cenia5 18.04.05, 09:06 Czy trawnik juz teraz nawozic? Czy mogę nawieśc lubofoską? Czy musi byc azo albo polifoska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piodu Re: nawożenie trawnika 18.04.05, 11:54 jasne,że można nawozić. Nawet trzeba, póki trawa nie ruszyła. Można zmieszać np. 1,5 kg/100m2 saletry amonowej, 1,3-1,5 kg/100m2 superfosfatu potrójnego i 2- 3 kg/100m2 dolomitu. Chociaż ja w tym roku kupiłem coś gotowego (chyba fruktus), wychodzi drożej ale mniej roboty. Ważne żeby przestrzegać podanych dawek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tram_ktos Re: można też naturalnie 18.04.05, 11:59 Trawnik można też nawozić kompostem i obornikiem. Późną jesienią rozkłada się go równomiernie po całej powierzchni. Wyrzucanie lub palenie skoszonej trawy w formie siana to wielkie marnotrawstwo. A niestety widzę, że wiele osób tak robi. Najbardziej denerwujące jest to, jak wyrzucają siano do parku w plastikowych worach. Po co? A jeżeli już tak chcą nawieźć park, to niech siano wysypią, a worek sobie z powrotem wezmą! Odpowiedz Link Zgłoś