Gość: terenii IP: 81.210.61.* 22.09.09, 10:17 no cóż... nawet w dodatku do GAZETY mistrzostwa znalazły się na 14 stronie... :( a na pierwszej po raz setny w tym roku korupcja w piłce nożnej - a kogo to jeszcze interesuje...?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j p EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 10:47 dla naszych organizatorów wszystko co normalne jest za duże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketonal Re: EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 10:59 Polaków nie interesuje kosz, więc po co robic sztuczne zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freiman Re: EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...3 IP: *.elwico.pl 22.09.09, 20:51 chociaż jeden rozsądny głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...3 IP: *.retsat1.com.pl 23.09.09, 21:58 dlaczego rozsądny? tak samo Polacy nie interesowali się siatkówką kilka lat temu... Może jednak udałoby się wypromować dyscyplinę, w której na mistrzostwach Europy jesteśmy w stanie przynajmniej wygrać jakiś mecz... Odpowiedz Link Zgłoś
szarak_44 W Warszawie nawet... 23.09.09, 08:23 ... nie ma porządnej hali, w której tynk by się nie sypał na głowę. 2milionowa stolica 40milionowego państwa w środku Europy !!! --- Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pernus Re: W Warszawie hahaha IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 10:31 Warszawa nie jest miastem 2-milinowym , a Polska krajem 40- milionowym. Jest nas obecnie cos około 36 milionów a Warszawa ma ok 1,7 mln mieszkańców :))). Odpowiedz Link Zgłoś
szarak_44 Po co ? 23.09.09, 08:27 Gość portalu: j p napisał(a): > dla naszych organizatorów wszystko co normalne jest za duże Po to , żeby sie za darmo promować !!! --- Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic basketu EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 22.09.09, 11:08 To co zabaczyłem w Katowicach to porażka - z internetu dowiedziłem się o strefie kibica, że znajduje się pod spodkiem. W trakcie meczów finałowych wokół spodka zero informacji że coś tam się "dzieje" Na placu pod spodkiem może z 200 ludzi z tego połowa to ochrona i policja , namioty przypominające żulownie, nie dało sić nic kupić "bezalkoholowego" do picia .... Fakt kosz nie jest popularną dyscypliną w Polsce - ale jak już taką imprezę się udało zooragnizować to należycie trzebabyło to wykorzystać. Kilka banerów w mieście, jakis "koncert" przy okazji finałów, pokazy koszyków ...troche ludzi napewno "przypadkiem" może by zainteresowało się tym co sie tam dzieje - a takih cinformacji na mieście całkowie "zero". Odpowiedz Link Zgłoś
dewoj Re: EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...3 22.09.09, 11:15 Jakos dziwnie ze ja widzialem lodowki ze zwyklymi napojami a Ty nie. Bylem we Wroclawiu, Łodzi i Katowicach - w ostatnim miescie wygladalo to najlepiej. Namioty, boiska do kosza, konkursy. Roznice robili tez Słoweńcy;) Gadania ludzi od marketiongu ze jakby nie bylo Gortata to.... ale byl i zajmujcie sie ocena faktyczna a nie co by bylo gdyby. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.jacek_i_placek Re: EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...3 22.09.09, 11:17 O to to :) A gdyby nie było tych z bożej łaski "markenytgowców" to nie byłoby ich dennego gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrvatosiejk EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.icpnet.pl 22.09.09, 11:15 Niech chowacka piczka nie narzeka. Ustasze kiepsko grali więc najlepiej zwalić wszytsko na amosferę i organizację mistzostw. Odpowiedz Link Zgłoś
dabljuzi Jestem pewien, ze wszystkie zwiazki tak wygladaja 22.09.09, 11:16 a PZPS tylko sie broni wynikami kadry, bo na 100% stare dziady tez tam zasiadaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glaca Re: Jestem pewien, ze wszystkie zwiazki tak wygla IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.09, 11:20 nie zmienia to faktu ze ludwiczuki nie ludwiczuki z pzkosza i plk sa do wyjebania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc dziadki w pzps IP: *.prokuratoria.gov.pl 22.09.09, 12:08 moze Przedpelski jest troche dziadkowaty, ale maja dobrych ludzi od roboty, a zonglerka terminami ligowymi w sytuacji gdy jest tyle meczow kadry pucharow etc. to po prostu majstersztyk Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Janisz Biesiada - niewinny 22.09.09, 21:32 tak orzekł Sąd, a Przedpełski przecież twierdził że coś zdefraudował lub nakradł i od kwietnia nie potrafi powiedzieć przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jpo Re: Jestem pewien, ze wszystkie zwiazki tak wygla IP: 83.238.13.* 22.09.09, 12:16 No właśnie dziwi mnie to pianie z zachwytu nad PZPS. Przecież to taki sam związek, jak inne. Pamięta ktoś afery z groźbami prezydenta FIVB Acosty? Zadziwiająco podobne do sprawy z Listkiem... A najfajnieszy był widok mocno brązowej buźki prezesa PZPS na podium (albo u premiera).Żywa reklama wakacji w Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Jestem pewien, ze wszystkie zwiazki tak wygla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 15:22 lepsza żywa reklama z prezesem była w Japonii na MŚ, gdzie chodził w ciemnych okularach, bo mu ktoś oko podbił w jakiejś knajpie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micant Re: Jestem pewien, ze wszystkie zwiazki tak wygla IP: *.chello.pl 22.09.09, 18:24 no nie do końca tak jest. Akurat w pzps parę lat temu doszło do rewolucji po której wybrano na szefa związku w konkursie zwykłego kibica i managera (nie związanego wcześniej ze związkiem ) pana Przedpełskiego od jego przyjścia przyznać trzeba ze polska siatkówka poczyniła olbrzymi postęp i to głównie organizacyjny a dobre wyniki kadry to tylko skutek tych zmian. Patrz na to jaka jest piłkarska ekstraklasa a jaka liga siatkówki to ze liderem naszych rywali w finale Me był siatkarz który do niedawna występował w naszej lidze mówi samo za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Jestem pewien, ze wszystkie zwiazki tak wygla IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.09, 22:05 Antiga dalej wystepuje w polskiej ekstraklasie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny T. A czyja firma odpowiadała za promocję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 11:17 Może łaskawi Państwo zająknęli by się o tych specjalistach? www.proto.pl/informacje/info?itemId=50925&rob=Ludzie_Schetyny_organizuja_Eurobasket_2009? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: 212.124.244.* 22.09.09, 11:24 Ciekawe, ze opinie o zlej organizacji czytam tylko na GW. Kiedys cytowaliscie jakiegos dziennikarza z BBC, ktory niby to mial mieszac z blotem organizacje. Jak sie siegnelo do calej wypowiedzi tego czlowieka to kontekst byl zupelnie inny. Drobne pytanie - po co to robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzygrosze Re: EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...3 IP: *.aster.pl 22.09.09, 14:22 bo ich misją jest pogłębianie kompleksów narodowych, że za co się Polak nie weźmie to... Odpowiedz Link Zgłoś
tw.jacek_i_placek Re: EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...3 22.09.09, 19:21 Zaczęło się parę dni temu od niepochlebnej opinii dziennikarza z Izraela, więc teraz trzeba udowodnić, że Żyd miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chalon EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 11:25 Tak jak pisalem juz duzo wczesniej: Adas i Zygmunt reklamuja siatkowke wiec ona jest cacy. Kosza pokazywala tvp w ktorej adam nie ma swojego czlowieka, wiec kosz jest be. ME w Siatkowce kobiet beda cacy, bo tu ma interes adam i zygmunt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Ja do dziś czekam na odpowiedź IP: 194.42.116.* 22.09.09, 11:36 od organizatorów, działu marketingu tego śmiesznego turnieju gdzie można kupić koszulki reklamowe z okazji turnieju (w końcu kupiłem na allegro za 10 złotych). Beznadziejny komitet organizacyjny, żenada, że aż strach, kolesiostwo i nędza, znajomi znajomych i zero przygotowania. Wzięli kaskę a potem w CV wpiszą sobie, że EuroBasket organizowali. Ja odpowiadam - ŻENADA - ŻENUA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dewoj Re: Ja do dziś czekam na odpowiedź 22.09.09, 11:48 masz internet ale widac mózgu juz nie. Srednio rozgarnietemu czlowiekowi znalezienie strony z koszulkami zajmuje 1-2min! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejzab Re: Ja do dziś czekam na odpowiedź IP: *.netia.pl 22.09.09, 12:27 gość ma chęć wydać pieniądze, ale nie może od sprzedawcy dostać informacji gdzie i jak może kupić to chce. ty uważasz ze to problem tego gościa, i że sprzedawca zrobił wszystko co mógł że sprzedać swój towar? podobnie niektórzy an zarzuty o słabe rozreklamowanie turnieju odpowiadali 'o co chodzi, kto się interesował ten wiedział'. ręce opadają. nawet nie ma co komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.pawel.buczek A ja znalazłem bez problemu: 22.09.09, 12:32 Wpisz w wyszukiwarkę spalding bądź dogged. Bannery firmy były na większości stron związanych z koszykówką: PLK, Eurobasket, TVP Sport. Koszulkę dostarczyli w 48 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejzab Re: A ja znalazłem bez problemu: IP: *.netia.pl 22.09.09, 12:44 i to jest właśnie te 30% wykorzystanego potencjału. dotarcie do ludzi, którzy już wcześniej interesowali się koszykówką, wiedzieli że w Polsce będą mistrzostwa, i wiedzieli co to jest spalding. totalny brak zainteresowania ludźmi, którzy może akurat mieli wolną sobotę i zastanawiali się co zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: A ja znalazłem bez problemu: IP: 194.42.116.* 22.09.09, 16:18 Sorry, ale wiem, że polską reprezentację ubierał Spalding. Ale mnie chodziło o koszulki okazjonalne. Takie, które chociażby kluby, takie jak FC Barcelona, "drukują" z okazji finału w Rzymie "Road to Rome". Chciałem ją podarować znajomemu w Turcji. Np. w Poznaniu można było kupić koszulkę z okazji Euro 2012 w informacji turystycznej. Niestety nie dowiedziałem się do dziś czy w ogóle są takie koszulki z okazji Eurobasketu, a gadźetami zawsze takie imprezy stoją. A do gostka, który poleca wpisać w google. do dewoja vel pimkiego, wpisz sobie w google słowa "rozum" i "błyskotliwość" obok słowa "brak"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu do dewoja IP: 194.42.116.* 22.09.09, 16:24 nie kumasz o co chodzi to popatrz: www.allegro.pl/item747683198_premiera_lodz_eurobasket_koszykowka_siatkowka_fivb.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnepelne2 EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 11:49 A jakie ma być osobiste poletko Schetyny (PZKosz)? Profesjonalne?! Kompetentne?! Taaa ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TERAZ SIATKA EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 11:57 Przez Polskę idzie I fala krytyki odn. organizacji ME w koszu a tu idzie II fala w postaci ME w siatkówce kobiet.A tak nasi komentatorzy narzekali na ME w siatkówce mężczyzn w Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 12:03 można przejrzeć strony sportowe zagraniczne i co tam krytykują? Ciasnotę w hotelu w Katowicach, albo plagę pająków i słaby dostęp do internetu w hotelu w Warszawie, polską kolej, polskie drogi, wygląd miast. Organizację to raczej chwalą. Nie wiem czy dziennikarze, którzy pisują w GW i ciągle dowalają temu turniejowi pracowali na tych mistrzostwach? Rozmawiali z dziennikarzami, zawodnikami? Pewnie by się czegoś ciekawego dowiedzieli, sami też mieliby swoją opinię, a nie tylko jakieś półsłówka, cytaty, bzdety. Ciagle ględzą o tej promocji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejzab Re: EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...3 IP: *.netia.pl 22.09.09, 12:47 c'mon. jednak u nas było na trybunach o wiele wiecej osób niż w Turcji. nie mogłem uwierzyć, jak gdzies przeczytałem ze bilet na cały dzień w Turcji kosztował coś 10 Euro, i patrzyłem potem na te pustki na halach. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 pierdu, pierdu 22.09.09, 11:57 napiszcie w końcu coś sensownego, co takiego było złe. Hotele? Jedzenie? "brak opieki nad kibicami" to przecież jakaś bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: pierdu, pierdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 12:05 atmosfera. diabel tkwi w szczegolach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Re: pierdu, pierdu IP: 195.117.118.* 22.09.09, 12:13 Ech, nie wiesz o co chodzi, to po co zabierasz głos w ogóle? Eurobasket w Polsce posiadał ze-ro-wą promocję. Nikt o tym nie wiedział jeszcze na kilka dni przed startem. Nie było żadnych reklam, informacji, billboardów, nic, kilka plakatów w Łodzi i tyle. Sale nie były najgorsze, nie oszukujmy się, infrastruktury koszykarskiej nie mamy, ale nawet to co jest, mogło być lepiej zrobione, a tak - brudnawy beton świecił w TV. Dużo było niedoróbek i niestety PZKosz przepieprzył okazję, jaką miał, aby rozpromować koszykówkę. Gortat zrobił co mógł, dla kosza w Polsce, a związek? Słabizna, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: pierdu, pierdu IP: *.sgh.waw.pl 22.09.09, 14:27 Ale czego można było oczekiwać? Polska nie jest i nigdy nie była "koszykarskim" krajem! A nagle się okazuje, że wszyscy spodziewali się pospolitego ruszenia i szturmu na hale czy sklepy z piłkami do kosza i koszulkami. Bez przesady. Dołączając jeszcze zbieżność w czasie z ME w siatkówce i nadchodzące ME kobiet, większa promocja Eurobasketu była po prostu nieopłacalna! A ten chorwacki koszykarzyna to chyba jeszcze mało w życiu widział. Ciekawe co by powiedział, gdyby przyszło mu grać w Turcji na ME siatkarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: pierdu, pierdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 14:32 kilkanaście lat temu była moda na NBA i kosza - dzieciaki grały gdzie się da, kupowały piłki, nawet robiły ściepy na kosze, przy każdym domu wisiał kosz. Myślałem, ze będziemy potęgą koszykarską za kilkanaście lat, ale nie jesteśmy. Nic nie poszło za tym - żadnych klubów, szkółek itd. Żeby promować to trzeba mieć po co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pierdu, pierdu IP: *.retsat1.com.pl 23.09.09, 22:02 A była "siatkarskim" 7 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boch Re: pierdu, pierdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 13:35 Proszę bardzo. Brak jakiejkolwiek promocji imprezy. Miało się wrażenie,ze jest okazjonalna transmisja meczu koszykówki z udziałem reprezentacji Polski. Skandalem jest ograniczenie transmisji turnieju do meczów reprezentacji Polskim, półfinałów i finałów, a pozostałe mecze kodowane. W jaki sposób promowano imprezę, niech świadczy odzew w postaci wzrostu zainteresowania koszykówką wśród młodzieży.Poziom większości meczów był więcej,niż dobry. Skandal,że nie wykorzystano takiej szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: pierdu, pierdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 14:20 FIBA ma prawa do transmisji, FIBA srzedała kodowanym stacjom. Takze pretensje to chyba do FIBy, a nie do organizatorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmn Re: pierdu, pierdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 14:24 A co zabronił ktoś telewizji publicznej kupować prawa do transmisji? Argument o braku funduszy możesz włożyć między bajki, wystarczy spojrzeć na budynek tvp w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: pierdu, pierdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 14:35 TVP to spółka skarbu państwa, zadaniem spółki jest zarabianie pieniędzy. Policzyli, ze się im nie opłaca i tyle. Jakby się opłacało to by się biły o prawa Polsat, Canal + itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: pierdu, pierdu IP: *.sgh.waw.pl 22.09.09, 17:41 Brednie piszesz, że aż w oczy razi! Jak kiedyś będziesz wiedział co to jest "telewizja publiczna" to dowiesz się, że jej celem nie jest generowanie zysków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: pierdu, pierdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 17:50 ty piszesz brednie, chłopcze, tak się składa, ze w Polsce telewizja publiczna jest spółką skarbu państwa i dopóki się nie zmieni jej statusu to bedziesz mógł domagać się innych celów niż te jakie są EYMAGANE od KAŻDEJ spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: pierdu, pierdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 17:53 dopóki się nie zmieni jej > statusu to nie bedziesz mógł domagać się innych celów niż te jakie są > EYMAGANE od KAŻDEJ spółki. Errata. PS w rękach polityków jest mozliwość zmienienia statusu TVP, ale mają to w dupie. A tak poza tym to nie ma nic wspólnego z tematem jakim jest organizacja ME. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: pierdu, pierdu IP: *.sgh.waw.pl 22.09.09, 18:57 Tak się składa że gó... wiesz a kozaczysz. Po dobranocce wpisz sobie w google "ZASADY REALIZOWANIA PRZEZ TELEWIZJĘ POLSKĄ S.A. MISJI PUBLICZNEJ" (plik .doc), przeczytaj na głos akapit (113) i obiecaj, że nie będziesz już zaśmiecał internetu wypisywaniem bzdur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: pierdu, pierdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 21:14 przeczytam ci na głos, bo ty chyba nie umiesz: Celem TVP nie jest wypracowanie zysku jako takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: pierdu, pierdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 21:16 PS Aleś ty tępy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: pierdu, pierdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 21:17 jako takiego to miałem w zasadzie podkreślić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: pierdu, pierdu IP: *.chello.pl 22.09.09, 21:46 Hahaha. Ty jesteś głupszy, niż ustawa przewiduje. Ja rozumiem, że czytanie ze zrozumieniem to dopiero na maturze będziesz miał (jak cię do niej dopuszczą - w co wątpię), ale bez przesady :D Dawno się tak nie uśmiałem. Hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: pierdu, pierdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 22:35 kretyn jesteś. co to znaczy "zasku jako takiego"? Jest jakaś definicja tej nowomowy? Tam w zasadzie jest napisane, że celem jest zdobywanie kasy, która ma być przeznaczona na misyjność. Ja też mogę założyć spółkę i napisać sobie w statucie, ze moim celem nie jest osiągnięcie "zysku jako takiego", ale zdobycie środków na jakieś wyższe cele. N.p. na nakręcenie filmu albo wycieczkę do Afryki. I co z tego? Będę działał tak, zeby zarobić tę kasę. Inna sprawa, ze transmitowanie sportu, na którym wszędzie na świecie zarabiają komercyjne telewizje to też trudno nazwać misyjnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: pierdu, pierdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 22:52 zadaniem TVP nie jest osiąganie, jak napisali, zysku jako takiego, ale osiąganie zysku jest, tylko, że ten zysk ma być przeznaczany na misję. I tyle. Ponieważ to reklamy są głównym źródłem dochodów to program wygląda jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: pierdu, pierdu IP: *.chello.pl 23.09.09, 00:00 Oj, pogrążasz się coraz bardziej: "(85) Audycje sportowe TVP służą nie tylko demonstracji sprawności fizycznej, woli rywalizacji oraz indywidualnego lub zespołowego sukcesu, ale pełnią także funkcję integracyjną, sprzyjają spójności społecznej, rozbudzają zainteresowanie aktywnością fizyczną i kształtują postawy prozdrowotne. TVP oferuje szeroką paletę takich audycji, obejmującą relacje z krajowych i zagranicznych widowisk oraz sportowe serwisy informacyjne i magazyny publicystyczne. Relacje z ważnych wydarzeń sportowych w celu zapewnienia jak najszerszego dostępu odbiorców nadawane są w programach ogólnokrajowych." Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz78 EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... 22.09.09, 12:03 Jeżeli chodzi o brak promocji, to niestety musze sie zgodzić. Jestem z Poznania i tu wcale nie było informacji o tym, ze były rozgrywane jakieś mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaj Re: EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...3 IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.09, 16:42 Dokładnie. Ja poszukiwałem jakiś informacji o trefach kibica - co się będzie tam odbywać, czy będą telebimy i jakie mecze będą puszczać...nic z tego, zero informacji, nawet na stronach poznańskich portali. Nie mówiąc o tym, żeby gdzieś na głównej stronie była informacja o odbywających się meczach. Nigdzie nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Åynør EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 12:12 Prawda w oczy kole. To co dla nas jest standardem, dla cywilizowanego swiata nie jest. A, ze u nas marketing lezy na calej linii wiadomo nie od dawna. Tak naprawde organizatorzy mistrzostw wespol ze Zwiazkiem nie zrobili nic, zeby mistrzostwa i w ogole koszykowke rozpropagowac. Czy tak trudno jest wymyslic np. male turnieje w kazdym mniejszym miescie? O mistrzostwach wiadomo bylo w miejscach, gdzie one byly, ale poza tymi miastami byla jedna wielka pustka. O TVP szkoda wspominac, bo akurat oni tylko zaszkodzili imprezie swoimi relacjami (a w ogole byly? aha, no tak, w TVP Sport dla 1.5 % ludnosci Polski). Nie mamy niestety takiej infrastruktury jakiej oczekuja kibice przyzwyczajeni do mistrzostw we Francji, Hiszpanii czy Niemczech. Propozycja poruszania sie po miescie komunikacja poziomu wroclawskiego, Ikarusami czy starymi tramwajami, a miedzy miastami "wspanialym" PKP to dla przecietnego kibica z zagranicy propozycja iscie muzealnego doswiadczenia. Niestety, taka jest nasza rzeczywistosc, do ktorej my przywyklismy rodzac sie w tym kraju. Tak samo jak przyzwyczailismy sie do kiepskich obiektow sportowych, wsrod ktorych chwalimy sie Arena Lodz, ktora nadaje sie co najwyzej na zawody lekkoatletyczne, ale nie do siatkowki czy koszykowki (o braku parkingu, kas biletowych, nie bede wspominal, bo ten temat byl walkowany w gazetach wiele razy). Mistrzostwa pokazaly nasza slabosc, byly klapa i nie ma co sie denerwowac na komentarze pana X czy Y. Wazne, zebysmy wyciagneli wnioski przed Euro 2012. Bo tej klapy juz nikt nam nie wybaczy, a wstyd ze wzgledu na popularnosc pilki noznej bedzie ogromny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefek EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.azylnet.com 22.09.09, 12:14 To BYŁA organizacyjna klapa. We Wrocławiu nie widziałem ani jednej porządnej reklamy. Doskonałe podsumowanie można znaleźć na blogu bumby.conm.pl. Polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
pierrecruise EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... 22.09.09, 12:18 Miasta, które mogą taką imprezę przyjąć nie mają dużych hal - Kraków, Warszawa, nic, a jakby były, to z kolei nie ma u nas zapotrzebowania na koszykówkę, ona leży odłogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.leed.cable.ntl.com 22.09.09, 12:38 Mieszkam za granica,o ME kobiet wiem od dawna,o Eurobaskecie dowiedzialem sie z wypowiedzi Gortata,dodam ze mam staly dostep do internetu i ragularnie czytam polska prase,promocja totalnie polozona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Srbin EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.as.kn.pl 22.09.09, 12:44 hrvacko sunce ti jebem ustasovski vukojebcu jedan u picku materinu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadia Organizacja w Warszawie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 12:45 Byłam na wszystkich meczach w stolicy i wrażenia mam bardzo dobre, z samych meczów, jak i z tego, co się działo przed Torwarem. Prawda jest jednak taka, że przeciętny warszawiak był ciężko zaskoczony tym, co się dzieje, zwłaszcza falą zielonych kibiców ze Słowenii; promocja była naprawdę słaba, na dworcu, w metrze, czy autobusach nie znalazłam nic na temat Eurobasketu. Zawiodła też komunikacja miejska, w poniedziałek ostatni autobus w ogóle nie przyjechał, a nocny nie chciał się zatrzymać, ale poprawili się we wt. i śr. Nie wiem, co ma znaczyć "opieka nad kibicami", kibice świetnie sobie radzili, wolontariusze mówili po angielsku, nawet ochroniarze mówili, było fajne miasteczko koszykarskie z dobrym klimatem. W hali rzeczywiście można było odnieść wrażenie, że grupa osób z akredytacjami, przekracza liczbę kibiców, ale atmosfera była dobra, było bezpiecznie, pan ochroniarz przyznał, że oprócz kilku zalanych w trupa kibiców, jest bardzo spokojnie. I Słoweńcy zrobili atmosferę niesamowitą. Przed i po meczach, można było spotkać się z koszykarzami ( a raczej zapolować na nich), Hiszpanie i Serbowie bardzo chłodno odnosili się do kibiców, ale Słoweńcy i przede wszystkim Brytyjczycy, byli otwarci, mili i rozmowni - pozostawili po sobie świetne wrażenie. Do Katowic pojechałam na ostatnią chwilę, nie wiedząc o tym mieście nic, na dworcu była mapka, jak dojść do Spodka, stref kibica było 3, poszłam do tej najbliżej hali, sporo ochroniarzy, boiska do streetballa ciągle pełne graczy, kolorowi kibice, było co zjeść i co wypić (szkoda, że tylko Okocim, ale to sponsor), inne napoje po cenach europejskich (0,5l wody za 6 zł). Atmosfera byłaby na pewno inna, gdyby grali Polacy, bo większość Polaków, którzy siedzieli przed Spodkiem, to niestety nie byli kibice, tylko przypadkowi ludzie , o koszykówce niewiele wiedzący. Ale i tak warto było tam być i przeżyć te emocje z innymi. Ogólnie, boom na koszykówkę to mit, dopóki reprezentacja będzie bez sukcesów, nie liczyłabym na wzrost zainteresowania koszem. Sam Gortat niewiele może, tym bardziej, że NBA też nie jest w Polsce szczególnie popularna, może dlatego, że tvp od lat już nie pokazuje meczów tej ligii. Myślę również, że powodem słabej promocji, mogły być pieniądze, a raczej ich brak - w kwietniu byłam na spotkaniu kandydatów na wolontariuszy i wizje, które wtedy przedstawiał organizator, nijak miały się do tego, co faktycznie wyszło. Rzeczywistość sprowadziła wszystkich na ziemię. Ale dla mnie liczy się to, że Hiszpanie zdobyli mistrzostwo i Im Polska będzie się dobrze kojarzyła, mimo za krótkich łóżek, za głośnych Słoweńców, natrętnych dziennikarzy i innych niedogodności. Ole! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.pawel.buczek Re: Organizacja w Warszawie... 22.09.09, 13:08 Ze wszystkim się zgadzam droga Nadio. Ale nie z warszawskim "fajnym miasteczkiem koszykarskim". Brak miejsc do siedzenia, brak straganu z artykułami dla kibiców, zamiast tego żelki i krówki, które lubię ale nie w cenie 39 zł/kg :-). Kibiców widziałem, ale nie w czasie transmisji meczów. Kilkanaście osób i konferansjer, który starał się umilać czas młodszym kibicom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: 89.174.255.* 22.09.09, 12:51 Mieszkam parę dobrych lat we Wrocq i, co trzeba z przykrością przyznać, miasto przeszło zupełnie obok mistrzostw. Poza grupą głośnych Litwinów, których się dawało zauważyć w okolicach Rynku tylko z uwagi na generowany hałas, żadnych innych oznak zewnętrznych nie odnotowałem. A przecież to tutaj grała Polska i tu odniosła jedyne sukcesy w tej imprezie... Gdyby nie TVP i relacje live, wcale bym nie powiedział, że są u nas jakieś mistrzostwa, a co najwyżej jakiś ważny mecz z Litwą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ser Wrocław pokpił sprawę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 14:02 zgadzam się! Gdyby nie Litwini nic bym o turnieju nie wiedział! P.S. Podobno Renault było sponsorem imprezy! widziałem jeden samochód dealera - i to stający pod salonem na Świętokrzyskiej! i tyle! Brak banerów - (jeden "Gortat" wisiał na trasie do Oławy) i tyle! Żenada! brak autobusów z reklamami, przystanków z plakatami! a w gazetce darmowej ECHO, czy Metro - jakieś minimalne wzmianki. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Kiedys były mistrzostwa Europy we Wrocku 22.09.09, 15:46 i były super! Te obecne, to czysta tragedia. Przecież komuś za to wszystko należy skopać tyłek! Zadnych reklam, zadnych banerów. Jedyne, to łóżka polowe przy Wróblewskiego oraz troche reklam przy Hali Stulecia. PORACHA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.75.63.183.ostrow63.ptc.pl 22.09.09, 13:00 Najważniejsze że odtrąbiliśmy sukces.... jesteśmy naprawdę żałośni... takie wypierdki Europy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: *.tktelekom.pl 22.09.09, 13:05 Nie za bardzo rozumiem. Byłem na ćwierćfinałach, półfinałach i finale.Organizacja bardzo dobra, jako kibic nie czułem się opuszczony, zresztą opieki organizatorów nie potrzebuję :)) piwko było, pamiątki kiełbaski też. Więcej takich imprez!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam M. Re: EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 14:29 Ty nie potrzebujesz, ale ilu kibiców było samotnych, przygnębionych, niedojebanych, niedopitych??? Należało się nimi zaopiekować, zabrać na wódkę, podstawic panienki do towarzystwa, kobznąć szluga, zaprosić na karuzelę albo do kościoła w niedzielę... Apeluję: Polaku! Opiekuj się kibicem jak sobą samym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles bałagan IP: *.chello.pl 22.09.09, 13:08 zgadzam się, organizacja mistrzostw była beznadziejna. Pracowałem przy organizacji zarówno w Warszawie jak i w Katowicach i było widać nieporadność kadry zarządzającej. O ile w spodku było jeszcze w miare normalnie, o tyle w Warszawie to całkowita porażka. Każdy mógł wchodzić gdzie mu sie podobało, ochrona nikogo nie sprawdzała. Sam w trakcie meczu wychodziłem nielegalnie pod parkiet, do loży VIP i nikt mnie jakoś nie zatrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Wr. Planinic dobrze mówi - dać mu wódki! IP: *.chello.pl 22.09.09, 13:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niesmak EuroBasket 2009: Potencjał wykorzystany w...30 ... IP: 212.160.234.* 22.09.09, 13:28 Fakt faktem panowie od kosza są chyba jeszcze bardziej zacofani niż ci z PZPN. Trafna uwaga że potencjał tej imprezy został zaprzepaszczony. To nie jest liga podwórkowa, ale mistrzostwa Europy i trzeba było to pokazać! na 2 miesiące przed imprezą zaczęli rozwieszać plakaty i to tylko w tych miastach gdzie odbywały się mecze. Zero wiadomości w TV. Od 2 lat trąbią o "budowaniu" stadionów na EURO 2012. O koszykarskich mistrzostwach dowiedziałem przypadkiem. A tak być nie powinno! Odpowiedz Link Zgłoś