kwazar33 22.05.04, 19:39 Macie swoje wypróbowane pomysły na równiusi żywopłot?No i chciałam się przywitać.Jestem nowa.WITAM! Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: żywopłot 22.05.04, 21:56 Witamy serdecznie, Sylwio , dopiero zuwazylam ten watek.. Mysle ze stare metody najlepsze.. Musze sie jednak przynac ze nie mam zywoplotu.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: żywopłot 22.05.04, 22:24 Witam serdecznie! Co grozi nowoprzybyłym, jeśli z tego forum natychmiast się nie ewakuują to (sądzę) doniosą Ci Sylwio inni bywalcy zasiedziali tu i już niemalże omszali... Żywopłot. Hmmm... A czemuż to on musi być taki równiutki od sznurka czy innej linijki? Przecie już nazajutrz niechybnie któryś z listków złośliwie wyskoczy ponad wyznaczona mu linię i kompletnie zburzy misternie wytyczone proporcje. Jeśli chcesz naprawdę ciąć równo to najprostszym sposobem jest nabycie sekatora mechanicznego. Choćby elektrycznego (tańszy). Wówczas ustawiwszy ustrojstwo na odpowiedniej wysokości idziesz sobie z jednego końca żywopłotu w drugi i „jednym” cięciem golisz go na ustalonej wysokości. Ach! Pamiętaj też, że w chwili obecnej w żywopłotach gnieżdżą się ptaszęta! A potrafią one niezauważenie i w najmniej spodziewanych miejscach założyć gniazdko. Strzyżenie żywopłotu to czynność niezmiernie odpowiedzialna. Nie jest to jedynie spełnieniem nakazów naszego poczucia estetyki to czynność która może nieść za sobą tragedię wielu istot. Najniższe ukłony! Odkładający postrzyżyny na czasy pewniejsze M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Witaj! :) 23.05.04, 13:18 Witam cię już któryś raz z kolei... Jak na kogoś nowego jesteś bardzo aktywna (założyłaś masę wątków) i bardzo niecierpliwa (poczekaj, ekspert nie zając nie ucieknie, jeszcze ci odpowie) *********** Jak już zauważyłaś jest tu dosyć specyficzny klimat :)))) Spotkasz tu miłośników chwastów, robaków, ptaków i generalnie wszystkiego co żyje! ********** Jak widzisz mjot już odpowiedział ci bardzo stylowo :) (pozdrawiam serdzecznie mjocie) Sylwia! Baw sie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś