info-tw 28.05.08, 17:27 www.botanica.uk.net/images/Succulents/Kalanchoe%20hybrid%201B.jpg Wygląda na to, że przekwitł. Czy należy obciąć wyschnięte kwiatki łącznie z całymi łodyżkami? Czy ten kwiatek nie kwitnie cały rok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maj18-98 Re: Kalanchoe 28.05.08, 19:48 Ze zdjęcia widać, że to kalanchoe Blossfelda, właśnie ta odmiana kwitnie chętnie i powtarza kwitnienie bez kaprysów. Ale przez cały rok? Zbyt dużo obawiam się, oczekujesz. Po kwitnieniu trzeba wyciąć pędy kwiatowe do nasady łodygi. Zasilana nawozami do kwitnących, podlewana umiarkowanie , postawiona w jasnym miejscu zakwitnie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
attarrax Re: Kalanchoe 11.06.08, 01:11 na mojej ulubionej stronie z różnościami naturalnymi znalazłam fajne pomysły jak kalanchoe - tylko inną odmianę - wykorzystać dla zdrowia. Wogóle zaczęłam takie roślinki utykać w rabatkach, żeby ładne i pożyteczne były. Mam lubczyk (zamiast kostek i vegety super jest do obiadku), lawendę (maceruję w oleju winogronowym na pachnący olejek), arcydzięgiel (pyszna nalewka jest) i takie różne. A kawałek żyworódki ukradłam (takie najlepiej się przyjmują) u przyjaciółki nawet nie wiedząc jakie to super ziółko - warto się z nim zaprzyjaźnić :) www.naturalnamedycyna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=328&Itemid=59 Odpowiedz Link Zgłoś