ola36 01.08.02, 20:18 jaki program komputerowy do projektowania zieleni jest godny polecenia Pana zdaniem Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerzy.wozniak Re: projekt 02.08.02, 09:42 Witam na forum Gazety! Mogę tylko wspomnieć, że takie istnieją gdyż żaden nie jest nawet zadawalający. Wadami są słaba grafika jak z gier na Atari, małe lub brak katalogi roślin, wolne działanie. Do zalet należy możliwość oglądania ogrodu po kilku latach, w rożnych porach roku, a także przesuwanie się cieni od drzew budynku itp. Niewątpliwie najlepszy na polskim rynku, który można kupić legalnie jest Land Designer. Ja osobiście robię wizualizacje ogrodowe w programach Adobe, z wykorzystaniem mojej bazy zdjęciowej. Ogród taki z którego następnie robię slajd nie rożni się niczym od zdjęcia. Rośliny są szparowne specjalnymi programami i nawet takie jak sosny wychodzą jak żywe. Pozdrowienia, Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: projekt 02.08.02, 09:58 Witam na forum Gazety! Mogę tylko wspomnieć, że takie istnieją gdyż żaden nie jest nawet zadawalający. Wadami są słaba grafika jak z gier na Atari, małe lub brak katalogi roślin, wolne działanie. Do zalet należy możliwość oglądania ogrodu po kilku latach, w rożnych porach roku, a także przesuwanie się cieni od drzew budynku itp. Niewątpliwie najlepszy na polskim rynku, który można kupić legalnie jest Land Designer. Ja osobiście robię wizualizacje ogrodowe w programach Adobe, z wykorzystaniem mojej bazy zdjęciowej. Ogród taki z którego następnie robię slajd nie rożni się niczym od zdjęcia. Rośliny są szparowne specjalnymi programami i nawet takie jak sosny wychodzą jak żywe. Pozdrowienia, Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś
elaos Re: projekt 02.08.02, 13:08 Zobacz: www.forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=2344&forum=38&11 Odpowiedz Link Zgłoś