21.10.10, 20:11
Tak sobie myślę-jakbym donicę bardzo solidnie zabezpieczyła, wierzch też, to może agawa wytrzymałaby na dworze. Wytrzymałaby???
Jest taka duża i strasznie ciężka. Chyba nie dam rady jej wnieśc do domu.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Agawa. 21.10.10, 20:30
      Nie ryzykowałabym. Sąsiada...
      • edziakrys Re: Agawa. 21.10.10, 21:18
        W życiu pięknym! przez kilka lat mieszkałam w Irlandii północnej i tam sprzedawaliśmy agawy ale rzadko która przeżywała zimę, mimo iż klimat tam łagodniejszy.
    • dar61 Alem się nataszczył 21.10.10, 23:49
      Śp. sąsiad miał zwyczaj, jeszcze sprzed mego obok niego nastania, składowania jego agawy w moim [nie jego] przedsionku korytarzowym.
      Grzecznościowo nie odmawiałem kontynuowania tradycji, choć na te bardziej na środek przejścia wystające kolce nakładałem na zimę korale pomamine [odżałowała i dała, plastikowe były].

Jak mu zachwaliłem wypatrzoną w niedalekim mieście metodę - polegającą na wyprowadzaniu na wygon wielgachnej donicy z agawą na szynach (na stałe wyprowadzonych z wrót garażu na pobliski przydomowy skwerek) to jakby się obraził i wpraszał się do mnie już tylko o pomoc w targaniu do piwnicy na zimę swej agawy, w międzyczasie obstalowanej w nową, jeszcze większą donicę.

Kiedym mu w imieniu blednącej zimą agawy doprosił się o więcej światła dla więżonej w ciemnicy roślinki dwu-i-półcentnarowej, to słabnąc z wiekiem sąsiad zwątpił i wydał ją do pobliskiej szkoły, gdzie została
      z kolców oskubana,
      podziabana na wylot
      i poflamastrowana przez gawiedź średnioletnią słaborozumną.
      Specjalizacją tej szkoły było kształcenie w jednym z zielonych kierunków... :/

Ciężko jest agawolubom...
      • yoma Re: Alem się nataszczył 22.10.10, 10:17
        Szyny szynami, ale istnieją donice na kółkach i zaprawdę powiadam wam, że jest to dobry wynalazek.
        • tu_lucy Re: Alem się nataszczył 22.10.10, 10:56
          jako też podstawki pod donice na kółkach widziałam - na pewno użyteczne by się okazały
          • an.ta Re: Alem się nataszczył 23.10.10, 10:14
            Wystarczyło poprosic i donicę z agawą mam w domu :D. Faktycznie na wiosnę pomyślę o podstawce z kółkami :)
            • yoma Re: Alem się nataszczył 25.10.10, 11:15
              Proście, a będzie wam wniesione, jak powiada Pismo :) Podstawki na kółkach przydają się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka