cenia5 24.03.05, 11:29 Czy ktoś ma tulipanowca w ogrodzie? Czy nie marznie podczas zim? NIe wiem, czy opłaca się wydać pieniądze na zakup. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: tulipanowiec 24.03.05, 11:57 ale to ogromne drzewo...rozumiem, ze masz spory ogród (korzenie). Odpowiedz Link Zgłoś
gebo13 Re: tulipanowiec 24.03.05, 20:36 Piękne drzewo!Miejscowość dalej od mojej rośnie sporych rozmiarów tulipanowiec.Stoi między dwoma domami i ładnie się prezentuje od drogi.Podobno póżno zakwita pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
zyga5 Re: tulipanowiec 24.03.05, 21:14 W Szczecinku /zachodniopomorskie/ na ul.Koszalińskiej 92 rośnie kilka przed blokiem od północnej strony.Czują się świetnie bo je obserwuję,kwitną cudnie.Zygmunt Odpowiedz Link Zgłoś
alex29 Re: tulipanowiec 24.03.05, 21:46 Witam. Od 7 lat rośnie w moim ogrodzie tulipanowiec. Posadziłam go, kiedy wyglądał jak badylek. Rośnie w takim miejscu, że dociera do niego słońce zachodnie. Chyba będzie naprawdę dorodnym drzewem - to już teraz widać po grubości pnia i długości gałęzi, a przede wszystkim po wielkości liści. Jak dotąd wszystkie zimy doskonale przeżył, a nigdy specjalnie go nie ochranialiśmy. Polecam jednak kupić roślinkę od sprawdzonych sprzedawców. Już nie mogę doczekać się, kiedy zakwitnie. Pozdrawiam wszystkich świątecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka31 Re: tulipanowiec 25.03.05, 00:16 U mnie rosnie od około 9 - 10 lat , daje mi cień bo jest juz baaardzo wysoki, ma piekne liscie które sie przebarwiaja na jesien bardzo ładnie na żółto i tez nie moge sie doczekać kiedy zakwitnie. Problemów nie ma z nim żadnych nic sie go nie czepia ani choróbska ani robale. Był nawet raz przesadzany bo na poczatku w złym miejscu go posadziłam a teraz jest od strony płd zach.Mieszkam na Mazowszu mrozu sie nie boi. Z poczatku moze dlatego ze go przesadziłam wypuscił kilka odnóg i zaczal sie robic krzaczasty i mimo ze literatura podaje ze nie lubi ciecia powycinałam te odnogi i teraz jest pikne drzewo. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gebo13 Re: tulipanowiec 25.03.05, 00:40 www.pinus.net.pl/opis.php?id=762&imgno=0 Odpowiedz Link Zgłoś