calluna 30.08.07, 12:53 Mam dwa pytania: Jak rozsadzić kalinę i w jaki sposób pielęgnować wrzosy w domu w doniczce, i gdzie je postawić:) Pozdrawiam C. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kot_behemot8 Re: Wrzosy i kalina;) 30.08.07, 20:12 calluna napisała: > Mam dwa pytania: Jak rozsadzić kalinę Kaliny nie da się "rozsadzić" bo to krzew - można ją rozmnożyc za pomocą sadzonki zdrewniałej, ale to trochę skomplikowane i dla jedenj rosliny chyba szkoda zachodu i w jaki sposób pielęgnować wrzosy w > domu w doniczce, i gdzie je postawić:) Na moje oko to obojętnie gdzie je postawisz - i tak jak przekwitną to wylądują na śmietniku. Wrzos nie nadaje się do długotrwałej uprawy w domu. > Pozdrawiam > C. Odpowiedz Link Zgłoś
kalin_a Re: Wrzosy i kalina;) 30.08.07, 21:00 a czy teraz można wysadzić do ogrodu i jaki miejsce jest preferowane? Odpowiedz Link Zgłoś
gabula777 Re: Wrzosy i kalina;) 30.08.07, 21:10 Kalinę najlepiej kupić w szkółce, są tanie i łatwo dostępne. Wrzos nie nadaje się w domu do dłuższej uprawy, jak przekwitnie i zbrązowieje można spryskać sprayem i zrobić dekorację.Można też jak rozwiną się kwiatki(trochę wtedy żal)zasuszyć go w tej fazie, bo wtedy zachowa w jakimś stopniu kolor i też zrobić dekorację.Najlepiej nadaje się do tego wrzosiec (erica gracilis). Odpowiedz Link Zgłoś