helena_50 18.05.06, 14:00 bardzo prosze o podpowiedz jakie krzewy zasadzic ,aby kwitły póznym latem i jesienia.Te co mam konczą kwitnienie około lipca . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jokaer Re: krzewy 18.05.06, 14:16 z pnaczy: milin amerykański oraz bardziej krzewiasty milin Tagliabauna, wiciokrzewy, róze; krzewy: tawuły róża pomarszczona; stulistna; inne krzaczaste znam taką odm. New Dawn- długo kwitnie- blado rózowa ( nie jestem różana specjalistką ale jest sporo odmian krzaczastych tzw. parkowych kwitnacych do póżnej jesieni) pieciornik długo kwitnie- ale jego lubi cos dopadać wrzosy Odpowiedz Link Zgłoś
ulako Re: krzewy 18.05.06, 22:50 Póżnym latem zakwita Ceratostigma (zawciągowiec),ketmia syryjska ,budleja ,tawlina (Sorbaria),dziurawiec . Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: krzewy 18.05.06, 22:58 krzewuszka - kwitnie wiosna (teraz:)) ale jak sie ja ciachnie po przekwitnieciu, to jesienia kwitnie drugi raz Pauli -- bywam na Łysej Górze:) Odpowiedz Link Zgłoś