raz-es 23.03.12, 11:56 witam. mam kilkanaście pestek liczi i chciałem spróbować je wsadzić do ziemi. tylko co trzeba najpierw zrobić? dac je do wody czy wysuszyc i suche wsadzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirzan Re: liczi z pestki 23.03.12, 12:56 Zastanów się ,co potem zrobić.To jest drzewo,zrobisz dziurę w dachu? Odpowiedz Link Zgłoś
julka1973 Re: liczi z pestki 23.03.12, 13:25 Przecież liczi można przycinać,i wcale nie musi być drzewem.Można je uformować na krzaczek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
raz-es Re: liczi z pestki 25.03.12, 10:35 uwierz mi, mam sporo miejsca, ale nie o to się rozchodzi. Mianowicie co mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: liczi z pestki 25.03.12, 15:36 raz-es napisał: > uwierz mi, mam sporo miejsca, ale nie o to się rozchodzi. Mianowicie co mam zro > bić? Zasiać,jak urośnie,to wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: liczi z pestki 26.03.12, 00:17 Ja przez kilka dni moczyłam w wodzie a potem wsadziłam do doniczki. Większość wykiełkowała i przez pierwszy sezon rosły pod namiotem z folii ,bo jestem zapominalska i mogłyby uschnąć.Niestety zostały w poprzedniej pracy. Tak samo wyhodowałam tamaryndowca a jest efektowniejszy. Nie udał mi się tylko kumkwat,ale przez przędziorka. Odpowiedz Link Zgłoś