Dodaj do ulubionych

październikowe spotkanie w ...... ogrodzie

07.09.04, 18:55
Pamiętacie, jak Katula zaczęła w moim imieniu wątek o spotkaniu w moim
ogrodzie? Teraz ja upoważniona przez Kropkę i w jej imieniu zaczynam wątek o
spotkaniu w Jej ogrodzie, czyli w Kropczynym lesie.
Argument pierwszy - bo paxdziernikowy Kropczyny las jest piękny.
Argument drugi - bo może powstać nowa świecka tradycja spotkań "kroczących"
Argument trzci dorzucam sama - bo nie ma chyba nikogo, kogo by nie korciła
wizyta w Kropczynej chałupce.

A więc - gdzie robimy październikowe spotkanie?

Pi

PS. Kropka dalej forum czytuje, tylko nie ma czasu pisać, a sercem wciąż jest
z nami!
Obserwuj wątek
    • kropka Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 07.09.04, 19:23
      jest, jest. I serdecznie zaprasza :)
      9 października jest bardzo dobrym terminem. Jeszcze ciepło, a las już szeleści.
      No i okazja nie byle jaka (Mjocie, jesteś Wielki :))
      Jakby ktos marudził, to mój las jest w środku Polski. Zewsząd tak samo daleko
      (lub nie)
      Dla orientacji: trasa Sieradz - Wrocław, miejscowość: Tumidaj - Brzeźnio, a
      potem to już wedle żyta i trzech dębów.
      Szczegóły mailem
      • reto Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 08.09.04, 16:48
        A co bedzie jesli bedzie lalo jak z cebra:-)
        • kropka Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 08.09.04, 17:32
          jest spora chałupa i wieeeeeelka weranda. I dużo stołów, ławek i stołków.
          Są też p-deszcze i kalosze w sporych ilościach, choc te zaleca się zabrać.
          Nie doceniasz mnie :))
          • wcyrku1 Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 08.09.04, 19:00
            Zapole, Próba, Tumidaj robi się ciekawie. Byle 10.X. nie były Kozie Głowy i
            Wydra Zielona.
            • duuszek Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 10.09.04, 21:34
              jejku Jejku ! Takie serdecznie zaproszenie kropki to dla mnie poczatkującej na
              forum znak że spotkam tu wiele zyczliwych dusz!!!! U Kropki sie oczywiscie nie
              zjawię ale licze na Jej i Wasza zyczliwość w odpowiedziach na pewnie głupie dla
              Was - a dla mnie trudne pytania. Dopiero zakładam ogród i narazie daleko od
              stałego zamieszkania (za jakis roczek będę tam b.czestym gosciem) ale póki co
              będe potrzebowała dobrych rad dla ogrodu na działce odwiedzanej co 2 tygodnie!!!
              Licze na Wasza zyczliwość!!!! Serdecznie pozdrawiam!
              • kropka Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 13.09.04, 12:25
                nie przejmuj się. Głupszych pytań niż moje nie wymyslisz. Nie da się.
                A dlaczego "oczywiście się nie zjawisz"? Każdy z tego forum jest mile
                widziany :)

• jerzy.wozniak Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 28.09.04, 08:59
      Ja oczywiście sie piszę ale błagam zawiadomcie mnie o miejscu i terminie
      emilkiem! Inaczej w tym pędzie znów coś przeoczę!!!!
      Jurek
    • morgana_le_fay Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 28.09.04, 09:41
      Choć ja też się OCZYWIŚCIE nie pojawię (wszystkie tzw. ciepłe łikendy zabierają
      mi zazdrośnie moje "hektary") to zaklinam dla Was pogodę na ten dzień i
      przesyłam fluidy lepsze od najlepszego nawozu do katulowego ogrodu. Liczę na
      zdjęcia z imprezy, bo ciekawość mnie zeżre!

pozdrawiam całe towarzystwo
      morgana
    • gg27 Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 28.09.04, 12:18
      I ja dołączam się do morgany - koniecznie proszę o streszczenie spotkania i
      zdjęcia. Pogoda musi być, impreza się Wam uda. Życzę świetnej zabawy.
      Grażyna
    • kropka Re: październikowe spotkanie w kropkowym lesie 28.09.04, 18:00
      no to już wiem, kogo nie będzie.
      A kto będzie? Proszę o wpisy, to mailem roześlę "mapkę" dojazdową
      Spotkanie w sobotę, 9 października.
      Miejsce - 17 km od miejscowości Tumidaj na trasie Sieradz - Wrocław
      Godzina zbiórki - 11.00 - 12.00 - do negocjacji

Na przynętę: będzie prawdziwy wiejski chleb pieczony przez moją sąsiadkę
      • jerzy.wozniak Re: październikowe spotkanie w kropkowym lesie 28.09.04, 21:33
        Rewelacja, choć termin nieco mnie przeraził bo 10 podobno mam wystawę moich
        zdjęć z wysp Kanaryjskich w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie. Ale myślę, że się
        jakoś uwinę!
        Jurek
        • barba50 Re: październikowe spotkanie w kropkowym lesie 02.10.04, 12:54
          Na październikowe spotkanie w kropkowym lesie raczej się nie wybiorę, ale
          chętnie poszłabym do Ogrodu Botanicznego w Powsinie na wystawę zdjęć p.Jurka.
          Nie widziałam niestety żadnych plakatów z info na ten temat. Mieszkam za
          Konstancinem więc b. blisko.Panie Jurku - 10-go o której?. Cicho wyznam, że
          chciałabym trafić na moment kiedy i Pan będzie.

Pozdrawiam
          Barbara
      • mara.50 Re: październikowe spotkanie w kropkowym lesie 03.10.04, 19:10
        kropka napisała:

> no to już wiem, kogo nie będzie.
        > A kto będzie? Proszę o wpisy, to mailem roześlę "mapkę" dojazdową
        > Spotkanie w sobotę, 9 października.
        > Miejsce - 17 km od miejscowości Tumidaj na trasie Sieradz - Wrocław
        > Godzina zbiórki - 11.00 - 12.00 - do negocjacji
        >
        > Na przynętę: będzie prawdziwy wiejski chleb pieczony przez moją sąsiadkę
        • mara.50 Re: październikowe spotkanie w kropkowym lesie 03.10.04, 19:18
          nie zdążylam dopisać. Zadroszczę wam tego spotkania. Chętnie bym przyjechała.
          Tym bardziej że spotkanie jest na trasie mi odpowiadajęcej. Niestety nie moge
          bo mam zaplanowane juz inne spotkanie Nie mniej myślami będę przy was i zajrzę
          na relacje z tego spotkania. Czuję, że pogoda Wam dopisze. Przedsmak mialam
          dzisiaj. Bylam na dzialce do 18,30. Prawdziwa złota jesień. I takiej Wam życzę.
          Pozdrawiam. M
    • joasia72 Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 30.09.04, 08:12
      Podciagam do góry.
      Joanna
      • ptasik Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 30.09.04, 09:18
        Ja niestety nie:(
        Ale dołączam się dozyczeń cudownej jesiennej pogody i szampańskiej zabawy...
        • puma002 Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 01.10.04, 20:30
          Dopiero teraz tu trafiłam, przywiedziona drugim wątkiem o spotkaniu w
          Kropczynym ogrodzie. Buuu... w następny łykend podobno pracuję i w sobotę i w
          niedzielę. Tak mam blisko do Sieradza, a nie mogę przyjechać, buuuuuuuu...

zdruzgotana puma
          • kropka Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 02.10.04, 21:03
            Pumo, a dzień urlopu? albo zamiana? Nie da się nic a nic?
            • puma002 Re: październikowe spotkanie w ...... ogrodzie 03.10.04, 18:18
              Dzięki serdeczne, Kropko, za zainteresowanie zdruzgotaną Pumą. Będę kombinować,
              może coś się da zrobić. Co za pech, właśnie teraz mamy piekielnie dużo pracy :(

Pozdrowionka
              puma
    • mjot1 Wymijająco... 08.10.04, 19:00
      Na wszelki wypadek (choć mniemam, że zainteresowani już wiedzą) niniejszym
      oficjalnie a uprzejmie donoszę, że:
      Mojej Zdecydowanie Lepszej Połowy jak i mej skromnej osoby na Spotkaniu nie
      będzie.
      Jakiekolwiek tłumaczenia nie miałyby tu najmniejszego sensu. Ot tak los sobie
      zażyczył i już!

Wiem, że ci, którzy się spotkają bawić się będą wspaniale. Wszak w Taaakim
      Towarzystwie możliwości innej być nie może.
      Cóż... Jedno nadmienić jeszcze muszę.
      Otóż niechybnie w dniu wiadomym będziemy z Wami duchem, więc jeśli ujrzycie tam
      pośród krzaków zwiewne jakoweś indywidua to nie obawiajcie się! To my.
      A i w owej magicznej godzinie na Waszą cześć toast odpowiedni niechybnie
      wzniesionym będzie.

Ośmielam się też mieć prośbę niewielką. Otóż w chwili, gdy prastarym pogańskim
      zwyczajem z czar wypełnionych trunkiem szlachetnym ronić będziecie kropelki dla
      duszków ziemnych proszę:
      Jedną, jedyną, maciopeńką kropelkę i w naszym imieniu urońcie.

Najniższe ukłony szacunku i sympatii pełne!
      Danam i mjot
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka