umfana 16.06.06, 22:37 Jak długo wschodzi? Posiałam go z miesiąc temu do kubeczków i nic :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umfana Re: berberys thunberga 18.06.06, 14:38 czy mam wyrzucić tę ziemie juz? :((( Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: berberys thunberga 18.06.06, 15:11 Nie wiem. Mnie się wysiewa do gruntu i kiełkuje, ale to nie tylko przemrożenie nasion, ale jeszcze przepuszczenie ich przez przewód pokarmowy kwiczołów. Ot, taka dodatkowa stratyfikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: berberys thunberga 18.06.06, 17:40 Jak masz go w doniczkach, to wynieś je do ogródka i wkop w ziemię. No i oczywiście podlewaj, bo szybciej wysychają nawet we wkopanej doniczce, niż po prostu w gruncie. A przynajmniej będą miały bardzej naturalne warunki odnośnie temperatury i wilgotności powietrza. Oczywiście nie ma gwarancji, że wzejdą, ale przynajmniej nie będą zawadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: berberys thunberga 18.06.06, 20:00 Oj... masz rajcę! Mam przez te doniczki zablokowany jeden pokój, ponieważ moje koty uwielbiają kopać ziemię, etc :((( Cóż... przesadzę moje maleństwa do ogródka. Pozdrawiam :o) Odpowiedz Link Zgłoś
umfana PS nasionka 18.06.06, 20:03 Nasionka berberysu kupiłam przez Allegro, podobnnie jak miechunki, która też nie wschodzi! :( Dziwne... Nasionka niezapominajki, którą kupiłam w sklepie normalnie powschodziły. Hm... nie kupię już nic na allegro. Szkoda pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś