Dodaj do ulubionych

kosiarka ręczna

30.04.06, 11:16
Mam zamiar kupić kosiarkę ręczną .
Czy może ktoś ma takie urządzenia i może napisać plusy i minusy w porównaniu z
kosiarką elektryczną?
Z góry dziękuję.

N.
Obserwuj wątek
    • syswia Re: kosiarka ręczna 30.04.06, 18:57
      Posiadam takowa - nigdy nie mialam elektrycznej, ale wiekszosc moich sasiadow
      ma... Dla mnie pierwsza i podstawowa zaleta jest brak halasu i smrodu, w
      zwiazku z tym moge sobie ciac trawnik o 5 rano albo o 10 wieczorem - jak mi sie
      przypomni. Halasy sasiadow co sobota doprowadzaja mnie do szalu. Nie trzeba za
      soba ciagnac sznura i uwazac, zeby nie przeciac.
      Jedeynym minusem jest to, ze scieta trawe trzeba zebrac, bo w mojej kosiace nie
      ma opcji "mulch" czyli rozdrobnienia scietej trawy i rozsypania po trawniku
      (dodatkowe nawozenie).
      Nigdy nie zamienilabym sie z posiadaczem innego typu kosiarki.
      • zyga5 Re: kosiarka ręczna 30.04.06, 22:33
        Ja również taką mam ,a mówiąc szczerze ma sąsiadka z działki obok.Zepsuła się
        jej a ja naprawiłem i mamy teraz na dwie działeczki.Mój trawnik jest w formie
        prostokąta/5 x 3/.Wystarcza taka kosiarka w zupełności.Problem może się pojawić
        przy złączach trawy z pozostałą częścią ogrodu.U mnie kamienie /kostka brukowa/
        jest na równi z trawą i jest wszystko ok.Bo jesli są wyżej to trzeba ręcznie
        docinać,czego nienawidzę.Trawę przy ręcznej kosiarce trzeba kosić częsciej bo
        wtedy nie trzeba używać tyle siły.
        • alrada Jakiej formy polecacie kosiarke ręczną ? 02.05.06, 11:24
          Nasiona trawy juz kupione. Zdecydowani jesteśmy właśnie na kosiarkę ręczną. Ale
          nie wiemy jakiej formy warto .
          • bosman1 Re: Jakiej formy polecacie kosiarke ręczną ? 02.05.06, 18:29
            Mam działke 500m2 przerabianą od kilku lat na rekreacyjną(3/4 to
            trawa).Posiadam kosiarke ręczną z koszem z powodu braku prądu na działce.Kosi
            się nią dobrze,ale pod warunkiem niewielkiej ilości trawnika.Żeby skosić mój
            ok.400m2 trzeba się niestety troche namęczyć.Myśle o kupnie spalinowej.Ręczna
            też chałasuje .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka