landscaper 25.06.04, 15:45 Co myślicie o płycie z programem do projektowania dołączonej do lipcowego numeru Ogrodach. Ciekaw jestem Waszych opinii. landscaper Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pauli7 Re: Program w Ogrodach 27.06.04, 21:43 moim zdaniem -dno; dno z dziura:)(chociaz jeszcze nie do konca moze powinnam przesadzac, bo sie za ktotko nim bawilam, ale stracilam cierpliosc...) od strony graficznej prezentuje sie fajnie ale funkcjonalnosc ma kiepska... moze jeszcze jedno podejscie zrobie bo moze to po prostu ja sobie nie umiem z tym poradzic:) landscaper, a co Ty myslisz? pozdrowionka Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
landscaper Re: Program w Ogrodach 28.06.04, 22:43 Myślę, że jak w przypadku każdego narzędzia trzeba trochę wprawy aby sprawnie się nim posługiwać. Natrudniejsze jest z pewnością narysowanie dokładnie tego co się chce. Chyba najlepiej na wczytanym podkładzie( ale trzeba uważać żeby się nie przesunął). Edycja jest nie do końca dopracowana, np aby zmienić materiał trzeba kliknąć najpierw strzałkę edycji(w lewym górnym rogu), a dopiero potem można przeciągać materiały lub przesuwać narysowane obiekty. Za to od strony graicznej program prezentuje się o niebo lepiej od popularnego Landscape czy Garden Composera zwłaszcza w rzucie z góry i w perspektywie z głębią. Jeśli macie jakieś szczególne problemy z tym programem to napiszcie, może uda się w czymś pomóc. landscaper Odpowiedz Link Zgłoś
paves1 Re: Program w Ogrodach 28.06.04, 19:09 Podzielam zdanie mojej przedmówczyni. Wczoraj bawiłem sie tym programem i również straciłem cierpliwość. Ale wydaje mi sie ze za szybko sie zniechęciłem. Postaram sie jeszcze lepiej wysilić. Poza tym ta wersja jest najbardziej podstawowa z podstawowych. Producentowi chodzi oczywiscie o reklame (oczywiscie mnie to wcale ie dziwi). Może dlatego ze to wersja najuboższa to program mi sie nie podoba. A tak na marginesie, który z programów do projetkowania ogródków najbardziej Wam sie podoba? Znacie jakis program do kosztorysowania robót ogrodniczych? Pozdrowienia. Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Program w Ogrodach 29.06.04, 19:15 No wlasnie, z ta nieszczesna edycja sa problemy! moze dlatego, ze to okrojona wersja... Chociaz zdecydowanie przyjemnijesza dla oka niz Landscape. Tez jestem ciekawa, jakie jeszcze znacie programy, bo by mi sie jakis przydal... Podobaly mi sie projekty (a raczej ich wyglad)publikowane w kilku ostatnich Ogrodach, ciekawe, czy to wlasnie na tym ich programie... pozdrowionka Pauli Odpowiedz Link Zgłoś