an.ta 21.10.10, 20:11 Tak sobie myślę-jakbym donicę bardzo solidnie zabezpieczyła, wierzch też, to może agawa wytrzymałaby na dworze. Wytrzymałaby??? Jest taka duża i strasznie ciężka. Chyba nie dam rady jej wnieśc do domu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziakrys Re: Agawa. 21.10.10, 21:18 W życiu pięknym! przez kilka lat mieszkałam w Irlandii północnej i tam sprzedawaliśmy agawy ale rzadko która przeżywała zimę, mimo iż klimat tam łagodniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Alem się nataszczył 21.10.10, 23:49 Śp. sąsiad miał zwyczaj, jeszcze sprzed mego obok niego nastania, składowania jego agawy w moim [nie jego] przedsionku korytarzowym. Grzecznościowo nie odmawiałem kontynuowania tradycji, choć na te bardziej na środek przejścia wystające kolce nakładałem na zimę korale pomamine [odżałowała i dała, plastikowe były]. Jak mu zachwaliłem wypatrzoną w niedalekim mieście metodę - polegającą na wyprowadzaniu na wygon wielgachnej donicy z agawą na szynach (na stałe wyprowadzonych z wrót garażu na pobliski przydomowy skwerek) to jakby się obraził i wpraszał się do mnie już tylko o pomoc w targaniu do piwnicy na zimę swej agawy, w międzyczasie obstalowanej w nową, jeszcze większą donicę. Kiedym mu w imieniu blednącej zimą agawy doprosił się o więcej światła dla więżonej w ciemnicy roślinki dwu-i-półcentnarowej, to słabnąc z wiekiem sąsiad zwątpił i wydał ją do pobliskiej szkoły, gdzie została z kolców oskubana, podziabana na wylot i poflamastrowana przez gawiedź średnioletnią słaborozumną. Specjalizacją tej szkoły było kształcenie w jednym z zielonych kierunków... :/ Ciężko jest agawolubom... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Alem się nataszczył 22.10.10, 10:17 Szyny szynami, ale istnieją donice na kółkach i zaprawdę powiadam wam, że jest to dobry wynalazek. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_lucy Re: Alem się nataszczył 22.10.10, 10:56 jako też podstawki pod donice na kółkach widziałam - na pewno użyteczne by się okazały Odpowiedz Link Zgłoś
an.ta Re: Alem się nataszczył 23.10.10, 10:14 Wystarczyło poprosic i donicę z agawą mam w domu :D. Faktycznie na wiosnę pomyślę o podstawce z kółkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Alem się nataszczył 25.10.10, 11:15 Proście, a będzie wam wniesione, jak powiada Pismo :) Podstawki na kółkach przydają się. Odpowiedz Link Zgłoś