Dodaj do ulubionych

Wrastam tu :)

18.01.05, 11:53
Mowią, że starych drzew się nie przesadza, a ja, po 20 latach mieszkania w
bloku wielkiego miasta, dałam się przesadzić do starego domku z 20 a starego
sadu i czuję się, jakbym urodziła się po raz drugi :) Mam wreszcie miejsce na
swój własny, wymarzony las..., no dobra, lasek ;) Mało tego: nasze dorosłe
dzieci postanowiły zostać z nami, więc ominęła mnie rozpacz z powodu tzw.
wyfruwania z gniazda. Czego mi więcej trzeba? Hehe, zdrowia i gotówki, ale
nie można mieć wszystkiego naraz, a zresztą jeszcze się okaże. Może można?
Serdecznie pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • artekb1 Re: Wrastam tu :) 18.01.05, 14:45
      Zapomnialas dodac ze ten las jest na kamienistym wzgorzu i wiosna obsypany jest
      bialym kwiecie i pachnie ze az dech zatyka. No i ten widok wieczorem z balkonu
      Twojego "bialego domku":-)
      No ale to "nie" wyfruwanie z gniazda to mnie zaskakuje - jak Ty to zniesiesz.
      Pozwol im chociaz od czasu do czasu wyfrunac:-)
      • piasia Re: Wrastam tu :) 21.01.05, 14:42
        A ja myślałam, że wrastasz TU, czyli w to forum. Ale wszystko przed Tobą -
        skoro w domku w lesie poczułaś się u siebie, to tylko patrzeć, jak bez tego
        forum też nie bedziesz mogła się obejść. Choćby po to, żeby natychmiast poznac
        odpowiedź na pytanie, co można dac sarenkom podchodzącym pod ogrodzenie, albo
        co biegało nocą po dach, bo chyba nie wiewiórka, albo co to za ptaszek tak
        pięknie śpiewa nad ranem, albo czy ten dziwny, pomarszczony grzyb, co wiosną
        pojawił się pod drzewem jest jadalny, albo jakie rośliny pasują do ogródka w
        lesie, na piaszczystej glebie, albo jak się nazywa ten piękny czarny motyl z
        pomarańczowymi brzegami skrzydełek, albo.....
        Jednym slowem - witaj w DOMU.
        • nnike Re: Wrastam tu :) 21.01.05, 14:58
          Piasiuniuuu! Wrastam TU, NA TO FORUM, to dokładnie miałam na myśli :) Przecież
          jestem tu od niedawna, a coraz częściej, nie widzisz?
          Wymarzony lasek dopiero rośnie, posadzonych ok. 30 różniastych drzewek
          iglastych, takich najwyżej 2 metrowych, ale za to, pod niejednym z nich
          dojrzewa grzybnia, z wkopanych tam odpadów - robaczywków. Może zobaczę kiedyś
          brązowy, albo czerwony kapelusik?

Sarenki już podchodzą pod okna na pole uprawne, parka, koziołek z łanią :)
          W nocy, w tym samym miejscu, kicają zające, a w dzień do sadu zapędzają się
          bażanty.
          I pomyśleć, że jeszcze pół roku temu (jak ten czas leci ;)), mieszkałam w
          bloczysku, 3 km stąd...
          • piasia Re: Wrastam tu :) 28.01.05, 19:02
            Czyli dobrze Cię zrozumiałam w pierwszym odruchu, że wrastasz TU. Ja jestem tu
            od dawna, ale ostatnio b. rzadko - nie mam netu w domu, korzystam z kafejki,
            więc nie jestem na bieżąco z "listą gości", których ostatnio coraz to więcej, i
            dobrze. Bo im więcej ludzi pokocha ogrody i przyrodę, tym ten świat będzie
            miał wiekszą szansę.
            A z tymi sarenkami to trafiłam w dziesiątkę :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka