Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

16 kolejka

22.10.09, 18:26
    Dzisiaj zapadła decyzja, że Derby Trójmiasta, które miały odbyć się w ramach
    16 kolejki 5-6 grudnia, odbędą się 25 listopada.
    Jak zostanie rozwiązana kwestia punktacji za ten mecz i kolejki nr 16??
    Obserwuj wątek
      • t-clapek Re: 16 kolejka 22.10.09, 20:55
        I to jest środa.
        Ciekawe co postanowią organizatorzy.
      • marwi75 Re: 16 kolejka 24.10.09, 21:03
        możliwości są dwie:
        - albo zaczniemy tą kolejkę już 25.XI jednak zważywszy na fakt że mecz ten
        odbędzie się jeszcze przed XV kolejką nie jest to zbyt dobre rozwiązanie
        - albo ten mecz nie będzie brany do punktacji XVI kolejki

Decyzja na pewno zostanie przekazana w widamościach i na forum.
        • gadam Re: 16 kolejka 24.10.09, 22:24
          Ja osobiście jestem za tym żeby ten mecz nie był brany pod uwagę do
          punktacji.
        • astonf Re: 16 kolejka 24.10.09, 22:24
          osobiście nie wyobrażam sobie pierwszego rozwiązania, zdecydowanie
          popieram drugie z zaznaczeniem, że do klasyfikacji " Na 10-lecie"
          mecz ten powinien być brany pod uwagę
          • dejv Re: 16 kolejka 25.10.09, 19:22
            hmmm nie branie pod uwage meczu ?? dziwne...
            • prezes-33 Re: 16 kolejka 25.10.09, 19:51
              Dokładnie dziwne. I niesprawiedliwe dla tych, którzy mają piłkarzy
              tych drużyn w składach. Muszą oni ich wtedy sprzedać, a to wiąże się
              z ujemnymi punktami. Sytuacja trudna, ale to rozwiązanie chyba
              najgorsze ze wszystkich.
              • gadam Re: 16 kolejka 25.10.09, 20:08
                Jakie najgorsze z możliwych? Jaki jest sens robić zmiany na 1,5
                tygodnia przed daną kolejką? A dodatkowo przed tą kolejką jest
                jeszcze jedna kolejka gdzie piłkarze mogą złapać kontuzje albo
                kartki co jest bardzo trudno przewidzieć. Moim zdaniem najlepszym
                rozwiązaniem jest nie branie pod uwagę meczu Arki z Lechią. I sprawa
                prosta.
                • dejv Re: 16 kolejka 25.10.09, 21:17
                  Sprawa prosta ?? A jak mam 3,4 pilkarzy z tego klubu to co bede mial 0 pkt tak
                  ?? Smieszne.
                  • t-clapek Re: 16 kolejka 25.10.09, 21:37
                    Kiedyś mecz Zagłębia został przełożony z jesieni na wiosnę, i to był problem, bo informacja pojawiła się w momencie kiedy zmian już nie można było robić, a Chałbińskich i Iwańskich trochę w składach było.
                    Teraz czas jest i to sporo, a transfery po -1, a nie po -3, więc nie ma problemu by sobie to fajnie poukładać.
                  • gadam Re: 16 kolejka 25.10.09, 23:00
                    Jeśli masz 3,4 piłkarzy z Arki lub Lechii to zapewne masz bardzo
                    dużo punktów bo oni świetnie wręcz punktują:) A tak na poważnie to
                    prościej jest nie uwzględniać jakiegoś meczu który odbędzie się
                    półtora tygodnia wcześniej o czym wszyscy wiedzą niż ustawiać składy
                    w ciemno. Takie jest moje zdanie w tym temacie.
                    • prezes-33 Re: 16 kolejka 26.10.09, 08:18
                      W Wygraj Lige Mistrzów był kiedyś taki przypadek, że jeden z meczów
                      był rozgrywany tydzień wcześniej. Chodziło o Milan i Inter które
                      rozgrywają mecze na jednym stadionie. Wtedy mecz ten był brany pod
                      uwagę, zmiany trzeba było robić przed tym meczem rozgrywanym awansem
                      i nikt nie płakał. Nie powinno byc tak, że jeśli ktoś ma piłkarzy
                      Arki czy Lechii będzie stratny z tego powodu. Nawet jeśli nie
                      punktują świetnie.
                      • t-clapek Re: 16 kolejka 26.10.09, 14:04
                        Jeśli chodzi o WLM to akurat podobna "zabawa" będzie przed nami w 1/8 finału LM, gdzie na część graczy trzeba będzie postawić z nawet 8-dniowym wyprzedzeniem...
                        Zainteresowanych odsyłam do tegorocznego kalendarza LM.

Gdybym ja był organizatorem to zastosowałbym zasadę "Gameweekową", a nie "kolejkową" i włączyłbym ten mecz do kolejki 14. Wiadomo - jest na przykład Puchar, losowanie kolejnych par, no ale po prostu trzeba by było działać szybko i "ostatecznie".
                        Ale wydaje mi się, że ta opcja nie jest w ogóle rozważana...
                        Z dwóch wyżej wymienionych opcji mimo wszystko rozsądniejszą wydaje się pomienięcie spotkania...
                        • prezes-33 Re: 16 kolejka 26.10.09, 14:50
                          Racja, jest przecież Puchar. Odpadłem niestety i nie brałem tego pod
                          uwagę. Ze względu na tenże Puchar nie ma innej możliwości, jak
                          pominąć ten mecz. Co prawda "na siłę" można by tak rozlosować pary,
                          aby ostatecznie wynik tego meczu mógł być uwzględniony także w
                          Pucharze ale nie jest to warte zamieszania, jakie by przy tym
                          powstało. Tak czy owak ktoś na tym straci.
                          • dejv Re: 16 kolejka 26.10.09, 18:50
                            opcja gameweekowa ?? ale wtedy arka i lechia gralyby po 2 mecze wiec
                            punktowaliby podwojnie...takze to tez odpada...Wg mnier nauczciwsza opcja jest
                            ustaenie skladu przed tym meczem na 16 kolejke i juz.Nikt nie traci nikt nie
                            zyskuje.
                            • t-clapek Re: 16 kolejka 26.10.09, 18:56
                              dejv napisał:

> ale wtedy arka i lechia gralyby po 2 mecze wiec
                              > punktowaliby podwojnie...takze to tez odpada...

Raz graliby podwójnie, a raz wcale, bilans wychodzi na 0.
                              Tak jest w najsłynniejszej grze tego typu na świecie, gdzie grają miliony graczy - Fantasy Premier League i każdy potrafi się do tego dostosować.
                      • lok111 Re: 16 kolejka 26.10.09, 22:45
                        ciekawe czy prezesi co sa za pominieciem meczu by tak samo
                        pisali ja by to byl mecz wisly czy ruchu ,ja jestem za
                        liczeniem meczu
                        • dejv Re: 16 kolejka 27.10.09, 22:55
                          No wiec wlasnie o to mi chodzi...Bo sam mam tylko 1 zawodnika z Arki i to
                          rezerwowego...Ale co bedzie kiedys gdy np zostanie przelozony mecz Ruchu z Wisla
                          albo Lecha z Wisla ?? Mamw tedy przed ta kolejka sprzedac 8 pilkarzy bo nie beda
                          grali ?? No cos jednak jest nie tak...Zla decyzja teraz wplynie na fatalne w
                          skutkach rzeczy w przyszlosci.
                          • astonf Re: 16 kolejka 28.10.09, 01:05
                            A co jeżeli po 15 kolejce za kartki pauzować bedzie 8 Twoich
                            podstawowych zawodników? O kontuzjach nie wspominam bo taka może się
                            przytrafić nawet na rozgrzewce przedmeczowej.

Sytuacja jest wyjątkowo nieprzyjemna ale jest jeszcze blisko miesiąc
                            czasu na znalezienie jakiegoś rozsądnego rozwiązania.

Może zgłoszenie drużyny na 16 kolejkę 25.11 + możliowść
                            kupna/sprzedaży zawodników ( oprócz Arki i Lechii ) między 15 a 16
                            kolejką?
                            • dejv Re: 16 kolejka 29.10.09, 23:01
                              ale podajesz mi przyklad normalnych zdarzen meczowych w zwiazku z ktorymi
                              musialbym podjad takie a nie inne ruchy ale nie przez decyzje organizatorow i
                              ludzi odpowiedzialnych za terminarz i za te zmiany.
                              • astonf Re: 16 kolejka 30.10.09, 16:24
                                To jakie ruchy podjąbyś w przypadku jakby Twój zawodnik dostał w 15.
                                kolejce kartkę eliminującą go z gry w następnym meczu mając już
                                zatwierdzony skład na 16. kolejkę?
                                • dejv Re: 16 kolejka 31.10.09, 11:44
                                  mowi sie trudno. Z dwojga zlego wole chyba to...
                                  • lok111 Re: 16 kolejka 31.10.09, 22:34
                                    a jeszcze jest cos takiego jak rezerwowi !!!!!jezeli ktos
                                    wypadnie ze skladu, a przynajmniej wszyscy beda mieli rowne
                                    szanse
                                    ps. nie mam nikogo ani z arki ani z lechii
                                    • dejv Re: 16 kolejka 31.10.09, 23:51
                                      ja mam 1 obronce z arki na rezerwie i tyle...Ale zastanawiam sie co by bylo
                                      gdyby przekladano mecz np wisly z legia...Bylaby jedna wielka afera i krzyki a
                                      moze sie tak kiedys stac wiec juz teraz trzeba podjac dobra decyzje...
                                    • astonf Re: 16 kolejka 05.11.09, 00:46
                                      A ja z dwojga złego jednak wolę sprzedać zawodnika, którego punkty
                                      nie będa brane pod uwagę niż mówic "trudno" po eliminującej z gry
                                      kartce. Rezerwowych zostawiam sobie na kontuzje i inne koncepcje niż
                                      moja :) trenerów klubowych.
                                      • swidur Re: 16 kolejka 05.11.09, 13:47
                                        najlepiej byłoby gdyby na te kolejke wprowadzic 2 terminy zmian w
                                        składach. Rzecz jasna w drugim nie mozna byloby sprzedawać
                                        zawodników Arki ani Lechii. Chociaż o ile sobie przypominam w
                                        przeszłości była już taka sytuacja i organizator zadecydował, że
                                        zmiany należy zrobic przed meczem rozegranym awansem
                                        • t-clapek Re: 16 kolejka 05.11.09, 15:50
                                          > Chociaż o ile sobie przypominam w
                                          > przeszłości była już taka sytuacja i organizator zadecydował, że
                                          > zmiany należy zrobic przed meczem rozegranym awansem

Może się mylę, ale to była 1. kolejka sezonu 2005/2006, Wisła miała grać z
                                          Górnikiem, ale spotkanie przełożono, bo Wisła miała tournee po USA, wielu
                                          zdecydowało się jednak na piłkarzy Wisły, w tym Frankowskiego jako kapitana (w
                                          tym ja)... Finał imprezy był taki, że gdy mecz został rozegrany, to Franek
                                          biegał już sobie w barwach Elche...

Dlatego nie chciałbym mieć powtórki z przeszłości i stawiać na piłkarzy z
                                          wielodniowym wyprzedzeniem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka