beta12 29.06.02, 20:52 Znalazłam w internecie jako Melampsora epitea ,objawy się zgadzaja ale miałam tylko Topsin M 70 i nie jestem pewna czy pomoże.Czym powinno się to zwalczać i w jakich odstępach czasu.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ktys Re: rdza wierzby 30.06.02, 12:17 Witam. Pryskać 3-4 razy co 10 dni Dithane Bayleton Saprol pozdrawiam krysta Odpowiedz Link Zgłoś
tassman Re: rdza wierzby 01.07.02, 08:14 ktys napisał(a): > Witam. > Pryskać 3-4 razy co 10 dni > Dithane > Bayleton > Saprol > pozdrawiam krysta **************** A ja myslałem, że lepiej się tego napić..... tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: rdza wierzby 30.06.02, 20:36 Witam na forum Gazety! Rdzę na wierzbach zwalczamy preparatami; Dithane, Saprol, Bayleton. Rosliny należy opryskiwać nie tylko z góry, ale również z dołu tak aby zmoczyć dolna stronę liści. Oprysk jednorazowy nic nie daje, aby pozbyć się tego grzyba należy wykonać na przełomie czerwca i lipca, co najmniej 3 opryski w 7 dniowych odstępach. Powodzenia, Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś
beta12 Re: rdza wierzby 30.06.02, 21:25 jerzy.wozniak napisał(a): > Witam na forum Gazety! > Rdzę na wierzbach zwalczamy preparatami; Dithane, Saprol, Bayleton. Rosliny > należy opryskiwać nie tylko z góry, ale również z dołu tak aby zmoczyć dolna > stronę liści. Oprysk jednorazowy nic nie daje, aby pozbyć się tego grzyba > należy wykonać na przełomie czerwca i lipca, co najmniej 3 opryski w 7 dniowych > dziękuję. > odstępach. > Powodzenia, > Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś