Gość: grenzoid Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.chello.pl 07.09.09, 13:10 Mirror's Edge, Bioshock, Assasin's Creed Odpowiedz Link Zgłoś
eszuran Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 13:21 Radku, nie ma się czego wstydzić. Mirror's Edge - przereklamowany przeciętniak, MGS każdy - grafomania + produkcje Asylum przerywane rzadkimi momentami gry, RE5 - niestety seria skończyła się dawno temu. Jedynie L4D żal - graj, póki możesz, niedługo wszyscy przerzucą się pewnie na dwójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 13:29 sex Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 13:37 Moja półka wstydu - wiekszość gier które kupiłem na GoG: img80.imageshack.us/img80/2565/shelfofshame.png "Moja definicja póki wstydu, półka, na której leżą kupione przeze mnie gry, w które nie zamierzam grać. Najlepszy przykład - GTA IV. Badziew, wyrzucone w błoto 150,-" Masz racje - jak nie zamierzasz grac w gre na ktora wydales 150zl, to najlepiej odlozyc ja na polke i czekac az straci na wartosci. Bron boze nie ma sensu wystawiania takiej gry na allegro zeby odzyskac choć część wtopionej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 13:38 Tym bardziej nie ma sensu wymiana tej gry na inną np w serwisie www.gametrade.pl (to nie jest link sponsorowany ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Małysz Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 13:50 Bo jestes Pi... a nie Skoczek... Zaleski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Squork Re: Półka wstydu AD 2009 IP: 144.177.50.* 07.09.09, 13:53 U mnie ta półka jest całkiem spora. Wszystkie wymienione gry leżą i czekają w pudełkach na półce: - S.T.A.L.K.E.R. - S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky - Bioshock - Jade Empire - Settlers: Narodziny Imperium - Neverwinter Nights 2 - Crysis - Experience 112 - Planescape - Drakensang - Mass Effect - Mount & Blade - Sam & Max - Cryostasis - Necrovision - Call Of Juarez (Więzy Krwi) - HoM&M V - Fantasy Wars i wiele innych. Nakupiłem gier jak głupi a teraz nie mam kiedy w to grać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninja Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.ip.netia.com.pl 07.09.09, 14:00 dobry tekst, w sumie cos w tym jest, kazdy ma takie tytuly na ktore sie mega napalal a ktore dalej gdzieśtam sobie leza niedokonczone u mnie tez m.in. Mirror's Edge, gdziestam w polowie utknalem i jakoś tak nie moze do napedu znowu zawitac... A co do pytania co warto przejsc to jednak z cala pewnoscia Metal Gear Solid 4. Zeby zobaczyc bossów którzy maja po prostu hiper mega doskonaly design, caly klimat walki z nimi pamięta się dłuuuuugo. Do MGS4 trzeba siasc conajmniej na caly wieczór - taki wieczór który sie konczy nad ranem - wtedy sie polknie bakcyla bo historia zacznie sie rozkrecac. Takze ja naprawde polecam zaczac od przygod Snake'a nadrabianie zaleglosci. Coby nie mowic to jedna z najbardziej epickich historii w grach komputerowych ever a pare scen Kojimie udalo sie po prostu 10/10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotwithinme Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.09, 14:28 Ja nie trawię Mirrors Edge'a zbyt irytujący, za mało tej wolności, którą tak rozreklamowano. I w ogóle mogłaby być lepsza. Poza tym ja tam takiej Półki Wstydu (koniecznie z dużej :p)nie mam,jak kupuję grę to po to aby w nią grać, jeśli nie gram to tylko dlatego że jest słaba. Kiedyś miałem takie "wezmę się do gry na serio kiedyś indziej" z Planescape: Torment ale po pewnym czasie ją przeszedłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Półka wstydu AD 2009 IP: 212.76.37.* 07.09.09, 14:35 a najgorsze jest to ze kilka z gier ktore kupilem (i leżą nietknięte na polce oczywiscie) teraz moglbym kupic za 1/4 lub 1/3 ceny grrr czekają : Gothic 3 (!!) dodatki do NWN2 Legend: Hand of God Paradise Experience 112 Penumbra (x3) Hitman Blood Money (!!) i .. nie, nie napisze tego. albo dobra.. Kotor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicked Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 14:50 jak u kilku wcześniejszych osób póki co leży Mass Effect, zwyczjanie nie mam tyle czasu, żeby go poświęcić na zagłębianie się w rozgrywkę. Chyba jestem casualem:/. Ale nie daruję. Jak zrobię zlecenie, obronie mgr i zostanie tylko praca, to się za niego zabiorę. Chciałem kupić Obliviona, bo stoi po 19.90 ale po chwili pomyślałem, że tez tak skończy, więc sobie darowałem. No i jeszcze jedna gra, której trochę żałuję, to Call of Juarez (też mała strata bo po 19.90). Zainstalowałem, pograłem trochę, parę razy na multi i ... nie ciągnęło mnie, żeby znowu włączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
anarchius Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 14:57 Assassin's Creed, Loki, Titan Quest, Sacred +, Sacred 2, Morrowind Odpowiedz Link Zgłoś
thirder Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 16:43 Dna Deus Exa trzeba mieć dużo cierpliwości (ta gra bardziej pochodzi za pracę) , S.T.A.L.K.E.R. clear Sky odradzam (można zagrać jak ktoś naprawdę chce w to grać i ma do tego motywacje i brak po jakimś czasie powiedzenia ,,no to ja się zawiodłem na tej grze wy instalowuje" i zapominam o wydanej kasie na nią , NecroVisioN to polskie gó... podobne do gier z City Interactive i Burut (odradzam grać w to) ,Morrowind polecam być może ciekawa gra tylko cholera strzelania niema , Cryostasis nie polecam tym co mają sprzęt tai jeszcze z kartami graficznymi poniżej serii 8xxx , Crysis to syf i odrazu nie zgadzam się na cokolwiek związane z tą grą , Mirror's Edge raczej dla tych co lubią taki klimat taki neutralnie-łagodną walką czasem z bronią palną ale to nie to co Half-Life , Penumbra (x3) na 100 % każdy kto lubi odpocząć od strzelania podobnie jak Morrowind i Mirror's Edge może zakupić , gra klimatycznie bardzo dobra , Red Orchestra Ostfront 41-45 (dla każdego kto lubi Drugą Wojnę Światową z bardzo dokładnym realistycznym odwzrowaniem i jeszcze ta świetna cena tej gry) , Star Wars Battlefront II (nie wiem nie sprawdzałem długo) , Bioshock'a polecam , ale nigdy w życiu nie kupujcie go w serii wcale nie taniej (Premium Games mianowicie) najgorsze wydanie dobrej gry tylko nasi ,,PL'no-idioci" mogli zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergegh Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 16:55 5. Metal Gear Solid 4 oho no to kozak jestes.... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 18:25 @thirder- no wlasnie do Deus exa cierpliwoscie nie mam Nie przecze- gra jest ciekawa, rozbudowana i ma fajny klimat. Aczkolwiek jak na hybryde fps-rpg za duzy nacisk polozony jest na skradanke. Skoro rpg to powinienem moc stworzyc charakter jaki mi sie podoba- albo skradacza, albo hakera albo rambo. Tymczasem strzelanie w tej grze jest bardzo biedne, a imo tryb fpp nie nadaje sie do skradanek i gier parkourowych (dlatego srednio lubie Thiefa, a Mirrors edge zwyczajnie mnie znudzil i wnerwil). Oprocz tego- brak mapy, wtf? na takich duzych przestrzeniach? Nie podobaja mi sie tez misje. Odkryj cala mape, pogadaj z kazdym, przedostan sie do celu, pokombinuj z zadaniami pobocznymi i tak kilkanascie razy od zera. Meczace. Dobrze powiedziane, ze ta gra to troche jak praca. Rozumiem czemu sie ona wielu ludziom podoba, rozumiem ze w dniu wydania mogla zrywac beret i ze jest jednym z najlepszych polaczen strzelanki-skradanki-erpega, mi jednak nie przypadla do gustu, zwyczajnie sie mecze grajac w nia. Za to przeszedlem ostatnio System shock 2- oderwac sie nie moglem, gra niszczy klimatem, ma swietnie rozwiazane elementy rpg, duza replaybility, postac mozna rozwijac jak sie chce. Jedynie strzelanie troszke tez kuleje, ale nie tak jak w DE- mozna przezyc. W walce klasykow 1:0 dla SS2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Półka wstydu AD 2009 IP: 83.238.28.* 07.09.09, 19:34 Ja na Twoim miejscu drogi redaktorze przyswoiłbym się pierw z MGS4. Przeszedłem i jestem absolutnym fanem snake ( już od czasów gdy tata za barbórkę kupił poczciwego "szaraka" ) tytuł godny polecenia sam żałuję, że po przejściu wymieniłem na afro-samuraja, taki tytuł bowiem powinien na stałe dzierżyć miejsce na najwyższej półce każdego konsolowego gracza :0 pozdrawiam redakcję jak i czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
sad-hu Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 20:15 wstyd się przyznać ale na mojej półce leży praktycznie nieruszony Plnescape. Pewnego zimowego wieczoru do niego zasiądę i wiem, że to będzie piękna chwila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ThxPhantom Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.chello.pl 07.09.09, 23:24 @Gość: zaopatrzony_czesła Wow , Chcialbym byc na twoim miejscu i miec te gry juz w wakacje COD Moder Warfare 2 Dragon Age Bioshock 2 Leżą u mnie już od wakacji i jakoś nie mogę sie za nie zabrać A co do mojej osobistej półki wstydu to 1.Bioshock 2.STALKER 3.FarCry --> przeszedłem polowe .. rewelacja ale zmienilem kompa i jakoś juz nie wrocilem do niej A może zrobić i półkę chwały ? czyli gry ktore przeszlismy wiele razy i nie żałujemy żadnej złotówki na nie wydane? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 23:27 Polka chwaly? Za duzo by tego bylo Odpowiedz Link Zgłoś
han_solo_79 Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 23:34 - Trylogia Prince of Persia, tylko w dwóch tronach doszedlem do pierwszego bossa. - Gta2, Gta 3, Gta VC, Gta SA, najdalej doszedlem w SA do jakiejs strzelaniny z ziomami. - M2:TW i E:TW, niby w to gram lae po pare tur i z powrotem przerwa na pare miesiecy. - Opposing Force i Blue Shift - wszystko Blizza - i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logrus Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 12:01 u mnie czekają: kotor 2 fable fm2009 (nie wiem czy sie doczeka bo jakoś lepiej gra mi się w fm2008) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 13:33 a bo w mirrors edge KONIECZNIE trzeba grac bez tych czerwonych podpowiedzi. Rewelacyjna gierka, az mi sie czasy C64 przypomnialy i stara mania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahref Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.acn.waw.pl 12.09.09, 20:16 ja tak mam w UT3. Stoi od premiery ale ostatnio zaczalem powoli pogrywac po pol godzinki, godzinke Odpowiedz Link Zgłoś