easyo2 12.02.08, 17:58 Witam posiadam roslinki ogrodowe. Z innymi wymieniamy się wysyłając do sieie w paczkach. Mam ich trochę. Może ktoś chętny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
effi007 Re: Kto jest za wymianą roślin? 12.02.08, 19:15 chętnie :) mam na wymianę *rdestówka auberta 2 sztuki 3 letnie *irysy syberyjskie niebieskie *serduszka okazała różowa *odętka różowa *mięta - ale nie wiem jaka *rozchodnik kaukaski o zielonych listkach i jasno różowych kwiatach to na razie tyle przychodzi mi do głowy... może jeszcze cos jak pomyslę :) Odpowiedz Link Zgłoś
wacka1 Re: Kto jest za wymianą roślin? 12.02.08, 22:14 Mam piękne maki w 4 kolorach.Mam mak ,który jest z korzenia i taki sam groszek ozdobny.Mam laki,malwy,łubiny,masę kolorowych zawilców,cannę,masę dalii,ziemowity,konwalie,psi ząb,pustelnik.W sumie około 100 gatunków roślin ozdobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: Kto jest za wymianą roślin? 12.02.08, 23:34 a maki w jakich kolorach? Odpowiedz Link Zgłoś
wacka1 Re: Kto jest za wymianą roślin? 13.02.08, 16:57 Maki z korzenia piękne,pełne jak piwonia czerwień -cegiełkowa.Wysiewane białe pojedyncze dużr,biało-fioletowe,czerwone podwójne.Pięknie ,gdy kwitną tak około 100 jednocześnie po całym ogrodzie kwiatowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia59 Re: Kto jest za wymianą roślin? 13.02.08, 23:25 Jestem za wymiana jak najbardziej.Kazdemu w ogrodzie roslinki sie rozrastaja ,mnoza,wysiewaja,a my mozemy sie nimi dzielic.CHetnie wymienilambym jakies na te maki.W zeszlym roku wysialam maki pelne i pierzaste, ale nic nie wzeszlo.Mam ladne dahlie, moze bedziesz zainteresowana? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
awok pytanie do wacka1 i effi 28.02.08, 16:34 czy wchodziłaby w grę przesyłka za pokrycie kosztów? Nie mam ogrodu, a jedynie 2 trasy (każdy po 20m2) w bloku. Nie chcę co roku obsadzać ich roślinami jednorocznymi. Szukam roślin wieloletnich, które byłyby w stanie przetrwać zimę w dużych donicach. Siłą rzeczy nie mam roślin na wymianę. W ubiegłym roku Dziewczyny z forum przesyłały mi jakieś bluszcze, a ja każdorazowo zracałam im koszty wysyłki. Jeśli macie czegoś na prawdę dużo, a uważacie że byłaby szansa na przezimowanie, może mogłybyście się podzielić Waszymi roślinkami? Pozdrawiam z Gdańska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: pytanie do wacka1 i effi 28.02.08, 20:14 a jak najbardziej, chetnie prześlę. z tych co mam, to do pojemnika na balkon pieknie sie nadaje rozchodnik kaukaski - gdybys zajrzała na moją stronę (poniżej), to po lewej stronie są zdjęcia 3 kotów - ostatni z nich siedzi właśnie w takiej donicy co stała na balkonie. pieknie zimował w największe mrozy. daj znać czy chcesz, to mailowo ustalimy szczegóły :) Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: pytanie do wacka1 i effi 28.02.08, 20:53 aha, kotek w rozchodniku jest na zdjęciu po lewej tu: www.ewainthegarden.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
awok w jakiej "postaci" jest ten rdest auberta? 16.03.08, 19:10 na ile zniesie wysyłkę? jaki jest duży? chciałabym ucywilizować (czyt. zazielinić) taki taras a pustych pozornie donicach są kwiaty mam jeszcze drugi taras, na który poszukuję kwiatów, które mogę próbować zimować w donicach (nie chcę wykopywać małych cebulek, ale dalie wykopuję) fotoforum.gazeta.pl/72,2,638,76891086,76891086.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,638,76487679,76800156.html Odpowiedz Link Zgłoś
tosina Re: Kto jest za wymianą roślin? 14.02.08, 09:33 Oki tez sie pisze na wymiane.Jednak liste umieszcze pozniej. Mam jednak pytanie Wymiana na wiosne tak?teraz mozna np. za rezerwowac? Odpowiedz Link Zgłoś
m0711 Re: Kto jest za wymianą roślin? 04.03.08, 13:47 Również jestem zainteresowana wymianą. Jeszcze się nie zastanawiałam co ja mam do zaoferowania, na razie przychodzi mi do główy dąbrówka rozłogowa, mam strasznie dużo sadzonek,poza tym krzewuszka cudowna więc gdyby ktoś był zainteresowany - jestem do dyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa733 Re: Kto jest za wymianą roślin? 16.03.08, 21:06 A mogę wiedzieć jaka to dąbrówka, mam taką pospolitą zieloną z fioletowymi kwiatkami(którą zresztą też chętnie się podzielę)a szukam innych kolorów liści i kwiatów. Muszę pomyśleć czym jeszcze mogłabym się podzielić i zrobić listę. Odpowiedz Link Zgłoś
m0711 Re: Kto jest za wymianą roślin? 17.03.08, 22:30 Dąbrówka moja ma liście ciemnofioletowe i kwiaty jasne. Mam również tojeść kropkowaną, jakaś macierzanka by się znalazła. Ewo, jak już zrobisz listę to się odezwij, to się powymieniamy. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ewa733 Re: Kto jest za wymianą roślin? 08.04.08, 21:31 Mam do oddania: ziarnopłon wiosenny, fiołek labradorski, fiołek wonny, skalnica (żółte kwiaty), rogownica kutnerowata, barwinek pospolity, barwinek (variegata), dąbrówka rozłogowa, kostrzewa sina, poziomka leśna (bardzo ekspansywna), nasiona poziomki Baron Solemacher (waż. o9.2009), margaretki, bluszcz Poszukuję : trzykrotki, bodziszki, żurawki, rannik, pragnia syberyjska, ułudka wiosenna,brunnera Odpowiedz Link Zgłoś
olaaprilka Re: Kto jest za wymianą roślin? 10.03.08, 19:08 Witam Jestem bardzo zainteresowana wymianą roślinek. Ja dopiero zakładam swój ogród, właściwie od zera. Do tej pory miałam tylko trawnik. Powoli kupuję pojedyńcze sadzonki lub nasionka w paczkach. Jeszcze nie wiem co właściwie uda mi się wychodować. Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś roślinki, które komuś zostały po rozsadach. Tylko nie wiem co mogłabym wzamian przysłać? Hmm może ktoś napisze czego potrzebuję. Ja jestem otwarta na wszystko co mi zaoferują. Oczywiście zapłaciłabym koszty takiej przesyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
grodzia1 Re: Kto jest za wymianą roślin? 01.04.08, 14:11 Super sprawa!!Chętnie się wymienię mam min: rudbekie, niezapominajkę, stokrotkę dużą, marcinki fioletowe, płomyk różowy, goździk różowy, oset fioletowy, rozchodniki, mietę, przetacznik, kaczeńce, liliowiec pomarańczowy, forsycja, języczka, dzwonek brzoskwiniolistny. Jestem początkującą ogrodniczką szukam wielu roślin. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dotkaoczko Re: Kto jest za wymianą roślin? 08.04.08, 07:42 Ja też mam pewne nadmiary roslin, mieszkam w okolicy Wrocławia. Chętnie się pozbędę: mahonii, derenia białego (o żółto-zielonych liściach), budleji niebieskiej, różnych tawułek, złotlinu, rudbekii (od zółtych po brązowe), złocieni maruna, trawki ozdobnej (ok. 0,5 m wysokości- biało zielone liście), pigwowców, irysów, krwawnika żółtego, malin, oregano. Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
ewa733 Re: Kto jest za wymianą roślin? 08.04.08, 22:26 A ja chętnie budleję, tawułki, złotolin, rudbekie. Wyżej napisałam czym chętnie się podziele. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
zastepowa Re: Kto jest za wymianą roślin? 08.04.08, 22:37 Super, ze wróciłyście do wymiany roślinek. Dobrze, bo zal wyrzucać. Ja sama chętnie coś przygarnę, a podzielić też się mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmr Re: Kto jest za wymianą roślin? 09.04.08, 08:53 Czy ten rozchodnik to może taki co kwitnie na czerwono? Szukam takiego: www.muratordom.pl/ogrod-i-otoczenie/byliny_-pnacza/rozchodnik-okazaly,6471_2544.htm Chętnie przyjęłabym też marcinki. Mam na wymiane: rozchodnik okazały kwitnący na biało, tawułki, piwonie, paproć, irysy duże i te mniejsze, konwalie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmr Re: Kto jest za wymianą roślin? 09.04.08, 09:45 mam też nadwyżki nasion: aksamitki, cynie, nagietek, słonecznik ozdobny Odpowiedz Link Zgłoś
grodzia1 Re: Kto jest za wymianą roślin? 09.04.08, 09:49 "mmmmr" chętnie podzielę się z Tobą marcinkami mam fioletowe jeśli byłabyś zainteresowana jeszcze jakimiś innymi roślinkami to zobacz wyżej napisałam co mniej więcej posiadam i czym mogę się podzielić. Ja bardzo byłabym zainteresowana szczególnie piwonią bo nie mam żadnej a strasznie mi się podoba tawułki, paprocie irysy i konwalnie też chętnie bym przyjeła:) Napisz na meila swój adres to wyślę Ci gołąbkiem paczkę..:) lub odezwij się na gg 2026211 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmr Re: Kto jest za wymianą roślin? 09.04.08, 10:23 napisałam do Ciebie na gg, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dakusia Re: Kto jest za wymianą roślin? 10.04.08, 21:11 Dotka, czy masz jeszcze krwawnika ? Chetnie bym sie na niego wymienila, moja oferta do wymiany: milin kolor czerwony, hosta, pigwowiew, marzanka wonna, irys syberyjski, zlotlin, mak trwaly kolor czerwony, konwalie, bialy bez, miskant chinskiego i zwykle irysy pozdrawiam p.s. jestem z Wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
dotkaoczko Re: Kto jest za wymianą roślin? 11.04.08, 10:57 Mam jeszcze zółte krwawniki, zostawiłam kilka młodych siewek, mogę je przywieźć do Wrocka (jestem tu codziennie w pracy w centrum miasta). Nie wiem jak się możemy umówić ? Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
dakusia Re: Kto jest za wymianą roślin? 10.04.08, 21:00 szukam: Jezowki rozowej i krwawnika w zamian moge dac: milin kolor czerwony, hoste, pigwowca, marzanke wonna, irysa syberyjskiego, zlotlin, mak trwaly kolor czerwony oraz konwalie interesuje mnie tylko wymiana :-)) Odpowiedz Link Zgłoś