krycha202 22.05.12, 07:17 Lilie przekwitly i co dalej? Chciałabym je utrzymać do przyszłego roku. Może znowu tak ładnie zakwitna czy to możliwe? Może komuś się udało przezimowac i posłuży mi rada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irsila Re: Lilie doniczkowe 22.05.12, 09:47 Mam przykre doświadczenia z liliami w doniczkach, nawet w gruncie jakoś mi zasychały i zanikały. One zdecydowanie wolą wolność, i życie bez doniczki nawet tej specjalnej od gryzoni:) Czekam aż moje wyjdą, kupiłam kilka i czekam. Dwa kiełki niestety już urwałam, gdyż miejsca ich pobytu dobrze nie zaznaczyłam, gdy obok coś siałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ola7etta Re: Lilie doniczkowe 29.05.12, 12:11 Ja nie mam w doniczkach, mam w ogrodzie...:) Nie wiem, może to www.sklep.mizar.com.pl/stomp-330ec-1l-p-5461.html w jakimś tam stopniu pomoże?... Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Lilie doniczkowe 29.05.12, 12:30 Wybij z doniczki i posadź w ogrodzie. Cały następny sezon w ogrodzie,aż do jesieni.A jesienią możesz przesadzić znów do doniczki i przechować w pomieszczeniu,zimnym. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Lilie doniczkowe 29.05.12, 13:35 moje rosną w takiej wielkiej donicy po drzewku - też im będzie mało wolności??? nie sądzę, żeby im bardziej pasował piach dookoła...; nie wiem jaki dół bym musiała wybębnić, żeby mi się ziemi z tym piachem nie pomieszala... Odpowiedz Link Zgłoś
asta6265 Re: Lilie doniczkowe 29.05.12, 15:56 Ja w zeszłym roku kupiłam już przekwitnięte lilie w doniczce w jednym z hipermarketów w bardzo promocyjnej cenie 1; Z myślą o wsadzeniu ich do ogrodu. Więc już takie przesuszone wsadziłam w pażdzierniku do ogrodu iw dniu dzisiejszym mają piękne pączki i będą zabierały się do kwitnienia. Są bujne i zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś