aja9 23.12.06, 18:15 Witam.Czy ktoś sie orientuje, czy przy zakupie nasion lilii ze Stanów Zjednoczonych trzeba opłacić świdectwo fitosanitarne.Ewentualne gdzie mogę coś poszukać na ten temat. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heart_of_ice Re: świadectwo fitosanitarne 23.12.06, 19:11 poszukac mozesz tutaj: www.piorin.gov.pl/ Pauli -- bywam na Łysej Górze:) Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: świadectwo fitosanitarne 24.12.06, 11:13 Pytałem znajomego który zamawiał w tej firmie.Świadectwo nie jest wymagane. Pochwal się, co zamówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
aja9 Re: świadectwo fitosanitarne 27.12.06, 12:27 Wielki dzięki za odpowiedzi, właśnie wczoraj zamówiłam i już nie mogę się doczekać!!! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: świadectwo fitosanitarne 27.12.06, 12:44 Pochwal się, co zamówiłaś.Nie wszystkie lilie lilie kiełkują w jednakowy sposób.Będziesz musiała trochę poczytać na ten temat, aby nie popełnić błędu i nie zniszczyć nasion. Odpowiedz Link Zgłoś
aja9 Re: świadectwo fitosanitarne 27.12.06, 13:39 Napisałam na meila do Pana Panie Mirku, a co do wysiewu to od miesiaca wertuję literaturę i mam nadzieję ,że nie zniszczę ich.Martagony od Pan mają ładne już cebulki. Ania Odpowiedz Link Zgłoś