Gość: Danek IP: 212.191.35.* 05.12.01, 14:16 Od 5 lat mam w ogródku magnolie parasolowatą (tripetala) rodowodu amerykańskiego. Drzewko rośnie dość dobrze, ale jeszcze nie kwitło. Mam pytanie odności prawidłowej pielęgnacji itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katula Re: Magnolia IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.12.01, 15:13 Panie Jerzy Moja magnolia kwitnie bardzo ładnie, w ostatnim sezonie również na jesieni, ale chciałam zapytać, czy koniecznie trzeba jš dodatkowo zabezpieczyć przed zimnem, skoro z czterech stron zabezpieczajš jš: żywopłot , płot plus żywopłot, pergola obro�nięta gęsto różš pnšcš i �ciana domu. Pozdrawiam Katula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Magnolia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.01, 22:02 A ja mam pytanie, czy to prawda, że tam , gdzie rośnie magnolia, tam panna na wydaniu męża nie znajdzie ? Mnie też podobają się magnolie, ale mam córkę i nie chciałabym jej życia przez głupie drzewo skomplikować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Magnolia IP: *.echostar.pl 06.12.01, 17:20 Oczywiście, że tak !!!!! Ponad to krowom zabiera mleko, a przędziorki i wciornastki to atakują nawet siatkę od płotu .... pozdrawiam :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Magnolia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.01, 23:09 A co z kurami nioskami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Magnolia IP: *.echostar.pl 07.12.01, 10:01 Gość portalu: Jagoda napisał(a): > A co z kurami nioskami? Jak to co ??? Koguta omijają z daleka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: Magnolia 07.12.01, 16:49 Witam na forum! Uprawa tego gatunku magnoli nie rozni sie od uprawy innych sadzonych w Polsce gatunków. Jak wszystkie, powinna rosnąć w cieplych osłonietych od wiatru stanowiskach. Niektorzy radza okrywac magnolie na zimę. Ja tego nie robie i mimo wietrznej ekspozycji jakoś się trzymają. Pozdrowienia, Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś