Gość: K0d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 09:53 Wolfenstein? Teraz dopiero dotarł do redakcji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gyenia Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 10:08 po takim 'Na szybko' dzień zapowiada się nadzwyczaj interesująco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13allach Re: Na szybko - Wolfik IP: *.axit.pl 03.09.09, 10:11 Gra HIT lub GNIOTEM fanbojów X konsoli. Podróbka zmień ignoruję. PS. A o Wolfik, gra na jeden dzień od EA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolson Re: Na szybko - Wolfik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:12 offtop: failblog.files.wordpress.com/2009/09/128963861502678984.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lan Re: Na szybko - Wolfik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:18 @13allah Możesz napisać po polsku? Praktycznie nie da się Cię zrozumieć. Chyba, że korzystałeś z translatora, to już wszystko rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar3k Re: Na szybko - Wolfik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:22 @lan On próbuje naśladować deamon-pl. Zobaczył, że ludziom podobał się żart deamona i teraz naśladuje go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K0d Re: Na szybko - Wolfik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:26 Mogę krótko i subiektywnie zrecenzować tryb multiplayer. Liczyłem na rozwinięcie Enemy Territory - najlepszej sieciowej strzelanki (nie licząc CS bo to trochę inny gatunek). ET uzależnia bezlitośnie z jednej strony szybkim, zręcznościowym stylem a z drugiej taktyczną i wymagającą bezwarunkowej współpracy rozgrywką. W nowej odsłonie Wolfensteina, Raven Software nie poszło do przodu i nie rozwinęło tradycji Enemy Territory. Tutaj zrobiono krok wstecz, milowy wręcz... Przede wszystkim pozostawiono tylko trzy klasy postaci - medyk, inżynier i żołnierz. Trzy podstawowe tryby gry - w tym tzw. objective - czyli mapy na których należy wykonywać określone zadania. Jedynym "wyjściem w przód" jest wykorzystanie mocy woalu. Interesujące ale potraktowane też po macoszemu. Najciekawsza umiejętność to leczenie przez medyka kompanów z drużyny za pomocą aury woalu. Wszystko poza tym jest brutalnie uproszczone - mapy objective mają w zasadzie jeden schemat - wojska Osi zawsze bronią a poszczególnych celów cząstkowych nie ma więcej niż dwa. Podsumowując, tryb multiplayer w nowym Wolfensteinie nie tylko nie rozwija koncepcji Enemy Territory ale bezlitośnie ją zubaża i pozbawia najważniejszych elementów, które sprawiały, że kilkunastogodzinne sesje w ET nie były niczym nadzwyczajnym. Obawiam się także, że nie ma co liczyć na zainteresowanie społeczności moderskiej, która mogłaby uratować tą grę. Pozostaje dalej zachwycać się Enemy Territory, które nawiasem mówiąc, po tylu latach trzyma się doskonale. Serwerów jest wciąż cała masa a chętni do gry znajdą się zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 10:28 @d_pawel A nie lepiej poczekać z relacją na żywo na Sławka? Może poprostu opisz swoje wrażenia, a relację zostaw temu, kto się w nich specjalizuje (skoro i tak premiera już była, to pare dni nie zrobi różnicy). To chyba będzie rozsądne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicked Re: Na szybko - Wolfik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:31 A mnie nie interesuje multi, bo nie mam na to czasu. Niestety z tego co czytałem, single w wolfiku też nie zachwyca. Mam kilka gier na oku i w tym miesiącu jednak na wolfika się nie skuszę. 109, czy tam nawet 99 to imho za dużo jak za niezbyt dopracowaną grę. Z resztą, czasu nima na granie, a mass effect leży, kurzy się i czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 10:34 marloon-1987 -> Sławek polecił mi przed wyjazdem robić jak tylko przyjdzie . Nie martw się. Aż tak strasznie mi chyba nie pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
galaaa92 Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 10:39 Wilfik..? słabe al.. gierka średniak jak dla mnie.. po co ją recenzowac nazywo. strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HamP Re: Na szybko - Wolfik IP: *.chello.pl 03.09.09, 10:39 @Wicked - gram w Wolfiego od kilku dni i muszę powiedzieć, że gra się przednio Zdecydowanie polecam, właśnie singla. Ma to "coś", co trzymało przy RTCW i pomimo tego, że nowy Wolfi chodzi na zmodyfikowanym silniku Doom'a 3, to jednak wygląda całkiem całkiem I co więcej - nie kończy się go po 5 minutach grania Więcej pewnie Paweł napisze w "live" relacji Odpowiedz Link Zgłoś
albinozz Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 10:40 Obawiam się że z Wolfika nie da się zrobić jajowej relacji. A jajowo być musi. Rzekłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymous Re: Na szybko - Wolfik IP: *.2a.pl 03.09.09, 10:40 6 lat produkcji = 6 godzin gry Multi = zbugowany wanna be call of duty 4 Odpowiedz Link Zgłoś
ender140 Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 10:41 z wolfensteina zrobil sie dosc zwyczjny shooter. ja bym chcial zobaczyc Johna Mullinsa w akcji raz jeszcze. (prawdziwe SoF 3, a nie jakis crap) byleby bylo krwisto. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 10:44 albinozz -> Grałem przez jakieś pół godziny wieczorem (nie mogłem się powstrzymać) i mówię ci, tylu absurdów to ja już dawno nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
deamon-pl Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 10:47 Gra Wolfik średnia sam wiem grałem . Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 10:49 Nie no, ja wiem że Ci pójdzie dobrze. Po prostu Ty jesteś świetny w spisywaniu swoich wrażeń z gry (np. Beyond Good and Evil, skłoniłeś mnie do zakupu i sprawdzenia tej gierki) a Sławek robi odjazdowe relacje. Ale oczywiście jak zrobisz ją Ty, to nie będę mieć nic przeciwko Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 10:51 marloon-1987 -> Z Gacka relację zrobi Sławek, więc tego możesz być pewien . Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 11:15 Fajnie się strzela, gra jest dosyć oldschoolowa w porównaniu do innych obecnych strzelanin. Grało mi się całkiem przyjemnie, choć jest zdecydowanie za łatwa. Jedynie ostatni boss potrafi sprawić trochę kłopotu, szczególnie do czasu opracowania na niego sposobu ( bo znając sposób, to można z nim w 10 minut się uwinąć na najwyższym poziomie trudności ). To co drażni to miasto i respawnujący się co chwila wrogowie w tych samych miejscach, przebiegnięcie od punktu do punktu po nową misję po pewnym czasie zaczyna być po prostu upierdliwe. Gra jest dosyć przeciętna, ot taki shooter-zapchajdziura przed innymi tytułami W każdym razie zagrać można. Multi nie tykałem, bo jeszcze nie mam sieci założonej po przeprowadzce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex Re: Na szybko - Wolfik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 11:27 sex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xerxes Re: Na szybko - Wolfik IP: 57.66.197.* 03.09.09, 12:05 Gra się całkiem przyjemnie - z wyjątkiem bezsensownego łażenia po mieście (strzelanka ma być strzelanką -jak mi brakuje łażenia po mieście to gram w eRPeGi!). No i osobiście denerwuje mnie fakt, pomagania NIEMIECKIEMU RUCHOWI OPORU W WALCE Z NAZISTOWSKIM OKUPANTEM (!!!) A ci Naziści skąd się wzięli? Z kosmosu? Właśnie -mały offtop- czy tylko mnie irytuje zastępowanie Niemca nazistą w kontekscie 2WŚ? Odpowiedz Link Zgłoś
kas_ptas Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 12:10 Paweł róbcie róbcie będzie co w pracy czytać Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Na szybko - Wolfik 03.09.09, 12:11 Nie bardzo kumam po co relacja live z dosc krotkiej i latwej gierki jaka jest nowy Wolf. W dodatku ze strzelanki. Chyba kazdy wie z czym to sie je i czego sie spodziewac, reszte ma na forum. Kolejny zapchajdziurowy artykul? Odpowiedz Link Zgłoś