venus22 29.03.04, 21:20 ....sklepu ogrodniczego. TYLKO POOGDLADAC. Trzymajcie za mnie kciuki.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: JADE DO....... 30.03.04, 05:50 NO TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nikt nie trzymal za mnie kciukow <O> i dlatego wysypalam prawie piec dych na kwiatki!!! Venus Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: JADE DO....... 30.03.04, 08:42 Ja trzymałem, ale czy to wystarczy? Jak ktoś ma kota na ogrodzie to nawet przykuty łańcuchami i zakneblowany srebrnym plastrem dowlecze się do sklepu ogrodniczego i wymruczy nazwę ukochanej roślinki, lub w ostateczności wystuka jej nazwę morsem lub napisze patykiem na piachu. Wiem to po sobie od 10 lat mówię nigdy więcej żadnego sukulenta won! – i co – co roku kilka nowych wyjątkowo pięknych! Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
elaos Re: JADE DO....... 30.03.04, 08:48 Oczywiście, że nikt nie trzymał. Co masz sobie żałować! Ja już przestałam ze sobą walczyć, bo to trudniejsze niż rzucenie palenia. A pochwal się co kupiłaś :)) Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: JADE DO....... 30.03.04, 09:02 Przyłączam się do do elaos, zdradź co kupiłaś. Zawsze jak idę w kierunku, gdzie jest sklep ogrodniczy, to biorę mało pieniędzy, albo wogóle nie biorę. Na ogół wyznaczam sobie pulę pieniążków na zakupy kwiatków, ale nic z tego. Działeczkę mam małą i już martwię się, gdzie ja to wszystko wysadzę. Pozdrawiam - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
janeta5 Re: JADE DO....... 30.03.04, 10:08 Nie trzymałam,bo spałam.Czy Ty Venus musisz latać po sklepach jak normalni ludzie śpią ? :))))) ,potem masz .Zresztą co Cię będę żałować ,mnie czeka to samo,tylko o przyzwoitej porze :))))) /żeby nie było,że nie wiem dlaczego masz taki skopany czas.Wiem,wiem,Żartowałam. Janeta Odpowiedz Link Zgłoś
bafra Re: JADE DO....... 30.03.04, 10:21 Venus! Ja też jeżdżę do sklapu ogrodniczego tylko pooglądać ha..ha.... a że "czasem" coś tam przywiozę???????? to mój problem bo potem nie mam już gdzie tego sadzić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: JADE DO....... 30.03.04, 19:59 :D No wiec tak: Wysiadlam z samochodu, i zaraz powial tak mocny i oszlamiajacy zapach bratkow, ze rece same wyciagnely sie po koszyk, same wsadzily 13 pudelek z bratkami, same wybraly kilka wieloletnich. nawet nie wiem kiedy to sie stalo, oprzytomnialam jak bylam w domu. Podejrzewam ze specjalnie te bratki zaraz przy wejsciu ustawili aby wszystkich z miejsca omamic hipnotyczna wonia.. czlowiek idzie jak we snie "jeszcze to, jeszcze to"... dobrze ze sezon ledwo sie zaczyna bo chyba bym nakupila wiecej.. Bratki wybralam w trzech niebieskich odmianach- jasno niebieskie z zoltymi kolorkami, ciemno niebieskie, srednioniebieskie, i jeszcze ciemno czerwone. Zauwazylam dopiero ze mam 13 pudelek - niedobrze, musze dokupic ;))) Oprocz tego kupilam: AUBRIETA x Royal Blue www.laden.dk/Billeder/a/aubrieta%20hyb.%20dr.%20mules%20A18.jpg GAILLARDIA Grandiflora Burgundy: thetexasgardenfairy.gardensweb.com/burgundy%20gaillardia.jpg NEPETA MUSSINI (perska Kocimietka) home.t-online.de/home/mhoemann/nepeta/jpg/n-mussini-1.jpg ARMERIA pseudoarmeria formosa: www.laden.dk/Billeder/a/armeria%20formosa%20%20A32.jpg PERIWINKLE, VINCA MINOR ATROPURPUREA (ciemnorozowy): www.odla.nu/artiklar/images/bilder/vinca-minor-atropurpurea.jpg Niezapominajki -biale. Tak tak. a to dopiero poczatek sezonu. Nie wiem jak wy ale ja wole wydac na kwiaty niz na ciuchy... :)) Venus ps. mam nadzieje ze linki beda pracowac. Nareszcie wyczailam dlaczego czasami nie- bo ucinaja! Jak nie to na pewno wam wyjdzie na Google'u. V. Odpowiedz Link Zgłoś
wkrasnicki Dodatkowy problem 30.03.04, 20:27 No dobra, wiadomo narkoman musi wziac i juz, dlatego proponuje wprowadzenie recept na rosliny, dla uzaleznionych. Jest jednak jeszcze inny problem, ktory polega na tym, ze zawsze najladniejszy egzemplarz musi zakosic osoba, ktora bezczelnie, nie zwazajac na niewatpliwe straty na zdrowiu z powodu niewyspania znajduje sie przede mna i telepatycznie wyczuwa, ktora roslinke ja chce zakupic. Ja oczywiscie zezuje w inna strone, coby szpiona zwiesc, lub chociaz wprowadzic w niepewnosc na ulamek sekundy. A gdziez tam rzuca sie to jak Rejtan jedna z drugim i ...zostaja same truchla, rachityczne, zoltawe, blagajace o dobicie, a piekny egzemplarz zasila cudzy ogrod. Zeby to choc odrobine wstydu okazalo, skurczylo sie, zawinelo roslinke w szary papier i przemknelo skromnie do kasy. Alez skad kroczy toto bezwstydnie srodkiem alejki wypinajac piers, jakby na medal czekajac, a rosline dzierzy jak sztandar, lypiac wokol pogardliwym okiem. Skoro juz jestem to kupuje jakiegos pokurcza, placac o zgrozo te sama cene co czytajacy w myslach lotr. Ech nie ma sprawiedliwosci na tym lez padole. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: Dodatkowy problem 01.04.04, 20:39 Wenus, wracaj do kraju! Kupiłaś: AUBRIETA x Royal Blue żagwin GAILLARDIA Grandiflora Burgundy: gailardia ARMERIA pseudoarmeria formosa: zawciąg nadmorski PERIWINKLE, VINCA MINOR ATROPURPUREA (ciemnorozowy): barwinek Żawgin i gailardię mogłaś miec ode mnie za friko. Zawciąg dziko rosnie na łące koło mojej dzialki (kiedy było tu morze, ale kilka milionów lat temu) Barwinka różowego nie mam, ale mam za to różowe niezapominajki. Tak więc nie daj się naciągnąć na kolejny zakup - jak będą miały nasionka, to wyślę (przemyci się w kopercie z pęcherzykami powietrza). Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Dodatkowy problem 02.04.04, 20:36 PIASIU Z WIELKIM SERCEM!!!!!!!!! Taka mialam nadzieje ze ktos mi podpowie polskie nazwy, ale zeby dzielic sie nasionkami , to mi sie nawet nie snilo.. :))))))))) Wielkie dzieki Piasiu za szczodrobliwosc :) spiesze wszakze wyjasnic ze ja jestem nalogowym plantoholikiem (roslinoholikiem) i ummmmmmm..... tego...... no wiesz, jakby ci powiedziec... no, mialam juz te kwiatki! .. :| tylko namietnie dokupuje wiecej w puste miejsca, nawet nie chce mi sie isc i dzielic (Tu splonelam rumiencem).. Oprocz zawciagu, tego jeszcze nie mialam.. (Ok, teraz co? Musze poszukac Plantoholicy Anonimowi i zadzwonic: Nazywam sie Venus, jestem platoholiczka)? :D :))) Aha- malo tego - poszlam wczoraj odebrac zdjecia i wydalam nastepne $$ na: floksy (odmiana biala z rozowymi oczkami), Campsis (Pnacze), Virginia Buebells, irysy cebulkowe, nasionka Cobea Scandens, i takie dwuletnie dzwonki. hmmm......... Venus ps czy ktos chce te kocimietke, bo sa nasionka... Odpowiedz Link Zgłoś