yoma 02.07.08, 21:02 to to o takie o, co rośnie u mnie na balkonie, ja tego nie siałam? img75.imageshack.us/my.php?image=p6300006fu1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerrykot1 Re: Co 03.07.08, 10:50 samosiejka, znaczy? No to co, ladne takie, przygarnij:-) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Co 04.07.08, 12:17 Pewnie, że przygarnęłam, ale mogłoby się przedstawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Co 03.07.08, 14:25 zapytaj tu onaturzebezkomentarza.blox.pl/html, oni wiedza wszystko nawet jak wyglada Śpicolotek pięćpiór :) Odpowiedz Link Zgłoś
17ja Re: Co 03.07.08, 15:56 podobne do dziwaczka, ale nie jestem całkiem pewna pewna Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Może to... 03.07.08, 17:23 www.atlas-roslin.pl/gatunki/Epilobium_angustifolium.htm Czyli wierzbówka kiprzyca. Tak mi wpadło- w linku są zdjęcia więc możesz porównać czy wszystkie parametry się zgadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Może to... 03.07.08, 20:31 pl.wikipedia.org/wiki/Wierzbownica chyba lellapolella ma racje, tyle ze to chyba wierzbownica kosmata jak na zdjeciu ale rodzina ta sama. u mnie jakies potorocze z tejze samej rodziny rosnie jako chwast, wyrywam to setkami bo jak zakwitnie to sie natychmiast rozsiewa w s z e d z i e :( Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Może to... 04.07.08, 15:24 Wierzbownica jak żywa. Wszędzie? No to na Wieś z nią... :) Odpowiedz Link Zgłoś
awok jak w pysk wierzbownica kosmata ;-) 04.07.08, 19:24 ptaki wydziobały słonecznik i przyniosły wierzbownicę, co ciekawe słonecznik był na dwóch tarasach i na obu pojawiła się wierzbownica... Zagnieździła się w doniczce gdzie jest canna i canna nieco wymięka, bo to prawie drzewo chyba za dużo cienia jej daje... a wyrwać, ot tak po prostu nie potrafię... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: jak w pysk wierzbownica kosmata ;-) 05.07.08, 10:57 Przesadź dyskretnie. Doczytałam się, że toto wytwarza stado rozłogów, więc jej przesadzanie nie powinno zaszkodzić. Człowiek jednak musi być zwyrolem, żeby chwasty przesadzać :) Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: jak w pysk wierzbownica kosmata ;-) 05.07.08, 18:42 nie ma chwastow, sa rosliny rosnace w nieodpowiednim miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Jakie chwasty??? 05.07.08, 19:07 Nie chwasty, tylko rośliny o nie odkrytym lub zapomnianym przeznaczeniu. Taka kiprzyca, na przykład, jest rośliną jadalną, liście na sałatkę lub herbatę, pędy jak szparagi...A kosmata to w końcu ta sama familia, zawsze można sobie wkręcić, że jak nóż na gardle, to będzie co do garnka włożyć...Czego sobie ani nikomu nie życzę, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Jakie chwasty??? 06.07.08, 09:17 Nie chwasty, tylko cenne sadzonki jadące pocztą przez pół Polski :) Odpowiedz Link Zgłoś
usianka Re: Co 10.07.08, 13:31 Wyroslo mi to samo na dzialce - nigdy wczesniej nie mialam. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Co 30.07.08, 14:40 Donoszę, że przycięłam moją wierzbownicę, trochę się rozszalała, jak mnie nie było. No faktycznie drzewo. Lantana z rudbekią są mi wdzięczne. A to, co ucięłam, zawiozłam na Wieś i rzuciłam na pole, niech się rozsiewa. Bo ja tam chcę mieć taką dziką łąkę, wiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Co 31.10.08, 15:08 Wykopałam celem przeniesienia do ogrodu i przestałam się dziwić, że mi nic obok niej nie chciało rosnąć albo było nieszczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś