelne jako zegar... a najbardziej wkurza mnie ta cholerna ramka, bo rozbija całkowicie spójność wizualną XMB. Odpowiedz Link Zgłoś
jarosz-pl Re: Firmware 3.0 już dostępny 02.09.09, 09:49 saqurado@ - "Główne zadanie tego analogowego, to informowanie że coś się doczytuje/ładuje" no fakt gdyby tego nie bylo to ta informacja o ktorej piszesz zaslaniala\by pewnie obecny zegar. Co do ruchomych bajerow zwiazanych z PSS sprawdze to jeszcze dokladnie ale poczatkowo wydawalo mi sie ze ikony bujaja(dogrywanie/sprawdzanie) sie nawet po stanie complete dla bufora. Odpowiedz Link Zgłoś